Archive for toukokuu 2013

It´s magic!

maanantaina 27. toukokuuta 2013

Siinä on taikaa! (Ja Tovea, rautalankaa ja strasseja).

It´s magic! (and Tove and wire and decoration).

 

 

Pienempi sisar on enemmän innostunut luonnon taikuudesta. Tässä rehellinen kastemato kiikissä.

Her little sister is more keen on nature´s own magic. This worm was her pet until escaped…

 

Kesä. Summer. Kesäkesäkesäkesä. Summersummer. !!!

Joogaa japaniksi? -Yoga in Japanese?

sunnuntaina 26. toukokuuta 2013

Olen nykyään alkanut neuloa kaikki polvisukantapaiset ilman kantapäätä ja kärkeä, niinsanottuina joogasukkina. Talvella ärsyttää, jos sukat haisee (tai on edes muuten vaan kuumat) tai –  mikä pahempaa – kantapää tai päkiä on heti puhki, noinkin isotöisestä asusteesta.

Nämä neuloin itselleni, mutta Tytärlaps poseeraa puutarhahommien paussilla. Hyvin sopivat lapsellekin.

Lanka on Noroa, tietty, mutta nyt Taiyo Sockia. En erikoisemmin pitänyt loppujen lopuksi tämän langan neulomisesta. Se tarrautui itseensä, huopui suorastaan, sotkeentui ja kiertyi. Mutta langan tuntuma valmiina neuleena on ihana: keveä ja jotenkin vähän kovapintainen, kesäinen! Onhan siinä puuvillaa reippaasti. Ja värit, nuo värit!!

Nowadays I knit all knee high socks without heel and toe part. I dont want to find a big accessory sweaty or worse, broken very soon. So, this is my way to avoid this problem. Here my daugter is having a break of gardening and posing for me. But these yoga socks are mine…

 

 

 

Ritari Mustaparta – Knight Blackbeard

lauantaina 11. toukokuuta 2013

Kaikkeen sitä äiti-ihmisenä ryhtyykin!

Kuvat kertovat kaiken. Ritari Mustaparta uudessa kypärässään ja uudessa villahaarniskassaan (, josta langanpäitä ei saa päätellä) hyökkäämässä kimppuun puutarhatyövälin kauhistuttavine miekkoineen.

Pics tell it all. Knight Blackbeard is attacking with his terrifying gardening tools sword.

 

 

 

(lankana on Tovea).

(Paidan tarina on monimutkaisempi. Aloitin sen Tytärlapselle (7), mutta huomasin siitä tulevan liian pienen. Aloin sitten kaventaa helman jälkeen ankarasti, että saisin kivan a-linjaisen puseron Koppikselle (3). Kuten arvata saattaa, en tuntenut Koppiksenkaan kokoa näppituntumalta enää, kuten en sisarensakaan, ja puserosta tuli hartioista Koppiksellekin  tiukka. No, tyttö kuitenkin omi puseron oitis. No, pitäkööt! Lanka on Handun BFL.)

(I originally started to knit this pullover for Daughter (7) but I realised after 10 cm’s it will be too small. I started decreases to make a nice a-shaped pullover for Beetle (3). After all I decreased too much and finally it appeared too tight also for her. But she wanted to have it immediately anyway…)

Ritari Mustaparta nähtiin myöhemmin vähän tyttömäisemmissä ja auringonpaahtamammissa tunnelmissa puseroaan esittelemässä.

Neuleista ja niiden kestävyydestä

tiistaina 7. toukokuuta 2013

Muistatteko Tähkän? Koska tyhmä Vuodatus hukkasi kaikki kuvat, laitan tähän yhden arkistoistani muistinvirkistykseksi. (Lisää kuvia täällä.)

 

Tähkä

Neuloin  sen vuonna 2009 silloin nelivuotiaalle Tytärlapselle, juuri ennen Koppiksen syntymää. Takkia on pidetty ihan hirveesti, pesty ja pidetty, koska se sattumoisin oli lapsen lempineule niin kauan kuin se mahtui ja vähän vaikka ei enää mahtunutkaan. Tytärlapshan on aina ollut kovasti pitkä ikäisekseen, nyt 7-vuotiaana se on noin 135-senttinen ja ostin sille just kesäkengät kokoa 37.

Koppis on puolestaan pieni, mutta arvatkaa mitä!? Kaivoin eilen Tähkätakin esille nyt 3,5-vuotiasta Koppista varten, kun piti olla jotain pikaista lämmikettä pihamaalle. Ja voi vitsi, sehän on melkein kuin uusi!

Do you remember this Tähkä-jacket? I accidentally found it to warm up now 3,5 yrs old daughter. I have knitted it before she was born and her sister (in the pic above), then 4 yrs, loved it and used it a lot. I have also washed and washed it. And guess what! It is still almost as new! I really like this kind of quality wool knits, which can be used years after years. Pattern of this jacket is planned to be published in Jenni´s and my next book, which has now planned to be published in January. Hooray! 

 

 

Takki on vielä pikkusen reilu, mutta jotenkin riemastuttava on ajatus siitä, että sillä on vielä monia käyttövuosia jäljellä. Ai juu, pipon neulasin ihan huvikseen Handun BFL:stä, ihan tollaisella ristikkoisella palmikohtavalla tsydeemillä. Väri on aika herkullinen?

Tähkä on muuten tulossa mun ja Jennin neulekirjaan, jos joku ohjetta kieli pitkällä kaipaa. Ja kirjan tämänhetkinen julkaisuaikataulu on ensi tammikuulla. Jee!