marikki

Taito-lehdestä soitettiin: ”Haloo, tee joku kiva juttu lapselle, vaikea. Vaikka jotain vähän folklorea.”

Siinä sitä sitten oltiin. Olin jo aiemmin kyllä ajatellut sekä steekkaamista että kirjoneulesorokkaa, mutta en ihan tosissani. Sitten oli ajateltava.

Eilen postilaatikkoon tipahtaneessa lehdessä oli sitten Marikki. Päähine on tyyppiä one size, fits all, mutta itse pidän sitä söpöimpänä just tollaisen tenavan päässä. Aikuisella se on rohkea ja persoonallinen!

Taito Magazine calling. Please, design something hard to knit for kids. For example like folklore.

OK, I have to think about it. Yesterday the magazine came out. It is steeked fair-isled scarf-type hat for kids, size fits all, even adults. I call it Marikki.

Ja juu, huomasin sitä Ravelryn ohjeisiin lisätessäni, että Toveri Titityy on tehnyt sennimisen lierihatun. Harmi, että sattui sama nimi! Mutta sattuma korjaa satoa. Myöhemmin saanen tämänkin ohjeen myyntiin Handuun.
Lisäksi haluan huomauttaa, että kuvissa oleva päähine ei ole omatekemäni vaan ohjeen koeneule (neulojalle KIITOS!), yritän saada omanikin, erivärisen, tänne.

9 Responses to “ marikki ”

 1. sinisukka Says:

  Melkein hihkuin ihastuksesta nähdessäni eilen Taito-lehden!! Ihana sorokka!! Ja tämä mallineiti on aina yhtä mainio kuvissasi!! Tykkään myös palstastasi Taito-lehdessä, niin mukavan käytännönläheinen 😀 Kiitos vaan!

 2. -päivi- Says:

  voi itku! Tuo on hieno – pitääkö tässä nyt oikeasti sitten neuloa jotakin…aluksi hieman helpompaa ja sitten tähätä tuohon Marikkiin.

 3. suvi Says:

  Ihana, melkein pakko neuloa! 🙂

 4. Camilla Says:

  Aivan ihana! Pakko ostaa elämäni ensimmäinen Taito. Tuostahan voisi kehitellä keposemman kesäversionkin.

 5. Ellimeli Says:

  Tää on just sitä, mitä meillä pitäisi enemmänkin harrastaa; omien perinteiden hyödyntämisen nykyneuleissa. Virolaiset sen osaa paljon paremmin. Kymmenen pistettä tälle!

 6. Leena Says:

  Olitkin vaihtanut osoitetta ja siksi en saanut enää uusia päivityksiäsi readeriin, mutta Ellimelli ystävällisesti johdatti minut katsomaan tätä sorokkaa. Ihanaa, että olet soveltanut kansanperinnettä tämän päivän vaatetukseen. Ohje on myös Taito-lehdessä, huippu juttu.

 7. Kata Says:

  Jee – jeee! *pomppii innosta*

 8. Hantta Says:

  Hei, mistä keksit tuon Marikki -nimen? Minulla on samanniminen tytär <3

 9. ilu Says:

  Marikki on minusta kaunis nimi. Mietin sanaa sorokka ja ajattelin, että pitää keksiä joku nimi, joka on äänteellisesti samansuuntainen, ensin mietin, että Marikka, mutta kun se on aika harvinainen nimi ja monelle kuulostaa kirjoitusvirheeltä se kaksoiskoo, päädyin Marikkiin. Onnea kauniista nimestä tytölle!

Vastaa