hyvä handun kaupan käyttäjä

Olen ollut viime aikoina hiljaa. Handun kaupan uudistustyöt ovat hurjassa touhussa ja yritämme saada mahdollisimman pian valmista, jotta handulaisten ystävät saavat uutta puikoille syksyn viileisiin iltoihin.

Tarvitsen kuitenkin apua:

Millaisilla erilaisilla tavoilla haluaisit voida etsiä lankoja kaupasta, paitsi lankalaatujen mukaan tietenkin? Värin perusteella, hinnan perusteella, millä perusteella? Mitä muita ominaisuuksia arvostat sujuvassa verkkokauppa-asioinnissa? Nyt saa toivoa ja visioida ihan omin sanoin!

Kaikien jotain järkevää vastanneiden kesken arvon 30 euron lahjakortin uuteen, lähiaikoina avautuvaan Handuun!

80 Responses to “ hyvä handun kaupan käyttäjä ”

 1. Jenni Says:

  Mulle on käsityöverkkokaupoissa tärkeää, että voi etsiä matskuja merkin, hinnan, värin, materiaalin, tyypin ja bonuksena käyttötarkoituksen mukaan. Sanahaku on tietysti myös kiva, jos ei ole aivan varma mitä on hakemassa. Joissain tilanteissa on kiva hakea myös hintaluokan mukaan, esim. jos on tilaamassa samaan pakettiin matskut johonkin harkittuun ja suunniteltuun kokonaisuuteen, ja vähän ylimääräisenä testimatskut johonkin suunnitteilla olevaan projektiin, jonka toteutus ei ole varma. Selitinköhän järkevästi? 😀

 2. Anna-Mari Raunio Says:

  Haku värin perusteella olisi hieno ominaisuus – itse yleensä haen jotakin tiettyä väriä ja toisekseen jotakin vahvuutta, mutta väri on tärkeämpi.

 3. Teppo Lampela Says:

  Moi!

  Ehdotan, että jos on tarjoustuotteita, ne eivät ole TARJOUS-otsikon alla, vaan oman alalajinsa joukossa esim. punaisella korotettuna.
  Muuten porukka klikkaa vaan tarjoukset ja sitten lähtevät pois – moni tekee niin.
  Sitten jos on joku pieni poistoerä tms erikoinen, niille voi laittaa poistokorin. Silloin sen tavaran ideologiakin on ehkä vähän erilainen.

  Minusta hakusysteemin pitäisi olla monipuolinen. Jos vaikka etsii sanalla ”punainen”, sieltä voi löytyä muutakin väriä, kunhan on punaista mukana.

  Langan paksuus, pituus, paino, väri, puikkosuositus…

  Ja sitten: jos jotakin klikkaa ostoskoriin, on ok, jos tulee kuittaus ”Siirretty ostoskoriin”, mutta ei niin, että näkee sen ostoskorinäkymän – josta pitää klikata takaisin halutessaan jatkaa ostoksia.

  Kävin sivulla ja suurin osa oikein hyvää!
  Kainuunharmaksessa ei ollut hintaa ja se ei ollut klikattavissa (onko loppu? – jos on, siitä olisi hyvä olla maininta ja hinta joka tapauksessa, arvio saatavuudesta ja kysy/tilaa – infolinkki, jos joku halajaisi sitä heti)
  Kun status on tuo, ostaja vain pettyy ja poistuu.
  (sama homma ”paksut perussukkalangat”)

  Oikeastaan varsinaista parannusehdotusta tuli vasta loppuun.

 4. Laura Says:

  Saattaisin kaivata hakumahdollisuutta vyyhtien lukumäärän mukaan. Silloin kun etsii paitalankoja, voisi rajata heti pois ne vaihtoehdot, joita on kaupassa jäljellä yksi tai kaksi vyyhtiä.

 5. tikru Says:

  Mulle ainakin antais myös pituuden/g tai paksuuden mukaan haku myös

 6. Minna Says:

  Väri olisi hyvä ja langan paksuus jollain tapaa ilmoitettuna.

 7. Satu H Says:

  ainaskin tuo värin perusteella hakeminen ois jees minustakin. 🙂

 8. Raiku Says:

  Arvostaisin hakumahdollisuutta paksuuden perusteella. Usein haluaisin nähdä kaikki samanvahvuiset langat kerralla, jotta voi vertailla samalla kertaa eri värivaihtoehtoja johonkin tiettyyn projektiin.

  Periaatteessa kuiduittain etsiminenkin voisi olla ihan tarpeellista. Se olisi hyvä silloin, jos valitessaan esim. merinovillan, voisi valita vielä, näytetäänkö vain täysmerinovillaiset vai kaikki missä ylipäänsä on merinovillaa.

 9. Minna Says:

  Joo, hinta ja väri ovat kyllä niiden relevantimpien juttujen joukossa, joilla hakutuloksia pitäisi voida järjestää, mutta mahdollisesti tuotteita voisi haeskella myös puikkokoon mukaan. Kätevää olisi voida etsiä erilaisten yleisempien tagien perusteella, kuten luomu, konepesu, puuvilla, pehmeä, asusteet jne. Tällöin tuotteita löytyisi helposti monenlaisilla eri hakusanoilla, ja lisäysvaiheessa tagit olisi suht helppo naputella.

  Semmoinen haave olisi myös, että löytyisi myös kategoria ”virkkauslangat”. Nettikauppojen mukavaa hifistelyä olisi myös toiminto, jolla tuotesivulla olisi listaus ”tämän tuotteen ostaneet katsoivat myös näitä” tai ”tähän lankaan sopivia puikkoja” tai ”muita samantapaisia tuotteita”. 🙂

 10. Särmä Says:

  Minusta olisi kaikkein kätevintä, jos voisi valita yleisnäkymän, jossa näkyisivät kaikki varastossa olevat langat yhtä aikaa. Tämä olisi erityisen kätevää silloin, jos menee heräteostoksille eikä etsi mitään erityistä.

 11. Niina Says:

  Hei, oliko puikkokoko jo mainittu? Mutta väri on sanottu jo usein, mutta se on mielestäni tärkeä. Muuten kauppasi on jo niin raikas ja kivan näköinen, että ei paremmasta väliä!!

 12. Sari Says:

  Minulle toimii esimerkit ja mallit – siis kuvat valmiista töistä. Se mitä alkaa tekemään mieli itsekin tehdä, siihen haluan ostaa langat. Esim.
  Tähkäpää.. -kirjassa kuvat ovat syötävän herkullisia ja ohjeet monenlaisiin eri ponnistuksen vaativiin käsitöihin.
  Verkossa on kiitettävästi lankakuvia, mutta esim. houkuttelevat Paksut BFL-alpakat ja HanDuot ovat ainakin tällä hetkellä kuvattomia.

 13. asarum Says:

  Mä tykkäisin hakea esim. kerralla kaikki sukkalangat tai pitsilangat näkymään. Väri olis kans kiva. Täytyy sanoa, että itse monesti menen suoraan ”kaikki uudet tuotteet” -linkistä, mutta joskus tykkään selailla esim. tiettyyn projektiin lankaa etsien.

 14. Hannele Lehto Says:

  Yleisnäkymä eli kiva katsoa mitä on tarjolla, mihin lanka sopii. Aina ei välttämättä tiedä mitä tekis seuraavaksi joten vinkkejä ja mahdollisesti ohjeitakin vois olla kiva katsella.Kaunis valmis käsityö innostaa kokeilemaan uusia juttuja

 15. isrik Says:

  Kaikki olennaisimmat on jo sanottu, mutta toki mallityöt olisi kivoja. Olen kyllä huono ostamaan verkosta. Mun Täytyy saada hiplata, eli jos sen ominaisuuden saat uuteen kauppaasi niin avot. 🙂 Onnea kaupalle, tulen kyllä, ainakin ikkunaostoksille.

 16. Emmanuelle Says:

  Kun Handusta on kyse, tahtoisin pystyä etsimään värin perusteella. 🙂 Niin ja se mitä toivoin ja kauan aikaa sitten: voisi nähdä Etsyn tapaan kaikki myydyt langat, että voi ihailla niitäkin lankoja, joita ei ehtinyt nähdä laisinkaan. 😀

 17. Heidie Says:

  Mä kanssa tykkäisin että näkyisi kaikki varastossa olevat langat yhtä aikaa, ja että kuinka monta vyyhtiä mitäkin olisi saatavilla. Helpompi löytää villapaitaan langat, ja muutenkin fiilistellä. Ja ehkä jos tuossa ”uutta kaupassa” / ”kaikki uudet tuotteet” kohdissa näkyisi heti suoraan, että minkä plaatuinen lanka on kyseessä.

 18. Susann Says:

  Varastossa olevan vyyhtimäärän mukaan olis kans kiva etsiä: varsinkin isompiin projekteihin kätsy hakuvaihtoehto…

 19. Hanna Says:

  Kuten moni muukin, haluaisin päästä hakemaan lankoja paksuuden perusteella. Vapaa sanahaku on tietysti myös plussaa, koska aina ei läppäkäpälänä tajua heti katsoa oikean otsikon alta ja käämit palaa kun ei tarvitsemaansa löydäkkään heti…:)

 20. Heli Says:

  Paksuuden, kuidun ja värin mukaan, paksuus ehkä kuitenkin olis se tärkein näistä.

 21. Susann Says:

  ja tuo koostumus (joka jo nyt löytyykin aika hyvin): meidän atoopikoille on tärkeää, että lanka on pehmeää ja iholla miellyttävää… Paras kiitos, jonka voi saada on ”äiti, nämä sukat on tosi hyvät, ei kutita yhtään ja ovat pehmeät! Kiitos Ilona!!!

 22. kerttunenko Says:

  Tuo aiempi ehdotus vyyhtien määrästä oli yksi kyllä hyvä hakukriteeri ja erilaiset väriperheet. En tiedä pystyykö tilaushistoriaa näyttämään/hyödyntämään eli voisi hakea aiempiin tilauksiin sopivia lisäyksiä.

  Lankalaatu on kyllä ihan peruslähestymiskohta.

 23. Inka Says:

  Mä tykkään hakea & selailla paksuuden, värin ja lankalaadun (villa, merinovilla, puuvilla jne) mukaan. Mutta erityisesti nuo kaksi ensimmäistä ovat tärkeitä. Olen tykännyt siitä miten langat ovat Handusta löytyneet myös omina ryhminään, mutta ehkä olisi kiva saada useampia vaihtoehtoja kerralla näkymään. Hinnalla ei niin ole väliä, mutta määrä on hyvä olla näkyvissä. Toivoisin myös loppuunmyydyissä olevan erikseen vielä maininnan, että kyseinen tuote on loppu. Kun on puusilmä, niin jotkut asiat vaan on hyvä vääntää rautalangasta 🙂
  Kuvat jo myydyistä langoista olisi Handun tapaisessa kaupassa ihana plussa – niitä värejä kun olisi kiva ihastella myöhemminkin. Ja jos oikein alan toivomaan, niin joitain kuvia jo valmiista töistä, se ois hienoa!

 24. Heli Says:

  Mulle on ainakin tärkeää voida hakea langan paksuuden ja materiaalin mukaan. Bonusta olisi myös se, jos kaikki sillä hetkellä tilattavissa olevat langat näkisi yhdeltä sivulta, eikä tarvitsisi kaikkia kategorioita käydä erikseen kurkkailemassa. 🙂

 25. Oranssi Says:

  Värin perusteella, paksuuden perusteella, joskus hinnankin. Ja tarjoukset helposti löydettävissä.

  Maksutapoja pitää olla useita, verkkopankki tai Visa tai lasku. Yhteissumma pitää näkyä jo ostoskorivaiheessa.

  Eikös sulla nämä ole toimineetkin? Hyvä nettikauppa on aina selkeä ja raikas. Ja kaupan hyllyssä pitää olla tarvaraa. Uutuuksia unohtamatta.

  On hyväksi, jos näkyy paljonko jotakin plaatua on hyllyssä tarjolla. Jos tarvitsee enemmän kerralla. Ja jos on joku loppu mutta tulee lisää, voisi olla vielä jäljellä kuva ja seloste, mutta selkeästi lukisi että tilapäisesti loppu, tulee myöhemmin lisää.

 26. vi0let Says:

  Langan paksuuden ja materiaalin mukaan (tässä tapauksessa lienee 100% villat/villasekoitteet/silkkilangat jne.). Muissa lankakaupoissa tärkeetä ois myös valmistaja, mutta siinä ne hakutekijät onkin. Harvoin tiedän mitä väriä haluan ennen kuin näen sen, joten selaan kuiteskin paljon kaikkia :p

 27. Mokkakissa Says:

  Värien perusteella ja laadun perusteella esim. Huivilangat, sukkalangat.

 28. Kate Says:

  Minulle eniten merkkaa väri, sitten langan paksuus joten nämä toivoisin ainakin haun sisältävän. Myös jäljellä olevien vyyhtien määrä olisi kiva nähdä, yhdellä kerällä en yleensä oikein mitään tee.

  Minäkin olen pitänyt Handun visuaalisesta ilmeestä, mutta kuva valmiista neulepinnasta olisi kyllä ihan huippua, välillä vyyhdistä en (minä ainakaan) pysty sävyjä ja vivahteita selkeästi hahmottamaan.

 29. Ixu Says:

  Väri on ihan ehdoton hakukriteeri. Varsinkin jos tosiaan etsii jotain tiettyä väriä ja tuo monen ehdottama jäljellä olevien vyyhtien määrä toisena. Langan metrimäärä/100 g on myös hyvä hakukriteeri 🙂

 30. Niina Says:

  Heippa! Minulle (lankatuntemus nolla) lankojen nimet eivät kerro juuri mitään, eivätkä itse asiassa kuvat keristäkään, vaikka näyttävätkin usein kivoilta. Luulen, että nettikauppa näyttää kuitnekin siisteimmältä, jos langat ovat nimiensä mukaan järjestyksessä. Joku taisi ylempänä mainita hakukoneen, jota myös itse kannatan. Koneesta voisi etsiä lankoja käyttötarkoituksen, paksuuden, värin, matsujen yms perusteella. Lankojen yhteyteen kaipaisin enemmän kuvia, jos mahdollista, niin esimerkiksi siitä, miltä lanka näyttää neulottuna.

 31. Virpi Says:

  Ensimmäisenä langan vahvuus ja tai puikkosuositus ja oikeastaan vielä sitäkin usemmin haen käyttötarkoituksen mukaan se on kaikista tärkeintä, koska on kamalaa, jos löytää kauniin langan ja sitten huomaa että ei se passaakaan omaan ajatukseen. Ja olenpa hakenut myös esim. neulerakenteen mukaisesti eli siis ”vaikka raglan”, mutta tietysti aika harvoin. Ohjeet (helpot!) ja kuvat houkuttaa ryhtymään toimeen, joten niitä kurkkaan aina jos sellaisia on.

 32. Heikku Says:

  Paksuutta ja puikkosuositusta minäkin toivon. Verkkokauppa-asioinnissa arvostan laadukkaita kuvia tuotteista (Noh, sitä nyt ei enää erikseen tarvitse pyytää sinulta ;)).

 33. arja Says:

  Langan tiheyden mukaan olisi kiva hakea. Ostan langat johonkin tiettyyn tarkoitukseen ja ostamista helpottaa kun voi hakea suoraan esim sukkalangat tai ohkaiset pitsihuivilangat.

 34. Lentura Says:

  Haen yleensä lankaa lankalaadun mukaan. Tosin olisi kiva jos samanvahvuiset langat näkyisivät samalla sivulla. Esimerkiksi merinosukkalangat 100% ja tweed-sukkalangat ovat samanvahvuisia mutta nyt näkyvät erikseen. Verkkokaupassa ei voi liikaa korostaa hyvien kuvien merkitystä. Voisiko vyyhdistä olla useampi kuva (vyyhdistä kokonaisuudessaan, lähikuva ja mahdollisesti ko. lankalaadusta toteutettu neulos). Olen tykännyt Handussa siitä että monivärisen langan värit on lueteltu (esim. sininen, vaaleanpunainen, keväänvihreä, turkoosi). Luetellut värit vahvistavat kuvan antamaa mielikuvaa.

 35. Drucilla Says:

  Haku värin ja langan paksuuden perusteella on toiveissa.
  Samoin tuo mitä joku jo mainitsikin, että tulisi vain ilmoitus että tuote on lisätty ostoskoriin ja shoppailua voisi jatkaa suoraan ilman että tekee aina mutkan ostoskori-näkymän kautta.

 36. Noora Says:

  Hei,
  Itse olen kamalasti tykännyt Ravelryn lankahaku-tyylistä. Voisiko sitä soveltaa myös kauppaan, en tiedä. Eli voisi klikata mukaan esim laadun (villa, villasekoite) + juoksun (esim. 420m/100g) + värisävyn (keltaiset) + määrän (200g) + joitain muita muuttujia mutta voisi hakea myös vain yhdelläkin muuttujalla. Tämä voisi palvella aika laajasti ihmisten tarpeita kun voisi hakea hyvin tarkasti tietyt kriteerit täyttävää lankaa mutta toisaalta myös pelkän fiiliksen mukaan haku toimisi, kun esim kaikki violetin sävyiset langat laadusta, paksuudesta etc huolimatta voisi ”kerärä kasaan”.

 37. Tuazophia Says:

  Etsin mielellään langan materiaalin, käyttötarkoituksen, paksuuden, värin ja hinnan perusteella. Usein näitä yhdistellen, joten vapaasti valittavat yhdistelmät ovat pop (vrt. inhoan nettikenkäkauppoja, joissa on pakko valita, hakeeko kenkiä tytölle vai pojalle!). Myös niin, että voisi valita jonkun välin tai useamman samasta kategoriasta (esim. langat, joissa on keltaista tai vihreää 300 – 500 m/100g). Paljon kuvia langasta (ehkä jo värjäämättömänäkin) ja jos on kuvia jostain siitä tai edes samantyyppisestä (esim. sama lanka, eri väri) langasta neulottuna; mielellään kuvateksteillä, että tietää mitä kuvassa näkyy (”tämä lanka eri värissä neulottuna”). Minäkään en halua välillä vierailla ostoskorissa, mutta tykkään siitä, jos ostoskori on näkyvissä eli esim. jommassa kummassa reunassa näkyy ostoskorin tuotteet listattuna. En pidä siitä, jos myydään ei-oota eli näkyvissä on lankoja, joita ei ole mahdollista tilata, mutta toki, jos lanka on tulossa myyntiin kohtuullisen ajan kuluessa, sen kohdalla voisi sitten näkyä arvioitu odotusaika (tällöin olisi bonusta, jos langan sitten voisi tilata etukäteen sähköpostitiedotteen saapumisesta – muuten voi harmittaa, kun ei muistakaan heti käydä katsomassa ja lanka ehkä taas on loppu).

 38. Linin Says:

  Värin ja puikkokoon perusteella hakeminen olisi hyvä ominaisuus, niin kuin moni muukin on jo ehdottanut. Minäkin olen pitänyt Ravelryn langanhakutyökalusta, se on näppärä.

  Sitten sellainen olisi kanssa kiva, että tuote ei voisi olla kahdessa ostoskorissa yhtä aikaa. Joskus on käynyt niin, että ostoksilla on ollut kaksi ihmistä ja lanka on hävinnyt toisen ostoskorista toisen vietyä sen kassalle. En ole minkään verran perehtynyt verkkokauppoihin, joten en tiedä onko tällainen edes toteutettavissa.

  Olisi mukava, jos ostostiedoissa näkyisi langan laatu. Siis silloin, kun selaa vanhoja ostoksia. Siellä on kyllä nytkin jonkunlaiset koodit, mutta ne varmaan kertoo kauppiaalle enemmän, se numero perässä vissiin osoittaa erän. Aina ei kuitenkaan muista lankalaatua, etenkään silloin kun lisää jotain projektia Ravelryyn ja haluaa siellä linkata oikean langan. Myös kuvat ostetuista langoista olisi plussaa. En tiedä kaipaileeko muut tämmöistä ominaisuutta, mutta minä ainakin olen niin lahopää, että joudun tarkistelemaan laatuja jälkikäteen. Tai sitten laadun (Ravelry)nimen voisi kirjoittaa vyötteeseen, joka tulee langan mukana.

  Ja ostoksien tekemistä tosiaan helpottaisi se, jos ei tarvitsisi kiepata ostoskorin kautta joka kerta, kun sinne lisää tuotteen.

  Handu on aivan mahtava verkkokauppa, ylivoimainen suosikkini, joten kiitos siitä, että se on olemassa! 🙂

 39. Ellix Says:

  Mä kannatan nyt edellisiä, koska en oikein osaa enää keksiä uusia tapoja. Mutta siis väri ja langanmäärä olis minustakin hyviä hakuvaihtoehtoja. Ja tietty määrän kanssa käsikädessä kulkee paksuus. Minä en oikein osaa kaivata hakua materiaalin perusteella, aniharvoin käytän missään hakua, että vain silkkiä sisältävät tms. Sekin ois kiva, jos vaikka nimen perässä näkyisi, et montako kyseistä väriä on jäljellä, tyyliin ’Marjaisa punainen (3vyyhtiä)’. Tosin voi tietysti olla, et se on hankala toteuttaa, jos joku onkin jo ostanut niistä vaikka 2.

 40. saaraa Says:

  Hei. Itse pidän taas jaottelusta lankalaadun perusteella. Esim. sukkalangat, villasilkkilangat… Ja niitä klikkaamalla olisi taas langat paksuuden mukaan.Ja olisihan se hyvä jos langan ohessa olisi tieto paljon sitä on jäljellä… Rakastan muuten noiden lankojen nimiä!!:)

 41. MaarianLangat Says:

  Oon tykännyt nykyisestäkin Handusta, mutta tässä jotain ehdotuksia. Uutta kaupassa ja Kaikki uudet tuotteet -näkymissä olisi kiva nähdä mitä lankaa mikäkin on. Musta on kiva, että kaikki ”tuotannossa” olevat lankalaadut (vasemmalla) ovat näkyvillä, jos joskus tarvii jotain tietoja tarkistella. Olisi kuitenkin kiva nähdä, jos joku laatu on loppu. Ja muuna toiveena, että voisiko vanhat (jotka ei oo enää tuotannossa) lankalaadut löytyä jostain tietoineen?

 42. Anni Says:

  Käyttötarkoituksen mukainen listaus on minusta hankala ja epämääräinen, koska moni tekee sukkalangoista huiveja tai paksuista langoista unisukkia. Langan paksuus (metriä/grammaa) on mulle paras kriteeri. Langan laadun esittelyteksteissä voi tietenkin sitten kertoa, millaiseen työhön kukin lanka on erityisen omiaan. Edellä ovat jo keskeisimmät hakujutut tulleet listatuksi, paitsi pari mulle tärkeää:
  vahvistettu / vahvistamaton
  totinen / eloisa / kirjava (vai miten ne sun väritysluokat nyt menivätkään)

  Sitten toivoisin, että kaupassa näkyisivät selkeästi vain ne langat, mitkä ovat käyntikerralla oikeasti myynnissä. Hyllyt ovat kovan kysynnän vuoksi joskus aika tyhjinä, ja on turhauttavaa klikkailla edestakaisin ja huomata metsästävänsä eioota.

 43. Iina Says:

  Usein käy niin että löydän neuleohjeen ensin. Ja koska harvoin (tai en koskaan!) käytä ohjeessa ilmoitettua lankaa, niin päädyn usein etsimään lankaa neuletiheyden tai grammaa/metrin tai langan vahvuuden mukaan. Tällöin ei materiaalilla tai värillä ole useinkaan niin väliä, ne valitsen fiiliksellä kun olen varma, että lanka sopii kokonsa puolesta ohjeeseen.

 44. Kaisa Says:

  Olisi hyvä voida hakea lankoja värin perusteella. Jos etsii lankaa johonkin valmiiseen ohjeeseen, olisi hyvä voida hakea juoksevuuden (vai mikä sen Xm/100g luvun nimi on) perusteella.

 45. Vihervaaranneli Says:

  Värin perusteella haku olisi kiva!

 46. Jonna Says:

  Kuitu ja paksuus ovat tärkeät/ tärkeimmät ja tietenkin väri. Koska kyse on Ilun langoista, väri on aina ihana, joten ekat kriteerit menee etusijalle. Nettikaupan suurin miinus on se, ettei saa sitä tuntumaa miltä lanka tuntuu. Kun on niin ihana tunnustella ja fiilistellä ja joku huutaa itseään ostettavaksi. Netissä on helppo jättää ostamatta, livenä ei. Voisiko enemmän vielä kuvailla ihanuuksia, jolloin fiilis tulisi mahdollisimman eläväksi.

 47. maja-blue Says:

  Haussa Kaikki Handun uudet tuotteet olisi kiva nähdä lankalaatu.

 48. outi Says:

  Minusta voisi olla hauskaa nähdä samaa vahvuutta olevat langat vieretysten. Menen lankakauppaan usein valmis ohje mielessäni hakemaan tietyn tiehyden omaavaa lankaa. Ajatella, jos näkisi kaikki ko. vahvuuden langat ja niiden sävyt kerralla! Siinäpä sitten aprikoisi, että mikä väri on paras.

 49. Perlas Says:

  Hakutoiminto olisi kiva olla sekä langan paksuuden (joko lace – fingering – jne tai sitten vaikka suositustiheyden (xx-xx s/10 cm) perusteella ja myös materiaalin perusteella (siis tyyliin merino, villasekoite, silkki(sekoite) jne)

  Uusien tuotteiden kohdalla lankalaatu on minusta tärkeämpi tieto kuin hinta.

 50. Nna Says:

  Minua kiinnostaa lankaa ostaessa erityisesti väri ja paksuus. Kuitu tietenkin kiinnostaa myös, se kun vaikuttaa siihen, mihin lankaa meinaa käyttää.

 51. virssu Says:

  Lankojen etsiminen vahvuuden perusteella on minulle se ensisijainen tapa löytää lankoja. Olen kovasti pitänyt ”Uutta kaupassa” sivusta, siinä pääsee kaikilla väreillä mässäilemään. Toivoisin, että saatavana olevien vyyhtien määrä näkyisi jossain selkeämmin jos mahdollista. Ehdin ihastua moneen puserolankaan, kunnes huomaan vyyhtejä olevan yksi tai kaksi.

  Ihan hullunkurisena toiveena esitän seuraavaa: olen aika arka yhdistelemään värejä ja monesti värien sovittelu yhteen tietokoneruudun välityksellä on hankalaa. Ilu voisit toisinaan tehdä sellaisia ”nyt nämä herkut yhdessä muodostaisivat ihanat raitasukat/villatakin tms.”-vinkkauksen, sellaiseen saattaisin tarttua. Onnea uudelle putiikille!

 52. Miia Says:

  Minulle tärkeä hakukriteeri on langan paksuus. Edes sillä tasolla, että sukkalangoista saisi yhteen listaan kaikki ohuet (fingering – n.400m/100g) ja toiseen listaan paksummat. Toinen tärkeä on kuitu.

  Jonkinlainen arvio menekistä auttaa aina ostajaa. On helppo napsutella koriin ihania vyyhtejä, jos sivulla kerrotaan riittääkö esim sukkiin yksi, kaksi vai kolme vyyhtiä.

  Väri-lajittelun sijasta ehdottaisin värimaailma-lajittelua. Olisi ihanaa surffata Handulaisia esimerkiksi kategorioista ”lämpimät”, ”kylmät”, ”kirpeät”, ”rennot” jne.

 53. Tiivi Says:

  Värivammaisena värin perusteella. Myös tarjoukset. Ja sellaiset tavat, jotka herättävät jollain tavalla ideoita, kuten sukkalangat (heh).

 54. heidikki Says:

  Olen ollut melko tyytyväinen Handun sivuihin. Eniten kaipaan mahdollisuutta hakea langan paksuuden perusteella. Kuitujenkin mukaan hakeminen on yleensä mukava ominaisuus verkkokaupoissa, mutta mielestäni Handu ei sitä tarvitse. Tähän asti ainakin on eri lankalaatujen kirjo ollut sopivan suppea, ei tarvitse montakaan kertaa käydä verkkokaupassa, kun jo alkaa oppia, mitä kaikkia lankalaatuja on tarjolla. (Vai käynköhän itse liian usein ostoksilla… 🙂

  Värin mukaan hakeminen taas… No jaa. Tulisiko siinä kauppalopolle jo ongelmia? Aika monet Ilun langat on kuitenkin kirjavia, eli värijaottelun tekeminen saattaisi olla melko hankalaa. Olisi kyllä mukava nähdä jo pikkukuvista (kohdassa kaikki uudet tuotteet) langan laatu, sekä saatavissa olevien vyyhtien määrä. (Paitsi että langan laadun voi päätellä aika äkkiä jo hinnasta. Jep, käyn todellakin liian usein shoppailemassa Handulassa…)

  Vaikuttaa siltä, että mieltymykset riippuvat paljon siitä, ostaako lankaa tarpeeseen ja etukäteen harkitusti tiettyyn projektiin. Vai tekeekö heräteostoksia ja shoppailee lankaa varastoon, vaikka ei olisi mitään käryä siitä, mitä aikoo langasta joskus tehdä. Itse kuulun jälkimmäiseen ryhmään; joku värjäys vain on niin hyvän näköinen miun silmään, että se on Pakko Saada. Lankalaadusta viis.

  Joku mainistsi myös siitä ominaisuudesta, jota näkee nettikaupoissa, mikä mainostaa saman tuotteen valinneiden muita ostoksia. Minä inhoan sitä yli kaiken. Jostain syystä se on minusta tosi rasittava ja ihan turha härnäystoiminto.

  Kaiken kaikkiaan Handu on siis ollut tähän astikin hyvin toimiva putiikki. Pientä viilausta, niin hyvä tulloo, ellei peräti täyvellinen! 😀

 55. Päivikki Says:

  Metri / 100g -perusteella olisi hyvä juttu.

  Joissain nettikaupoissa on hankalaa päästä takaisin selailemaan tuotteita uudelleen, jos on yhden asian lisännyt ostoskoriin.

 56. Silja Says:

  Haluaisin nähdä vyyhtimäärät ja lankalaadun jo pikkukuvien alla.

 57. Sanna Ilmola-Ranta Says:

  Pidän esim Titityyn verkkokaupassa olevasta ohuet-paksut langat jaosta, paitsi kyllähän handussa tavallaan on jo tuo jako. Sitten voisi olla jako totisiin ja kirjaviin, ehkä jopa sävyttäin. Entäs jos langat lajiteltaisiin materiaalittanin? Siis siten, että yhden täpäin takaa löytyisi kaikki langat joissa on alpakkaa, toisen takaa merinot, kolmannesta bfl, neljännestä silkki jne. NÄin esimerkiksi alpakkasilkkikashmir huivilanka löytyisi sekä alpakka- että silkkitäpin takaa.

  Kaupankäynti on kyllä ollut aina sujuvaa verkkokaupassasi. Siinä ei ole ollut mitään ongelmaa, paitsi joskus tapahtuvat häviämiset ostoskorista. Voiko sille tehdä mitään?

  Nyt ei tähän hätään tule muita ehdotuksia mieleen. Kiitos ihanista langoista!
  Terveisin Sanna

 58. puikkotiikeri (rav.) Says:

  Usein etsin lankaa johonkin tiettyyn malliin, jolloin paksuuden mukaan haku olisi kätevä.
  Ja sit että varastosaldo olisi näkyvissä.
  Joissain verkkokaupoissa joutuu klikkailemaan monen mutkan takaa, ennen kuin pääsee näkemään saatavilla olevat värit, joten olisi ihan kätevää, ettei ”lokeroita” ole liikaa vaan että tietyllä hakuehdolla saa paljon lanka/värivaihtoehtoja esille. Elisiis vaikka dk-vahvuiset langat, niin avautuisi näkymä (pikkukuvin) silleen, et näkee kaikkien dk-vahvuisten lankojen saatavilla olevat värit kerralla.
  Ja sit tarviiko yhden langan lisättyä välttämättä automaattisesti mennä ostoskoriin, josta sit joutuu etsiytymään takaisin ostoksille. Se ostoskorin sisältöhän vois näkyä pienellä sivupalkissa.

 59. Tui Says:

  Paksuuden mukaan toivoisin ainakin voivan etsiä. Varastosaldon näkyminen on semmoinen mitä itse arvostan ostajana. Kuiduittain olen myös tykännyt etsiä, tyyliin täysmerinoiset-vahvistetut-alpakkaiset-silkkiset yms.

 60. kartie Says:

  Varastosaldon näkymistä olen joskus kaipaillut. Ja ehkä hakukriteerinä kirjavat/solidit olisi mukava olla myös. Ja kenties kuva neulotusta pinnasta..?

 61. kaisap Says:

  Olen ollut tyytyväinen nykyisiinkin sivuihin ja ainoastaan yksi toive tulee. Se on kyllä jo monta kertaa esitetty, nimittäin se, että haun voisi tehdä vyyhtimäärän mukaan. Silloin ei ehdi heti innostua, jos näkyy ihana vyyhti ja sitä onkin vain 1 kpl, kun tarve olisi neljälle. 🙂

 62. Sara Says:

  Kaikkein eniten toivoisin, ettei tuotteen lisättyään ostoskoriin tarvitsisi mennä pällistelemään ostoskorin koko sisältöä, pieni ilmoitus langan siirtymisestä nettikärryihin riittää.
  Lankojen jaottelu paksuuden (m/100g) tuntuu erittäin luontevalta, haku materiaalien mukaan olisi myös näpsäkkä. Useiden muidenkin mainitsema totinen/eloisa/kirjava -jaottelu olisi myös aivan mahtava 😀

  Olen kovasti tykkäillyt asioida Handussa, ja uskon tilanteen pysyvän samana uudenkin Handulan kanssa 🙂

 63. Villitsilmukat Says:

  Olen ollut varsin tyytyväinen nykyiseenkin Handuun, kuten varmaan tilaushistoriastanikin näkyy 😉 Säilytä jatkossakin nuo värikuvaukset, helpompi eläytyä vyyhdin väriin, kuin pelkällä valokuvalla. Jos etusivulle saisi vielä lankalaadun, niin päivityspaniikissa olisi helpompi saalistaa oikeat vyyhdit itselleen!

 64. Silveri Says:

  Myös minusta nykyinen Handu on ollut toimiva. Ainoastaan sellaista ominaisuutta kaipaisin, että jos jotain lankalaatua ei ole kaupassa lainkaan, sen näkisi klikkaamatta sivua auki.

 65. Sulo Says:

  Lankalaatu ja käyttötarkoitus on ehkä ne tärkeimmät, mutta kaipaisin hakukriteeriä puikkokoon/ langan paksuuden mukaan.

 66. Tintti Says:

  Jos kerran saa toivoa ihan mitä vaan, ykkösenä ehdottomasti väri. Mitä sitä suotta ihailen muuten mukavia, mutta SINISIÄ lankoja, jos oranssia ei kerran ole saatavilla…. Yhtään huono ajatus ei ole rajata hakua laadulla ja paksuudella, mutta mun kannalta ehdoton ykkönen on väri.

 67. Lape Says:

  Etsisin lankoja mieluusti värin, langan paksuuden (x m/x g), saavutettavan tiheyden (s/10cm), puikkokoon tai koostumuksen perusteella. Myös eri tyyppisesten värjäysten etsiminen voisi olla kiva hakukriteeri, yksvärinen/monivärinen/suloinen sekasotku 😉

 68. ode Says:

  Ei vaan värin, vaan myös tummuuden mukaan. Pidän tummista sävyistä ja haluaisin kaivaa ne esiin helposti. Se yhdistettynä lankalaatuun olisi itselleni näppärää.

 69. Ulla Says:

  Toivon, että valikoima olisi jotenkin kohtuuhintainen. Haljut värit ja kallis hinta eivät innosta ostamaan. Toki eri ihmisillä on erilaiset mieltymykset, moni varmaan pitää sellaisista väreistä, joista minä en pidä, ja haluaa myös maksaa niistä, paljonkin. Pelkkä nimi ei innosta. Pahoittelen negatiivisuuttani, joka kuitenkin on todellista.

 70. JaaPa Says:

  Minä olen tykännyt Handusta.

  Mutta tässä on puhuttu paljon hyvistä vinkeistä, ehdottomasti tärkein on se, että langan paksuuden mukaan voisi hakea. Lisäksi myös langan laadun mukaan haku olisi hyvä.

  Värikuvaukset on ihan parasta handussa, toivon, että ne pysyvät edelleenkin.

  Lisäksi varastosaldo on mielestäni kiva tieto.

 71. Käsityöläinen Says:

  Komppaan monia jo aiemmin vastanneita. Langan paksuus, väri tai värimaailma (kylmä vs. lämmin jne) ovat oiva apu langan etsinnässä, valmistaja ei välttämättä niinkään. Jos hakee juuri tiettyä lankaa niin aina voi käyttää myös kauppojen erillsiä hakutoimintoja. Usein kun lankaa haen niin etsin lähinnä ideoita tai kaveria jollekin toiselle langalle, jolloin jonkinlainen väriperheajattelu voisi olla kiva. Samaten jos tietty lanka ei ole saatavilla, on korvaavan langan etsiminen helpompaa, jos langan paksuus on yksi lajitteluperuste. Itselleni hinta ei ole ensisijainen rajausehto.

 72. Anni Says:

  Puikkokoon mukaan olis aika kätsä jos etsii tiettyä lankaa tietyllä tiheydellä. Aika paljon on jo tullut ehdotuksia joten en rupea toistelemaan.

 73. Villapiika Says:

  En ole lukenut aiempia kommentteja, joten en tiedä esiintyykö aiemmin, mutta minä arvostaisi kovasti lankojen lajittelua kutiavuuden mukaan 😀 En pysty pitämään moniakaan kutiaviasta langoista tekemiäni neuleita… Tässä kyllä tarvittaisiin kutiaja testaajaksi, esim. monet tweed-langat, jotka sinänsä eivät tunnu kovin pehmeiltä, käyvät minulle hyvin, mutta jotkin merino-laadut eivät välttämättä ollenkaan. On niiiin ärsyttävää, kun ei sitten voikaan pitää tekemiään neuleita. Ärsyttävä herkkä iho!

 74. Kaisa Says:

  Yleensä nettilankakaupassa katson ensin paksuuden, sitten materiaalin, sitten värin mukaan, mutta Handuun tulen usein vaan ihastelemaan ja katsomaan, onko jotain uutta. Eli Handussa klikkaan ensin auki ”kaikki uudet tuotteet”, ja vasta sen jälkeen katson kategorioittain. Tykkäisin enemmän kategorioista ”ohuet langat”, ”paksut langat” jne., kuin nyk. ”huivilangat”, ”sukkalangat” jne.

 75. ipukris Says:

  Metrit, laatu ja väri;)

 76. Inka Says:

  Haluaisin voida etsiä lankoja materiaalin, hinnan, ja kerän painon/ metrien mukaan. Myös värin mukaan etsiminen olisi kätevää! Minusta on kiva että langat on jaoteltu sukkalankoihin, huivilankoihin jne.

 77. Susi Says:

  Mun mielestä käytössä ollut systeemi on ollut ihan hyvä ja toimiva, mutta jos nyt toiveita saa esittää, niin ehkä se langan tiheys olis ihan hyvä kriteeri. Tosin onhan nytkin ollut ns. ”paksut sukkalangat” jne. kategorioita, mutta toi tiheys on aina hyvä tietää. Puikkokoko ei aina kerro kaikkea koska ihmisillä tuppaa olemaan niin erilainen kädenjälki. Ja toisaalta värin perusteella hakeminen olis aika kiva jos etsii jotain tiettyä väriä 🙂

 78. Ninotchka Says:

  Haluaisin löytää langan värin, langan materiaalin, käyttötarkoituksen, lankakerän koon ja puikkokoon mukaan:-)

 79. kaisap Says:

  Saako vielä toisen asian sanoa? Kuvista nimittäin. Lähikuvat langoista ovat hienoja, mutta joskus kaipaisin ihan koko vyyhdin kuvaa. Varsinkin kirjavista langoista. Ja kyllä myös semisolideista.

 80. Miia H Says:

  Hakukriteereinä tärkeitä ovat langan laatu (=kuitu + paksuus) ja vyyhtien määrä. Kuvat ovat olleet tähänkin astia ensiluokkaisia!

Vastaa