tweedistä – of tweed

Terve, vähäiset lukijani, vai vieläkö teitä on?

Sain jonkun hetkellisen mielenhäiriön, kun näin Kerän Jonnan Facebookiin postaamaan kuvan Isagerin Tweed-langoista. Halusin heti itselleni yksinkertaisen pulloverin (mikä ihana retrosana!), jossa olisi vähän rätväkämmät värit. Ja sitten tietenkin tilasin.

Aloin neuloa puseroa. Olin jossain vyötärön korkeudella ylhäältä alkaen, kun sovitin sitä huvikseni Tytärlapselle, joka on kymmenvuotias, mutta noin 155-senttinen. Jotenkin siinä vaiheessa näytti, että tämä sopii paremmin lapselle, joka on tietenkin minua kapeampi. Kuitenkin tuommoinen leveä A-malli näytti A-mallilta hänellä, minulla…  hm… vartalonmyötäisemmältä.

I saw lately Kerä´s Jonnas Facebook-pic of Isagers Tweed Yarn. I knew straight away I needed one pullover of them. I started to knit top down, and I fitted this to my daughter, 10 yrs and 155 cm. Suddenly this looked so much better on her! So I decided to knit a tunic for her.

 

Hihat päätin vasta lopuksi ja lapsen toiveita kuunnellen jätin ne lyhyiksi. Toisaalta olisi voinut jättää vieläkin lyhyemmiksi….

As she wanted, I left sleeves short. I could have actually left them even shorter, as you can see…

 

Nyt olen itse vailla puseroa. No, onhan mitä neuloa!

Now I have a lack of a pullover.

 

 

3 Responses to “ tweedistä – of tweed ”

  1. Susi Says:

    Hehe! Noinhan siinä usein käy, että kun itselle ajattelee tekevänsä jotain niin lapselle menee kuitenkin. Mäkin oon monet huivit ja pipot tehnyt ja kun Meri on nähnyt kun tikutan niitä, kuului hyvin äkkiä ”ai kun kiva, onko tää mulle”. No ei ollut, mutta sitten oli 😉 Onhan se kiva että tykkäävät 🙂

  2. Katjuska Says:

    Noista väreistä tuli mieleen, et pystyyköhän KoolAid tai millään lankaväreillä värjäämään bambua tai hamppua? siten et värit myös pyssyis pesusta pesuun miellellän efektivärit eli todella näyttävät. Haluisin miljoonavärisen bambu ja hamppu lanka vyyhdin eikä vain yhtä väriä mitä monissa kaupoissa näkee. Kangaspuihin olisi tarkoitus sellainen värioksennus loimeksi laittaa 😉 osaatko auttaa ?

  3. Helena Says:

    Kerä kyllä levittää autuudella tuota tweedin ilosanomaa: tänään oli oikein blogipostaus aiheesta, ja kyllähän se vain alkoi houkuttaa, ja nyt vielä enemmän, kun näin tämän sinun pulloverin!

Vastaa