Neuleista ja niiden kestävyydestä

Muistatteko Tähkän? Koska tyhmä Vuodatus hukkasi kaikki kuvat, laitan tähän yhden arkistoistani muistinvirkistykseksi. (Lisää kuvia täällä.)

 

Tähkä

Neuloin  sen vuonna 2009 silloin nelivuotiaalle Tytärlapselle, juuri ennen Koppiksen syntymää. Takkia on pidetty ihan hirveesti, pesty ja pidetty, koska se sattumoisin oli lapsen lempineule niin kauan kuin se mahtui ja vähän vaikka ei enää mahtunutkaan. Tytärlapshan on aina ollut kovasti pitkä ikäisekseen, nyt 7-vuotiaana se on noin 135-senttinen ja ostin sille just kesäkengät kokoa 37.

Koppis on puolestaan pieni, mutta arvatkaa mitä!? Kaivoin eilen Tähkätakin esille nyt 3,5-vuotiasta Koppista varten, kun piti olla jotain pikaista lämmikettä pihamaalle. Ja voi vitsi, sehän on melkein kuin uusi!

Do you remember this Tähkä-jacket? I accidentally found it to warm up now 3,5 yrs old daughter. I have knitted it before she was born and her sister (in the pic above), then 4 yrs, loved it and used it a lot. I have also washed and washed it. And guess what! It is still almost as new! I really like this kind of quality wool knits, which can be used years after years. Pattern of this jacket is planned to be published in Jenni´s and my next book, which has now planned to be published in January. Hooray! 

 

 

Takki on vielä pikkusen reilu, mutta jotenkin riemastuttava on ajatus siitä, että sillä on vielä monia käyttövuosia jäljellä. Ai juu, pipon neulasin ihan huvikseen Handun BFL:stä, ihan tollaisella ristikkoisella palmikohtavalla tsydeemillä. Väri on aika herkullinen?

Tähkä on muuten tulossa mun ja Jennin neulekirjaan, jos joku ohjetta kieli pitkällä kaipaa. Ja kirjan tämänhetkinen julkaisuaikataulu on ensi tammikuulla. Jee!

 

 

10 Responses to “ Neuleista ja niiden kestävyydestä ”

 1. Ulla Says:

  Hmm… asia ei oikeastaan kuulu minulle, mutta jotenkin vain se riipaisee, tuo lapsen pituuden hämmästely, on niin pitkä tai niin iso tai niin pieni. En nimittäin ole pieni minäkään ja olen saanut todella paljon kuulla sitä, miten iso olen jopa niin, että ”liiallista” koetettiin hillitä keinoilla, joihin ryhtymisen halukkuutta ei silloin minulta edes kyselty.

  Niin, ei ole lapsen vika tai ongelma, minkäkokoinen hän on. Jos se on jonkun ongelma, niin se on aikuisten – vanhempien, isovanhempien, hoitotätien, terveydenhuollon ja sellaisten. Omilleni olen aina koettanut tähdentää, että he ovat juuri sopivankokoisia, olivatpa he sitten pieniä tai isoja ikäisekseen, olvatipa heiltä jääneet pieniksi jalkineet tai vaatteet. Jos ne eivät sovi, pitää vain hankkia oikeankokoiset, sillä lapsihan on oikeankokoinen ja asusteet ovat vääränkokoiset hänen sopiviin jalkoihinsa tai hänen yllensä.

  Sopivan koon skaala on hyvin laaja ja monimuotoinen, ei vain neuvolan käyrien ja taulukoiden 0-käyrä, se keskikoko. Olen huomannut, että Voglialla (eräs vaateyritys täälläpäin) on mainoslauseena ”Sinä olet sopiva”. Minusta se sopii myös lasten sopivankokoisuuden ilmaisuksi.

 2. ilu Says:

  Ulla, meillä on kovasti pitkä lapsi ja pienempi lapsi. Lisäksi meillä on kauhean iso mies ja tämmöinen itäsuomalainen rotuvalio naisena. Meillä lähinnä ihaillaan kaikkien ominaisuuksia ja Tytärlaps on ylpeä pituudestaan ja niin me muutkin. Jos kirjoituksesta sai sellaisen käsityksen, että pituutta jotenkin kauhisteltaisiin, se on erehdys. Tulen olemaan molemmista nuorista naisistani ja heidän fyysisistä ominaisuuksistaan vain ylpeä!

 3. Sari Says:

  Neulekirja! Kiitos, että jälleen kirjoitatte sellaisen! 🙂 Voi, saisiko siihen vielä ohjeen aikuiselle tuohon takkiin? Haaveilin siitä jo aikanaan, kun esittelit ihanaa Tähkä-takkia ensimmäisen kerran. On niin kaunis…

 4. ilu Says:

  Moro Sari! Myös aikuisten koko on tulossa!

 5. Ulla Says:

  Kiitos, Ilu! Tuo selvensi kovasti. Ilmeisesti luen rivien välejä ja olen näkevinäni niitä samoja asioita, joita omassa elämässäni on ollut. Ainoa asia, mitä tahdon ja haluan, on, että jokaista lasta rakastettaisiin juuri sellaisena, kuin hänet on vanhemmilleen annettu, nahkoineen ja karvoineen, ilman vaihto- tai palautusoikeutta, ja että vanhemmat olisivat nuo rakastavat ihmiset – ja muita heidän lisäkseen.

  Niin, se on hienoa, että tuo uusi neulekirja on tulossa ja tulee, että jonkun luomisen kyky ja toisen ohjeistamisen taito yhdessä saavat aikaan sen!

 6. Jonna Says:

  Hurraa kirjalle, hurraa Tähkällä, vielä enemmän hurraa aikuisen Tähkälle. Ja tuo lanka. Se on vain niin syötävän ihanaa! Ottaisitko ystävällisesti myyntiin juuri tuon värisen ja laatuisen langan kirjan kanssa yhtä aikaa 😉

 7. Satu Says:

  Voi ihana Tähkä. Kivaa, että tulee aikuisten koossakin. Meiltä löytyy ainakin toistaiseksi vain poikalapsia eikä tuo malli taitaisi heille passata. Äidille kyllä!

  Pituus se herättää aina ihmettelyä. Meillä esikoinen on pätkä ja kuopus pitkä, molemmista saa aina kuulla.

 8. Sari Says:

  Niin, unohdin vielä aiemmin hihkaista: runsain mitoin onnea kirjailijoille! Kiitos, että jaatte osaamistanne muille. <3

 9. AijaP Says:

  Mä olen niiiiiiiiin kade noista keltaisista kengistä!

 10. Ceels Says:

  Such a lovely cardigan. Looking forward to seeing it published! Well done.

Vastaa