rhythm is everything

Syksyn alkaessa olen tuntenut kaipuuta raikkauteen ja puhtauteen. Ehkä se enteilee harmaata, tasaisenpaksua syksyä.

 

Toinen hommeli on sitten rytmi. En oikein kestä symmetriaa, mutta ilman rytmiä mikään ei näytä miltään. Kuten musiikissakin, niin myös elämässä rytmi on tärkeintä. Ja raidoissa: olen viime aikoina tutkiskellut rytmiä raitasukissa: raidat eivät toimi siksinsokin, mutta täydellinen järjestyskin näyttää pahalta.

Näissä perusukissa kokeilin myös, kuinka kontrastoivien värien paikat vaikuttavat yleisilmeeseen: tuleeko toisesta sukasta tumma, toisesta vaalea?

I have had a terrible need of freshness and perfect rhythm. As in music and in life, rhythm is everything.

These socks are made of Wollmeise Sock in shade Sultan and of some little better quality white.

 

 

Joo. Ei tullut. Mutta kivat sukat kumminkin. Tuo pätkävärjätty lanka käy hyvin raitakokeiluihin ja tämä kyseinen, Wollemeisen sukkis värissä Sultan, lerpusta laadustaan huolimatta, muodosti parempilaatuisen valkoisen kanssa raikkaan ja jujukkaan parin. Raitakokeiluni jatkuvat.

* * * * *

 

Luontokin tarjoaa rytmiä ja raikkautta. Paras aika vuodesta! Tai ainakin keskikesän ja kevään jälkeen. Oma piha tarjoaa!

Also nature offers some rhythm and freshness. Is this the best time of the year?

 

5 Responses to “ rhythm is everything ”

 1. Nina Says:

  Symmetria on taas niin mun juttu 😀 ja se täydellinen järjestys 😀 …ainahan tuohon voipi yrittää pyrkiä mut onneksi on tää perhe joka hieman kotoistaa tätä mun mieltymystä 🙂 Mietin,mistä ihmeestä tekisin villasukat tyttärelle joka ei kestä villaa…

 2. Satu Says:

  Hienot sukat!

 3. Amalia Says:

  Raitasukat on oikein pirtsakat ja nuo ruskakuvat kerrassaan upeita!

 4. Saila Says:

  Heippa!
  Postasin langastasi:
  http://saaripalsta.blogspot.fi/2013/10/kasityopostaus.html

  Ja huomasin, että linkki Handu-kaupasta tänne blogiin ei toimi 🙁

 5. Helena Says:

  Sukista tuli heti mieleen vuosien takaa visuaalisen suunnittelun tunneilta värioppi, ja Bezoldtin efekti, ja olen vain niin iloinen, että asiat joita ei aktiivisesti ajattele, säilyvät kuitenkin jossain mielen perukoilla. Värien vuorovaikutus onkin asia, jossa riittäisi äimistelemistä ja kokeilua, jos sitä aktiivisesti toteuttais käsitöissä. Ottais oikein haasteita, tyyliin: ”jos neuloo kaksi paria sukkia, joista toisessa on punaisia ja harmaita raitoja ja toisessa sinisiä ja harmaita raitoja, niin minkä sävyisiä harmaita pitäisi käyttää, jotta harmaa näyttäisi molemmissa sukkapareissa samanväriseltä?”

Vastaa