sukkia, sukkia! – socks, socks!

No, kaikkiahan sukkia neulovat! Pannaan nämä nyt samaan postaukseen kaikki.

Everyone’s knitting socks! But I’ll show them all in same post.

Ensinnä tämmöiset nuolenpääsukat. Tein näitä jo viime kesänä puutarhaneulena. Sitten ne katosivat mystisesti, kunnes ennen joulua löytyi toinen sukka, keskeneräinen jossa olivat puikot kiinni. Muistin toki, että ensimmäinen sukka oli jossain ja malli oli jotensakin ”nerokas” (näin se muisti pätkii tai kesä on kesä myös mielessä). En löytänyt valmista sukkaa mistään. Paitsi sitten kun oikeasti aloin siivota. Ja mikä riemu, sukkaparin neulominen ei koskaan ole ollut näin vähästä kiinni!

Usein tuommoinen kaunis värjäys ei oikein pääse oikeuksiinsa, jos sukassa on monimutkainen mallikuvio eikä selkeitä, mutta jujukkaita malleja ole liikaa. Jos oikein innostun, kirjoit(ut)an tästä vielä ohjeen, vaikka ei tuo nyt kovin monimutkainen idea ole.

Lankana on Malabrigon sukkalanka, jonka marinoin huolellisesti erään Titityyn-matkan jälkeen.

This first pair is of Malabrigo Sock and I have started these already last summer at garden. I just did not find them anymore, but I remember they were ”genious” (maybe it was the summer, which was genious and super). Anyway I found these and finishing a pair of socks  has never been this quick before. This kind of beautiful dyeings are not working well with complicated patterns, I think we’d need more simplicity.

 

 

 

Toiset sukat ovat raitavärjätystä langasta, amerikkalaisesta Etsy-kaupasta tilaamastani. Kauppaa en kylläkään muista. Langassa on vähän kashmiria ja merinoa ja nylonia, muistaakseni, mutta tärkein idea on näiden sukkien kannanotto. Tytärlaps oli näitä jo nyysimässä, kun ne ovat niin ihanat, mutta enpä raaskinut luovuttaa. Pidän itse ja annan loistaa lahkeensuusta.

Second pair is self-striping beauty I orderd from some American Etsy-store, which I cannot remember and the tag of the yarn is missing. They are very political and first daughter just wanted to crab them from me, but I didn’t let her: I want to use them myself!

 

 

Kolmannet sukat neulasin perussukkana aivan hilloamattomasta tuoreesta sukkalangasta, Hedgehog Fibresin sukkiksesta, joka myös tuli Titityystä. Värjäyksen nimi on Pod ja se vei sydämeni. Ihmettelin, miksi se on niin tuttu ja lämmin läikähteli rinnassa, kun sitä katsoin. No, sehän oli ystäväni maalauksen värit; maalauksen, jonka sain häneltä tohtorilahjaksi, kun olin niin siihen silmäni iskenyt hänen työhuoneellaan.

Third pair is newest, just basic socks of Hedgehog Fibres sock yarn from Titityy and the shade is called Pod. I just loved it and it felt somehow familiar. No doubt, why! My friend already painted them for me!

 

 

Vastaa