Archive for marraskuu 2012

sattuma – coincidence

tiistaina 27. marraskuuta 2012

Sain männäviikolla Villavyyhdin Suuren Suomalaisen neulekerhon paketin. Tosi kauniin paketin! Mutta kahvit kyllä turskahtivat nenästäni, kun avasin ohjeen: minähän olen neulonut tämän jo!

Ihan oikeasti, olen neulonut lähestulkoon samanlaisen huivin, tapojeni mukaan ihan omasta päästäni, jo viime kuussa. Kun lokakuun kylmät alkoivat hytisyttää, päätin neuloa ison ja lämpimän huivin hyllyssäni lojuvista kokeeksi värjäämistäni suomalaisista villalangoista. Ja juu, katsokaa! Vain pystyraidat ovat huivissani vinot, kun Veera Välimäen huivissa ne ovat suorat. Myös reunus on omassani pitsinen – tosin sen neuloin jälkikäteen vain testatakseni Riihivillan Aarni-lankaa. Mutta lankojen vaihtelu ja idea ovat kaikenkaikkiaan melko yhteneväiset.

Look! I have already knitted Veera Välimäki´s lovely Sunnuntaielämää-scarf! Really!

I only have different, robust material, Finnsheep wool, and diagonal stripes, instead of  Veera´s vertical ones and little lacy borders. But anyway, Veera´s one is really finished and designed, mine is just a proto. That´s life!

 

Koska Veeran huivin nimi on Sunnuntaielämää ja se on harkittu ja viimeistelty, kutsun omaa robustia, vasta kokeeksi neulottua maanantaikappalettani sitten Maanantaielämäksi.

Uskomattomia ovat neuleiden tiet.

 

media

perjantaina 23. marraskuuta 2012

Kerrankin jotain luettavaa mainospostin joukossa? Joo, älkää panko saunanuuniin uusinta OP-Pohjolan asiakaslehteä.

 

Handu has been largely mentioned in a customer´s magazine of Finnish Local Bank, Osuuuspankki. It has a huge spread around Finland, 1.4 million! Even my face on the cover!

Sain yllättävän soiton syksymmällä. Saako haastatella aiheesta ”paikallisuus”. Suostuin tietenkin. En ymmärtänyt kylläkään suostuneeni kansikuvatytöksi, mutta nyt kun lehti on ulkona, ei haittaa pätkääkään! Susanna Kekkosen kuvat ovat upeita ja juttukin hyväntuulinen ja kiva (vaikka muutama pikkuvirhe juttuun jäikin. Minun moka, etten tarkistusvaiheessa huomannut.).

Erikoisesti ihastuin Satakakkoseen, naapurin Pauliinan seuralliseen lampaaseen, jonka olisin ottanut meille seuranpitoon vaikka heti. Ihana!