handun uutisia – news from handu

Kauppakin on vähän lepäillyt laakereillaan. Vaikka en olisi millään uskonut, kapineiden rosvous oli melko lamauttava kokemus: innostus on ollut nollassa ja koska työolosuhteet ovat hankalammat (ei kunnon välineitä), ei into oikein löydykään. Mutta älkääs mitä! Handuun on rantutunut kolme uutuutta!

Ensimmäinen niistä on jo aiemmin kauppaan lataamani TexIlu. Ystävän miehen sukutilalta Kärkölästä haetut 50 kiloa texel-lampaan villaa muuttui lähimmässä kehräämössä ohueksi ja ihanasti vielä rasvaiseksi langaksi. Yllättäen langasta tuli paljon odottamaani pehmeämpää ja kuohkeampaa! Lähetin sitä vyyhdillisen yhteen helsinkiläiseen lankakauppaan ihan vain lahjonta- ja piristysmielessä ja sain sileltäkin kommentin: ”ei uskoisi texeliksi, kun on niin pehmeää”. Itse näkisin tämän parhaimmillaan kirjoneuleissa ja perinneneuleissa, mutta miksei myös ihan missä tahansa. Texilusta on kaksi versiota, nylonvahvisteinen, joka vasta on tulossa kauppaan ja tämä jo kaupassa nähty vahvistamaton.

I have been little depressed after my study was robbed two montshs ago. It is not easy to find motivation to do anything with little lousy equipment and dark thoughts. Anyway I have now released three new yarns in Handu. The first one is TexIlu, my own Texel-sheep yarn, which has been breeded almost next door and spun in nearest spinnery and dyed in my ”pit”. I really like the feeling of it: it is greasy and robust, but too soft for Texel, which is concidered quite raw material.

 

 

Toisen uutuuden sain markkinoille tänään. Se on ihastuttavan pyöreämuotoinen, tiukkakierteinen, DK-vahvuinen (200m/100gr) 100% merino. Suosittelen sitä ehdottomasti paita- ja takkilangaksi ja asusteisiin tietenkin, erikoisesti päähineisiin. OIkeastaan ihan mihin vaan! Niin on kaunis ja jouheva tämä uutuus!

This novelty is lovely for pullovers and gardis. It is soft and tightly twisted 100% DK merino. Veeeery nice!

 

Lähipäivinä saan vielä kolmannen ihmeen kauppaan, 100% kashmirhuivilangan. Kasmir on lämmin ja kevyt, tämä lanka vähän löyhäkierteinen, mutta uskomattoman pehmeä. Kashmirin kohdalla olen aina vähän ns. öönä. En haluaisi ostaa sitä Kiinasta, sillä kiinalaisista työolosuhteista ei voi olla aivan varma. Lisäksi maailman suurin kashmirin tuottaja on Tiibet, ja Kiinan ja Tiibetin suhteet eivät ole kaikkein terveimmästä päästä. Tämän nyt saapuneen koe-erän tuottaja on kuitenkin nyt minulle vakuuttanut, että tämä lanka on eettisesti kestävää ja turvallista. Minulla ei ole muita mahdollisuuksia kuin luottaa. Summa summarum: ihana lanka höyhenenkeveisiin neuleisiin (800m/100gr.).

 

The third new yarn in Handu is 100% cashmere lace yarn, soft and light yarn for soft and light accessories.

 

 

2 Responses to “ handun uutisia – news from handu ”

  1. Kaisa Says:

    Ihania uutuuksia! Olen etsinyt koko talven dk-vahvuista cashmirlankaa pipoa varten, mutta en ole onnistunut löytämään, eli jos sellaista sattuu tulemaan vastaan niin ainakin yksi ostaja on jo tiedossa 🙂

  2. ilu Says:

    Moro Kaisa, mulla oli sitä ennen, mutta yritän metästää vähän turvallisemppa, eettisesti.

Vastaa