Archive for marraskuu 2013

ilmoitusluontoista… – for your information…

perjantaina 29. marraskuuta 2013

Handu siirtää puotinsa joulun alla kaiken kansan nähtäville kahdesti.

Ensin Ilu ja Handu on tavattavissa Wanhan Sataman Naisten joulumessuilla 4.-8.12. osastolla F1

Ennätysmäärä lankaa lähtee mukaan, tulkaa valitsemaan parhaat päältä! On merinoja ja sukkalankoja sekä tietysti perinteeksi muodostunut messuspessu, hyvä messutarjous. Ensimmäistä kertaa ”oikeilla”, ”isoilla” messuilla. Jännittää!

Sitten…

:

 

Koska jokainen voi nauttia pehmeästä paketista!
Silmä, pisto, tikki, takki – käsityötarvikemarkkinat
Tieteiden talolla 14.12.2013 klo 10–17 Kirkkokatu 6, Kruununhaka, Helsinki
Markkinoilla myydään laadukkaita käsityölankoja ja -tarvikkeita sekä hyvää kotimaista muotoilua ja käsityötä.
Myynnissä on käsinvärjättyjä ja kasvivärjättyjä neulelankoja, kehräyskuituja, neulojan ja kehrääjän apuvälineitä, kankaita, nappeja, nauhoja ja nauhavälineitä, askartelutarvikkeita, tarvikepaketteja, second hand -neulelankoja ja käsityökirjoja, sisustustekstiilejä, koruja, laukkuja ja asusteita. Tule mukaan innostumaan käsillätekemisestä ja etsimään ainutlaatuisia löytöjä!
MUKANA AINAKIN:
Peikonpoika • Kirjava kerä • Ihan kiva kauppa • Peikonpoika • Riihivilla • Pata-Noita • Johannas • Lanitium ex Machina • Villavyyhti • Mari Voipio • Puputsin Puoti • Handu • Royal B*tch Craft Shop • Head Over Heels

rhythm is everything #2

sunnuntaina 17. marraskuuta 2013

Ulkona tuulee vimmatusti. Eino on hurjalla päällä!

Lähdimme likkain kanssa pihahommiin myrskyä uhmaten ja samalla houkuttelin lapsen sukkamalliksi.
Kuka meistä syysauringossa mitäkin; tytöt siivosivat leikkimökkiä ja minä…

I was not afraid of wind and storm today and left out with my kids, just to enjoy sunshine and windy freshness. Kids were cleaning up the playhouse, and I was….

Muistatteko, kun väitin, että rytmissä on kaikki. Olen tehnyt raitakokeilujani nyt lisää. Yhäkin: rhythm is everything, niin musiikissa kuin elämässäkin. Viime kokeilussa oli kaksi lankaa, joista toinen monivärinen, käsinvärjätty.  Nämä ovat toinen kokeilu, nyt kolmella värillä, Handua ja Wollmeisea. Aurinko paistoi kuvaushetkellä värit puhki, mutta mieluummin liikaa valoa, tähän vuodenaikaan, mikäli sellainen hetki sattuu!

I also made the 8-year-old one to pose with couple of socks. You remember, how I claim ”rhythm is everything” as much in life as in music. And stripes. This sample pair is with three colors, Wollmeise and Handu leftovers. I was trying to find out, how increasing stripes are working threesome.

 

Sain valtavan inspiraation KnitPicksin karkkivärisestä Chromasta, jota etsin kissain ja koirain kanssa Euroopasta ja lopulta tilasin täältä. Aluksi kiukutti, kun värit yhtyivät (minähän en pura!) heti sukansuussa, mutta kas!: nehän yhtyivät sitten toisessakin. Näistä siis tuli kuin tulikin pari!

Now we are talking about yarn! This is KnitPicks’ Chroma, in Lollipop shade. I almost got mad, because of the same shades finding each others in ankle. But when it happened again on the other sock I realized them to be pairs!

 

 

* * * * *

Vanha talo tarjoaa aarteita myös lapsille. Vaikka se ei enää toimikaan, ainahan voi leikkiä, että se toimii!

 

 

 

ipopipopipopopopipopoipolollipop

lauantaina 2. marraskuuta 2013

Sain kuningasajatuksen hankkia styroksipäitä ja neuloa jokaiseen päähän Handun eri langasta samanlaisen pipon. Kyllä!

Olen menossa lankoineni ensimmäistä kertaa isommille messuille ja ajattelin, että jostainhan se on saatava käsitystä, millainen jälki kussakin langassa on. Nyt olen neulonut jo neljä. Koska styrokspäitä ei vielä ole, oli hankittava malli. Mallipoika ei ollut kovin innokas, mutta suostui kuitenkin, koska on jo ominut ruskean itselleen. Se onkin prototyyppi, neulottu langasta, jota ei normaalisti ole mulla valikoimissa, löyhäkierteisestä 100% Merino Sportista. Ilmeisesti tää on siis tarpeeksi hipsteri ja lötkö, koska kelpasi; peittää niskasta isommankin nutturan.

Pipon malli on ihan täysin piposta vedetty, muttei kylläkään omaa keksintöäni. Ostin pari talvea sitten saksalaisesta ekokaupasta tällä mallilla tehdyn, mutta teollisesti neulotun. Se oli ihana, kunnes pesin sen koneessa…

 I have been knitting some hats. The idea is to have some plastic heads to wear these in my first big crafts market in Helsinki in December. I hope customers to get the feeling of the yarn and how it feel knitted. The pattern is my own, but not originally my idea: I bought one this kind of, but machine knitted in Germany, Eco Market,  couple of years ago. It was perfect until I accidentally machine washed it… In first pic is one Odds&Sods-yarn, next is Merino DK, third is my favorite Thick Sock Yarn and last is ecological and near grown Texilu.

 

Toinen on Handun 100% merino DK:sta. Mallille liian pieni, mutta myhäilyn kera sain sen vetämään senkin päähänsä. Koppikselle se olisi täydellinen, mutta tyttöä on melko vaikea houkutella kuviin.

 

Yksi on neulottu Handun Paksukkiksesta, siitä pidän itse eniten.

 

Ja viimeisenä matskultaan suloisin, lähilangastani Texilusta neulottu yksilö. Ehkä kutittaa, ehkä ei.

 

En ole paljoa elämästäni täällä paljastanut, mutta sanottakoon, että tuo on se toinen aikuinen, joka tässä talossa asuu.

 

* * * * *

Muutenkin tapahtuu, niin elämässä kuin neulerintamallakin. Eilen saattelin armaan isäni viimeiselle leposijalleen ja isän tuonilmaisiin lähtö ottaa koville. Toisaalta loppuviikosta sain viimeisetkin kuvat Neulekirja kakkoseen (Neuleita lapsille, julkaistaan tammikuussa) ladatuksi taittajalle. Sinne ja tänne tämä elämä vie.

*

 

*

Paistakoon aurinko kirkkaasti,
tuulkoon tuuli, sade langetkoon,
kasvakoon ruoho ja lakastukoon.

Kallion tumma juova pysyy.

Kun sitä katsoo
aamu aamun jälkeen, tietää:
kaikki on hyvin.

Menkööt ystävät,
kadotkoon, minkä kerran omistin.
Tuhkaksi muuttukoon sekin,
mitä minuksi kutsutaan.

Kallion tumma juova pysyy.

– Kaarina Korhonen

*

*