Archive for joulukuu 2015

sukkia, sukkia! – socks, socks!

maanantaina 28. joulukuuta 2015

No, kaikkiahan sukkia neulovat! Pannaan nämä nyt samaan postaukseen kaikki.

Everyone’s knitting socks! But I’ll show them all in same post.

Ensinnä tämmöiset nuolenpääsukat. Tein näitä jo viime kesänä puutarhaneulena. Sitten ne katosivat mystisesti, kunnes ennen joulua löytyi toinen sukka, keskeneräinen jossa olivat puikot kiinni. Muistin toki, että ensimmäinen sukka oli jossain ja malli oli jotensakin ”nerokas” (näin se muisti pätkii tai kesä on kesä myös mielessä). En löytänyt valmista sukkaa mistään. Paitsi sitten kun oikeasti aloin siivota. Ja mikä riemu, sukkaparin neulominen ei koskaan ole ollut näin vähästä kiinni!

Usein tuommoinen kaunis värjäys ei oikein pääse oikeuksiinsa, jos sukassa on monimutkainen mallikuvio eikä selkeitä, mutta jujukkaita malleja ole liikaa. Jos oikein innostun, kirjoit(ut)an tästä vielä ohjeen, vaikka ei tuo nyt kovin monimutkainen idea ole.

Lankana on Malabrigon sukkalanka, jonka marinoin huolellisesti erään Titityyn-matkan jälkeen.

This first pair is of Malabrigo Sock and I have started these already last summer at garden. I just did not find them anymore, but I remember they were ”genious” (maybe it was the summer, which was genious and super). Anyway I found these and finishing a pair of socks  has never been this quick before. This kind of beautiful dyeings are not working well with complicated patterns, I think we’d need more simplicity.

 

 

 

Toiset sukat ovat raitavärjätystä langasta, amerikkalaisesta Etsy-kaupasta tilaamastani. Kauppaa en kylläkään muista. Langassa on vähän kashmiria ja merinoa ja nylonia, muistaakseni, mutta tärkein idea on näiden sukkien kannanotto. Tytärlaps oli näitä jo nyysimässä, kun ne ovat niin ihanat, mutta enpä raaskinut luovuttaa. Pidän itse ja annan loistaa lahkeensuusta.

Second pair is self-striping beauty I orderd from some American Etsy-store, which I cannot remember and the tag of the yarn is missing. They are very political and first daughter just wanted to crab them from me, but I didn’t let her: I want to use them myself!

 

 

Kolmannet sukat neulasin perussukkana aivan hilloamattomasta tuoreesta sukkalangasta, Hedgehog Fibresin sukkiksesta, joka myös tuli Titityystä. Värjäyksen nimi on Pod ja se vei sydämeni. Ihmettelin, miksi se on niin tuttu ja lämmin läikähteli rinnassa, kun sitä katsoin. No, sehän oli ystäväni maalauksen värit; maalauksen, jonka sain häneltä tohtorilahjaksi, kun olin niin siihen silmäni iskenyt hänen työhuoneellaan.

Third pair is newest, just basic socks of Hedgehog Fibres sock yarn from Titityy and the shade is called Pod. I just loved it and it felt somehow familiar. No doubt, why! My friend already painted them for me!

 

 

aina ei voi onnistua – can´t succeed every time

sunnuntaina 27. joulukuuta 2015

Innostuin neulomaan kuopukselle ihanasta Suri Alpacasta. Ostin muutaman kerän tätä pörröihastusta Lentävästä Lapasesta, joka on nykyään myös Handun virallinen hovijakelija.

Idea oli hyvä, mutta en tiedä, mikä meni lopulta vikaan. Puikkokoko oli merkittävästi pienempi kuin ehdotettu, silti neuloksesta tuli lötkö ja ryhditön. Suunnitelmassani oli virkata pitsejä vähän sinne sun tänne, mutta keveässä neuloksessa virkatut osat olivatkin liian painavia ja alkoivat kiskoa jos johonkin suuntaan. Neuloessa langan ihana keveä pörheys latistui enkä saanut siis sitäkään onnistumaan. Jotain edes paikatakseni kirjailin helmaan vähän väriä. Ja lopulta lapsi väitti, että villatakki kutittaa..

Can’t say, what’s wrong with this gardigan. But something is!

I bought couple of balls of Sandnes lovely Suri Alpaca and wanted to knit something fluffy and nice for my youngest. Somehow the knit was too loose, however I had much smaller needles than succested. I planned to crochet some lace here and there, but the crocheted part was too heavy and started pull the knit. To make something right, I sew some unfortunate ornaments to make some color. And in the end kid told me the knit is itchy. Hmm. Maybe something successfull next time!

Hihat ovat kuulemma kuitenkin kivat.

No ens kerralla sitten nappiin.

Sleeves are nice thou, she said.

 

 

tweedistä – of tweed

sunnuntaina 6. joulukuuta 2015

Terve, vähäiset lukijani, vai vieläkö teitä on?

Sain jonkun hetkellisen mielenhäiriön, kun näin Kerän Jonnan Facebookiin postaamaan kuvan Isagerin Tweed-langoista. Halusin heti itselleni yksinkertaisen pulloverin (mikä ihana retrosana!), jossa olisi vähän rätväkämmät värit. Ja sitten tietenkin tilasin.

Aloin neuloa puseroa. Olin jossain vyötärön korkeudella ylhäältä alkaen, kun sovitin sitä huvikseni Tytärlapselle, joka on kymmenvuotias, mutta noin 155-senttinen. Jotenkin siinä vaiheessa näytti, että tämä sopii paremmin lapselle, joka on tietenkin minua kapeampi. Kuitenkin tuommoinen leveä A-malli näytti A-mallilta hänellä, minulla…  hm… vartalonmyötäisemmältä.

I saw lately Kerä´s Jonnas Facebook-pic of Isagers Tweed Yarn. I knew straight away I needed one pullover of them. I started to knit top down, and I fitted this to my daughter, 10 yrs and 155 cm. Suddenly this looked so much better on her! So I decided to knit a tunic for her.

 

Hihat päätin vasta lopuksi ja lapsen toiveita kuunnellen jätin ne lyhyiksi. Toisaalta olisi voinut jättää vieläkin lyhyemmiksi….

As she wanted, I left sleeves short. I could have actually left them even shorter, as you can see…

 

Nyt olen itse vailla puseroa. No, onhan mitä neuloa!

Now I have a lack of a pullover.