marikki, part two

Lupailin kuvia Marikki-sorokan itse neulomastani versiosta. Niinpä siis toteutan lupaukseni, kun kerran uskaltauduin tänään iltapäivällä Tytärlapsen, Marikin ja kameran kanssa portaille pakkasilmaa haistelemaan. Väri on tyttömäisen imelänsöpö, mutta jotenkin valkoinen saa sen näyttämään ihan somalta.

I promiced to have here also pics of original Marikki. This is the one I have knitted, and yes, there is a mistake. Today we had only -15°C, now at evening -26°C. At daytime me, daughter, Marikki and my camera dared to step outside house.

Ja kyllä, toden totta, siinä on virhe. Löytäjä saa pitää.

* * * * *

Lisäksi muutama kuva uusista välineistä. Fiskarsin vastustamattomia uutuuksia. Onneksi oli myös tarve. Ja uusista Handun kiitoslappunapeista. Ihan vain iloksi ja muistoksi.

Stuff. Novelties from Fiskars. And buttons from Handu.

Kauniita pakkaspäiviä kaikille!

9 Responses to “ marikki, part two ”

 1. Leena Says:

  Joopa joo, tämä ihan sorokka! Lämmittää mieltä tämä kansanperinteen uuskäyttö. Virhe sitten , tuossa ihan keskellä, toisessa rannussa alhaaltapäin, keskellä olevan vinoneliön alapuolella on sinistä liikaa.

 2. Tuazophia Says:

  Onpa hienoja saksia! Harmi suorastaan, ettei ole tarvetta. 😉

 3. ilu Says:

  No, se ei kyllä ole virhe 🙂 Se on langan ominaisuus 🙂

 4. Miia-Rebekka Says:

  Kaunis!
  Virheenkin bongasin, kun oli ihan pakko etsiä 😀 . Jos se on joku ylimääräinen pinkki piste valkoisen keskellä.

  Sakset on tosi kivat. Täytyykin kävästä Fiskars-ostoksilla. Olis tarvetta täälläkin.

  Ja tuo kiitoskortti on tosi kaunis myös 🙂

 5. Kati Says:

  Tosi hieno on! Ja pakko siis osallistua myös virheveikkaukseen: heitän, että virhe on (edestäpäin katsottuna) oikeanpuoleisen valkoisen x-kuvion oikealla puolella olevassa valkoisessa reunassa 2 ylimääräistä silmukkaa, ts. reuna ei ole suora kuten vastaavassa kuviossa vasemmassa reunassa.

 6. enkulin käsityöt Says:

  Voi että on kaunis tuo Marikki.

 7. Hantta Says:

  Hei, mistä keksit soroskalle nimeksi Marikki? Itselläni on sen niminen tytär, pikkuneiti vielä 🙂

 8. ilu Says:

  Moro, selostin tuota nimeä tuolla toisen kirjoituksen kommenteissa näin:

  Marikki on minusta kaunis nimi. Mietin sanaa sorokka ja ajattelin, että pitää keksiä joku nimi, joka on äänteellisesti samansuuntainen, ensin mietin, että Marikka, mutta kun se on aika harvinainen nimi ja monelle kuulostaa kirjoitusvirheeltä se kaksoiskoo, päädyin Marikkiin. Onnea kauniista nimestä tytölle!

 9. Päivi Says:

  Oih ja voih, ihana Marikki!

Vastaa