Puutarhan portti

Viime kesän Jyväskylä Knit Festissä ihastuin syvästi mYakin jakkilankoihin, joita he olivat siellä myymässä. Päässäni oli selkeä ajatus puserosta, lämpimästä ja ohuesta, pehmeästä ja rakkaasta. Ostin aivan randomilla kolmea kivaa väriä Baby Yak Lacea, yksi niistä tietenkin musta.

Valitsin pitkään mallia ja päädyin Steingassin Gardengateen. Neuloin tosi nopeasti heti loppukesästä puseron hihavaiheeseen. Mutta sitten tein virheen. Laitoin ensimmäistä kertaa kokeeksi molemmat hihat samalle pyörölle, koska ajattelin aina sen jälkimmäisen hihan neulomisen olevan järkyttävän tylsää. Mutta tosiaan, se oli virhe. Kahden kerän, kahden hihan ja loppupuseron muodostaman solmun aukominen oli tosi ärsyttävää! Niinpä pusero jäi odottelemaan hihoja moneksi kuukaudeksi. Koko ajan se oli mielessä, mutta kehtuutti.

Koronapäivät tulivat ja kun kaikki muu keskeneräinen oli valmista tartuin tähän. Hyvä kun tartuin! Sain valmista!

Mulla on varmaan joku häiriö päässäni, sillä en mitenkään pysty hahmottamaan omia ulottuvuuksiani. Puserosta tuli aivan jättimäinen,  siinä on noin neljännes ylimääräistä ympärysmitassa. Mutta koska lanka on keveää ja neulos valuvaa, se ei oikeastaan sinänsä haittaa. Ongelmaksi tässä tulee se, että kuvio on koon vuoksi pikkusen liian alhaalla, koska pääntiekin on suurempi kuin minä. Kuvio asettuu vartalossani kaikkein laajimmalle kohdalle, jota välttämättä en tällä raidalla haluaisi korostaa. Käytin tätä jo hieman kuivausrummussa, että se pienenisi, mutta kuten näkyy, tarvitaan lisää rummutusta.

Lanka on ihanaa. Siitä ei voi sanoa pahaa sanaa.

Malli sinänsä on kyllä kiva. Mulle tulee mieleen joku Kalevala-koru, eikö! Tai ehkä värit auttavat tässä mielikuvassa?

 

 

Pahoittelen, kuva on taas aika huono. Siitä kyllä näkee, ettei pusero mairittele rintavaa, mutta on muuten kaunis. (Ja juu, en ollut kirkon pihalla haravoimassa, vaikka näyttää siltä. Ihan vaan poseerasin.)

 

One Response to “ Puutarhan portti ”

  1. KristiinaS Says:

    Tää on tosi nätti pusero. Ja totta, vähän kalevalainen.

Vastaa