ompeluksia – sewing

Tiedättehän, että en ole mikään ompelija. Olen kuitenkin päättänyt ottaa asiasta selvää ja oppia jonain päivänä hyväksi siinäkin. Olen tänä kesänä ommellut Tytärlapsen koossa Ottobren kesänumeron kannesta kanteen – harmi, ettei Koppiksen koossa ollut kuin vauvanvaatteita.

I´m not a good at sewing, not at all. But I have promiced myself that someday I can! So – I need to practice. This summer I have been sewing and sewing, the new Ottobre Kids -magazine totally.

 

 

Siinä ovat laihan lapsen farkut ja Punahilkkapaita. Farkkujen vetskari ei  mennyt nappiin lainkaan, tein sitten ihan oman avoversioni aiheesta. Paita on kiva: takana sienikuosi, edessä Punahilkkaa.

Seitsenvuotiaan Tytärlapsen kohdalla vaatteiden löytäminen kaupasta alkaa olla jo hankalaa, sillä tyttö on melkein 135-senttinen, vaatekoon pitäisi olla jo 140! Suurin osa tuonkokoisista vaatteista on tehty jo teineille. Siksi ompelukoneeni surinaa on kuuluva iltaisin jatkossakin.

 

 

Sillä aikaa kun Tytärlapsen kanssa napsimme kuvia, Koppis keksi muuta tekemistä. Eläköön lapsuus!

While we were photoshooting, Beetlebaby had something else to do. Hoorray, childhood!

 

4 Responses to “ ompeluksia – sewing ”

 1. outi Says:

  No mutta Ilu, nyt annoit sellaisen vinkin, ettei paremmasta väliä. Ompelit koko lehden kannesta kanteen! Noinhan se pitää tehdä, minäkin rupean. Yksi tuttu halusi kerran oppia tekemään ruokaa; hän otti suurimman keittokirjansa ja kokkasi sen A:sta Ö:hön. D oli kuulemma hauskin. Siinä oli drinkitkin. Minäpä tutkin, löytyisikö minulta kaavalehteä tähän hätään. Kiitos!

 2. Eeva Says:

  Hiano idea, ommella kannesta kanteen. Minä olen tyytynyt vain katselemaan kuvia ja ohjeita ko. lehdestä. Sentään palan trikoota ostin, katsotaan mihin se päätyy.

  Minun 7-vuotiaan kanssa on ”toisenpäinen” ongelma. Hän on hyvin pienikokoinen poika. Ei kelpaa enää Puuha Pete, dinosaurus eikä traktori -kuosit, mutta muuta silmää miellyttävää hänen kokoiselleen ei aina ole. Onneksi urheilukaupoissa löytyy sentään jotain.

 3. Minna Says:

  Meilläkin on tuo koko-ongelma pitkänhuiskean eskarilaisen kanssa. Ei tosiaan olisi kiire saada tyttöä vielä pois lapsenpaidoista ja -housuista!

 4. Ulla Says:

  Tuolla tavalla ne taidot kehittyvät, pitää vain rohkeasti tarttua aiheeseen. Tytär tuossa ompelee alakoululaisille pikkuveljilleen puseroita samasta Ottobre-lehdestä. Niissä lehdissä olevat kaavat ja mallit ovat todella hyviä, parhaita, mitä lehdissä on. Mallityöt on ommeltu hyvin huolellisesti ja ammattimaisella siistiydellä.

  Vähän luulen, että pojille on saatavilla paremmin pikkulasten tyylisiä vaatteita kuin tytöille, ainakin olen niitä löytänyt. Heillä muoti vaihtuu yhtä hitaasti kuin miehillä, jotka voivat käyttää juhla-asunaan iänikuista vihkipukuaan, kunnes lihovat siitä ulos. Toisaalta olisi mukava pukea vielä yhtä pikkutyttöä sieviin mekkoihin, mutta kun on vain pieniä poikia, niin mekkoja ei tarvita.

Vastaa