Archive for helmikuu 2013

Silmä, pisto…

tiistaina 26. helmikuuta 2013

Hyvät, rakkaat, ihanat ystävät! Tikkitakkiset tulevat jälleen!

*

*

2.3.2013 Helsingissä, Kiseleffin entisessä basaarissa, ovet ovat auki klo 10-17

Keittiöperäyrittäjien Käsityötarvikemarkkinat tulevat taas! Jo ilmiöksi muodostunut tapahtuma järjestetään nyt viidettä kertaa, tällä kertaa Helsingissä Kiseleffin talossa, Unioninkadun ja Aleksanterinkadun kulmassa.Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Markkinoita on järjestämässä pienyrittäjien joukko, jonka tavoitteena on järjestää vuosittain tapahtumia, joissa aloittelevatkin käsityöalan yrittäjät saavat tuotteensa esiin ilman kohtuuttomia kustannuksia.

Silmä, pisto, tikki, takki -markkinoilla myydään laadukkaita käsityölankoja ja -tarvikkeita sekä hyvää kotimaista muotoilua ja taidekäsityötä. Tällä kertaa markkinoilla on myynnissä käsinvärjättyjä ja kasvivärjättyjä neulelankoja, kehräyskuituja, neulojan ja kehrääjän apuvälineitä, kankaita, nappeja, tarvikepaketteja, second hand –neulelankoja ja –kankaita, sisustustekstiilejä, koruja, laukkuja ja asusteita. Joukossa on paljon myyjiä, joiden tuotteita saa lähinnä käsityöalan pientapahtumista tai yrittäjien omista nettikaupoista. Tule ihastumaan ja tekemään ainutlaatuisia löytöjä!

Käsityöalan pienyrittäjien markkinat on tapaamispaikka kädentaidoista ja käsitöistä kiinnostuneille. Kiseleffin talossa palvelee kaksi kahvilaa markkinoiden aikaan.

Varaathan mukaan käteistä, pienyrittäjillä ei useimmiten ole maksupäätettä korttimaksua varten.

Lisätietoja: www.kasityotarvikemarkkinat.com
Lisätietoja tapahtumasta antaa: Tiina Kaarela (tiina.kaarela@ziamaria.fi ja puhelin 0400467195)

Mukana markkinoilla myymässä:
Handu www.handu.fi
Head Over Heels www.headoverheels.fi
Heli Kuosa Käsinkudottuja sisustustekstiilejä
Johanna Koski www.meeri.etsy.com
Kirjava kerä www.kirjavakera.fi
Lanitium ex Machina www.lanitiumexmachina.etsy.com
Mari Voipio www.lucet.fi
Mielitty www.mielitty.com
Pata-Noita www.pata-noita.fi
Pioni ja Parakiitti www.peonyandparakeet.com
Puputsin puoti www.puputsinpuoti.com
Riihivilla www.riihivilla.com
Tuuni: www.tuuni.fi/
Villavyyhti www.villavyyhti.fi
Zakka Works http://beloved.fi/ ja http://peikonpoika.fi/

* * * * *

Olen värjännyt Tikkitakkisille valtavan määrän ennennäkemättömiä lankoja ja myyn niitä sitten markkinahinnoilla. Tervetuloa katsastamaan sekä höpöttelemään. Olen myös antanut itselleni kylillä kertoa, että klo 13 on pyrkimässä ilmoille pienimuotoista neuletapaamista Kiseleffin yläkerran kahviloissa. Tulkaas rohkeasti mukaan!

* * * * *

Ja sitten. Päätin säästää teidät kaikki tämän, blogini lukijat, piinaavilta remonttipäivityksiltä. Perustin niitä varten uuden blogin, johon lähinnä laitan itselleni muistiin, mitä kaikkea on tehty ja tehdään. Tervemenoa Kunnantalon taa! (Pahoittelen huonoja kuvia siellä. Olen vähän raporttitunnelmissa siellä, en yritäkään saada remontista irti mitään kaunista. Ainakaan vielä).

I´m sorry, this posting is mostly in Finnish and about crafts market I´m attending with my yarns. This last link is for my renovation blog, in which I report all that´s happening in our house now… but in Finnish also.

UFO?

keskiviikkona 6. helmikuuta 2013

Onko nurkissasi keskenjääneitä neuleita, UFOja (UnFinished Objects?), joiden pariin et enää missään nimessä palaa? On väärä lanka, väärä koko, väärä fiilis?

Äläpä nolostele! Niitä on kaikilla! Mutta nyt UFOsi voivat päästä uuteen loistoon, hyvässä seurassa. Suunnittelen ensi kesälle yhteisötaiteen keinoin avustettua UFO-proggista ja mielelläni vastaanotan kaikenlaisia keskeneräisiä. Värillä ei väliä. Ota yhteyttä: ilu@handu.fi

* * * * *

Olen mä vähän neulonutkin. Mulla on Handussa myynnissä tosi kiehtovaa vähän paksumpaa sukkalankaa, josta en ollut vielä kovasti itse ehtinyt neuloa. Nyt sen riittävyys on mitattu. Kuvissa näkyvät polvisukat ovat kumpinkin 100 gramman painoisia. Aloitin kärjestä ja päättelin polven yläpuolelle. Melkoisen riittoista!

Kokeilin ensi kertaa kantapäätä Piian metodilla, siis niin, että neuloin sukan kokonaisena putkena ja sitten lopuksi vasta kantapään. Tämän mallin istuvuus on ihmeen hyvä, vaikka päättelytapani ei sille oikeutta antanutkaan. Ja aivan taatusti teen näin toistekin.

Pitkäkoipi Tytärlaps oli mallina. Meni vähän pötköttelyksi.

I have had this Thicker Basic Sock Yarn in Handu for sale, but I have had no time to knit it myself and I have had no idea how much one can knit of one skein. Now I have tried: I started from toes and beside the knee I finished. Both socks are of 100 grams skeins.

 

”No, ota nyt se kuva! Ai mitä, miten niin ei tuu hyvä. Mä oon täs nyt vaan.”

 

No harmitus! Joku reikä siinä kantapään reunassa kumminkin näkyy. No, onneksi ette huomanneet mitään!

 

Ja siitä se idea sitten lähti. Nyt on tekeillä aikuisten housut….