Archive for tammikuu 2020

Loman urakka

keskiviikkona 29. tammikuuta 2020

Sain jostain päähäni joululomalla neuloa puseron DK-vahvuisesta langasta, vaikka olen koko ajan tiennyt, että se on liian paksu pitää takin alla, liian kuuma sisällä ja liian viileä pelkästään ulkoneuleena. En oikein keksi DK-neuleille käyttöä, suoraan sanoen.

Näin joulun alla ilmestyneessä Interveawe Knitsissä tämän kansikuvaneuleen ja en osaa yhtään sanoa, miksi friikahdin ihan täysin, että tuo oli pakko saada neuloa.

 

Tilasin lehdessä suositellut langat, ne olivat Jamiesonsilta Shetlannista. Olen muuten käynyt tehtaanmyymälässä Lerwickissä, hieno paikka! No, langat tulivat sopivasti joulun alla.

Joku tässä puserossa kuitenkin mätti alusta asti. Tein puseroa noin keskikokoisena, ehkä 42-44, lehden mallipusero lienee kokoa 36. Joka tapauksessa ainakaan tässä koossa hartialinja on aivan kummallinen. Se neulottiin ylhäältä ala,  pitkään ilman levennyksiä niin, että pääntien alapuolelta hartiat putoavat kolmionmallisesti, ei lainkaan istuvasti. Pääntielle jää niinsanoakseni liikaa tavaraa, mutta ihan savupiippumalliakaan siitä ei tule. Todella omituinen ratkaisu. Tein kuitenkin kiltisti ohjeen mukaan, koska usein omasoveltamani on huonompi kuin ohjeessa. Ajattelin sitten, että hartialinja asettuu ja muotoutuu puettaessa, mutta NOT. Aivan ihmeellinen. Jonkinlaiset pullohartiat pitäisi ihmisellä olla, mikäli tähän puseroon haluaisi mahtua. Lisäksi hihat ovat ylhäältä älyttömän kapeat. Ne sopivat kyllä minulle, mutta moni tätä puseroa sovittanut on jättänyt leikin sikseen, koska kädet puristuvat jo alkumetereillä. Omaa varttani taas eivät pue nuo Latvian Braid -kohoraidat, ne imeytyvät mukavasti muotojeni mukaisesti kaarelle.

No, pitää kai sitä hutejakin tulla. Värit tosin ovat ihanat. Jamiesonsin lanka on karkeaa ja vähän pölisevää, mutta omassa kategoriassaan ihastuttavaa. Ja nuo värit!

 

 

Pahoittelen, en saanut kuvaan sitä kirottua hartialinjaa.

 

*****

 

Marraskuussa valmistui taas yksi kaarrokepusero. Se on kyllä melko ihana. Voisin kirjoittaa siitä vähän myöhemmin lisääkin, laitan tähän vain kuvan.