Archive for joulukuu 2012

talvisia iloja – wintery joys

torstaina 27. joulukuuta 2012

Lupasin kertoa, mitä alakerrassamme tapahtuu. Siellä on pidetty koko joulukuun Tontupajaa. Juu, ovessa lukee tontu-. Ihan kuulemma vain ”just siks”. Tontupajalla askarrellaan, kudotaan, huovutetaan, ommellaan, painetaan kangasta ja tehdään kaikkea, mitä huvittaa.

Meinasin aluksi, että Handu voisi muuttaa alakertaamme, jossa on aiemmin pidetty pitopalvelua. En kuitenkaan millään halua luopua mukavasta pesästäni Kohisevan alakerrassa, ja sattuipa yksillä Piialla ja Virpillä olevan halua yhteiseksi pajaksi sopivaan tilaan, joten meillä yhdistyivät ideat. Mukavaa tietää, että joku on talossa, vaikka olisimme poissa – vaikka tarvittaessa lyömässä pölliä keskuslämmityspannuun. Pajalla hommat jatkuvat ilman ”tontua” tästä eteenpäin ja sinne saavat halukkaat pistäytyä, jos joku paikalla on!

 We have had a Christmas-workshop at the basement of our new house. Two craftsladies wanted to rent our two free basement rooms and why not!? They are here when we are away and it is also nice for our kids and for heating the house if needed. This house warms up only by burnig wood at central owen and if we are away the house gets cold quite quickly, specially if it is minus degrees outside.

Mulla oli sisäkuviakin, mutta niin huonoja, että en kehtaa tähän laittaa.

* * * * *

Yläkerrassa on yritetty saada kaikki asuttavaan kuntoon.

Otherwise we have tried to get everything ok here in upstairs. At daughters’ room is a very bad wallpaper, maybe the only one we are about to change. It is just perfect for bocking knits!

Tyttöjen huoneen seinässä on auringon laikulliseksi imeskelemä tapetti ja se lienee ainoa, joka alakerrasta vaihdetaan. Tässä vaiheessa se on omiaan neuleiden pingottamiseen. Tässä on Lindalle lähtevä huivi, vaihdan tämän olkkarin hienoon lamppuun. Lanka on Handun luomuhuivilankaa ja neule ihan päästä huitastu. Silti minusta kiva. Nuppasin huivin kiinni maailman jyhkeimmillä ja näteimmillä nuppineuloilla.

 

 

 

* * * * *

Lumistiina. Tyttöjen taidonnäyte. Kummallisen paljon anoppini – lasten mummon – näköinen.

 

Ja ah, talvea! Joulupukki toi potkukelkan, joka onkin nopea ja oiva peli. Kauppareissutkin naurattavat!

Santa brought kids kicking sledge, Ladakuski kicking kids and shoppings from food store this time.

 

kotona – at home

keskiviikkona 19. joulukuuta 2012

Olen käynyt syksyn hitaanlaisesti, vaikka jos joskus tapahtuu, nyt tapahtuu.

* * * *

Ostimme talon. Kauniin, vanhan, rakastetun talon.

Olen ollut muutaman vuoden valmiina rakastamaan taloa ja talo tuli ja vei minut. Sen myi meille ystävällinen, auttavainen ja lämmin iäkäs pariskunta, joka talon oli rakentanut ja  rakastanut sitä – yli 50 vuotta.

Olemme asuneet talossa nyt kuukauden. Yhtään pettymystä se ei ole vielä meille tuottanut. Päivä päivältä pidän talosta enemmän. Olen tullut kotiin.

 

We bought an old beloved house and we moved in about a month ago. House is adorable, every day I love it more. I´m home.

 

 

 

 

 

 

 

Odottakaas, kun vielä ensi kerralla kerron, mitä alakerrassamme tapahtuu!

 

* * * * *

 

Sinisen kamarin klaffipöydän päällä näkyy jotain mielenkiintoista. Ensin Ladakuskin parinvuodentakainen pysti, Tytärlapsen ensimmäinen keramiikkatyö ja perheen uusin pysti, josta olen kovasti ylpeä.