Archive for syyskuu 2019

Vähän uutta ja valmista

maanantaina 16. syyskuuta 2019

Heip, lukijani, jos vielä jaksatte lukea!

Muistatteko keväällä valmiiksi saamani Threpmuirin? Olen rakastanut sitä koko kesän melkein joka päivä niin paljon, että päätin neuloa toisen. Koska tietenkin on tylsää neuloa tismalleen samanlaista, päätin ottaa kutaleeseen uuden langan ja ostinkin sitten Jyväskylän neulefestareiden aikaan Titityystä Tukuwoolia tähän tarkoitukseen.

Neule tuli nopeasti, koska motivaatio oli kova. Huomasin jo alkumetreillä, että värini menivät väärin päin ja rauhallisempi pinkki, jonka piti olla pääosassa, jäi pariin riviin ja tiukka pinkki tuli pääosaan. Päätin kuitenkin, että ”HIENO TULEE!”. No, ei tullut niin hieno, mutta lopulta valmis. Koska Tuku on myös hieman paksumpi lanka ja vaikka neuloin pienempää kokoa, neuleesta tuli vähän liian reilu. Lisäksi paksumman langan vuoksi kuvio tuli suuremmaksi eikä tuollainen iso räjähdys liiemmin pue rintavaa.

 

Olen käyttänyt kuitenkin tätäkin paljon. Lanka on ihanaa ja malli on yhä ihana. Sopii hyvin syyshommiin ja koirainkusetukseen, vaikka ei sitä päin ole kylilläkään syletty.

Olen myös kartuttanut ankarasti villasukkavarastoa, johonkin ne pyrkivät aina katomaan! Tässä on tekeillä kivat raitasukat kahdesta ei sukkalankusta, jotka söin törkeästi kuormasta. Lankun neulominen on yhä koukuttavaa ja kivaa. En tahtoisi enää kerältä neuloakaan! (Pahoittelen kuvia. Nyt lienee alkamassa se vuodenaika, kun kuvat ovat ihan kamalia. Koettakaa kestää kevääseen!)

 

 

Ryijyryijyryijy! osa II

lauantaina 7. syyskuuta 2019

Sain edellisen videon jälkeen muutamia ihmettelyjä, miten sitä ryijyä oikein tehdään. Tein siis siitäkin videon! Katso tai kadu!

 

 

Ryijyryijyryijy! osa II from Ilu Handusta on Vimeo.

Ryijyryijyryijy

keskiviikkona 4. syyskuuta 2019

Heip ystävät! Laitan välillä videoita, välillä kuvia ja tekstiä, koska molemmille on selvästikin kannattajansa. Videot ovat muutaman minuutin mittaisia, en tee mitään puolen tunnin podcasteja. Kannattaa kokeeksi tsiigata!

 

 

 

P.S. Entisessä elämässäni kirjoitin ryijystä NÄIN ja varsinkin NÄIN.