UFO?

Onko nurkissasi keskenjääneitä neuleita, UFOja (UnFinished Objects?), joiden pariin et enää missään nimessä palaa? On väärä lanka, väärä koko, väärä fiilis?

Äläpä nolostele! Niitä on kaikilla! Mutta nyt UFOsi voivat päästä uuteen loistoon, hyvässä seurassa. Suunnittelen ensi kesälle yhteisötaiteen keinoin avustettua UFO-proggista ja mielelläni vastaanotan kaikenlaisia keskeneräisiä. Värillä ei väliä. Ota yhteyttä: ilu@handu.fi

* * * * *

Olen mä vähän neulonutkin. Mulla on Handussa myynnissä tosi kiehtovaa vähän paksumpaa sukkalankaa, josta en ollut vielä kovasti itse ehtinyt neuloa. Nyt sen riittävyys on mitattu. Kuvissa näkyvät polvisukat ovat kumpinkin 100 gramman painoisia. Aloitin kärjestä ja päättelin polven yläpuolelle. Melkoisen riittoista!

Kokeilin ensi kertaa kantapäätä Piian metodilla, siis niin, että neuloin sukan kokonaisena putkena ja sitten lopuksi vasta kantapään. Tämän mallin istuvuus on ihmeen hyvä, vaikka päättelytapani ei sille oikeutta antanutkaan. Ja aivan taatusti teen näin toistekin.

Pitkäkoipi Tytärlaps oli mallina. Meni vähän pötköttelyksi.

I have had this Thicker Basic Sock Yarn in Handu for sale, but I have had no time to knit it myself and I have had no idea how much one can knit of one skein. Now I have tried: I started from toes and beside the knee I finished. Both socks are of 100 grams skeins.

 

”No, ota nyt se kuva! Ai mitä, miten niin ei tuu hyvä. Mä oon täs nyt vaan.”

 

No harmitus! Joku reikä siinä kantapään reunassa kumminkin näkyy. No, onneksi ette huomanneet mitään!

 

Ja siitä se idea sitten lähti. Nyt on tekeillä aikuisten housut….

 

2 Responses to “ UFO? ”

  1. Saila Says:

    Pitkävartiset villasukat on ihania, ja nuo vielä erityisen kauniin väriset! Mulla ei ole sellaisia UFOja joita ei ikinä saisi valmiiksi, vaikka aina muutama projekti onkin meneillään samanaikaisesti. Nyt aloin tehdä huivia sun langasta Of His Bones are Coral Made (tai jotain sentapaista), sitä jäi jonkun verran jäljelle ohuen neulepaidan jälkeen. Käytän sitä ja turkoosi-sini-violettia mohairlankaa samassa, siis kaksinkertaisena, aika hauskan näköistä neulosta tulee. Pitääpä taas ottaa kuvia, oon tosi laiska ottamaan kuvia neuleistani.

  2. sufferiina Says:

    Ufoja löytyy tasan yksi ja se lensi eilisessä siivouspuuskassa roskiin. Ei voinut edes purkaa, että olis saanut langat talteen 🙁 ihanat sukkikset ja koipeloiset 🙂

Vastaa