Archive for elokuu 2012

hui ja pip

maanantaina 27. elokuuta 2012

Kun on huonon tukan päivä – niinkuin viime aikoina on ollut – tarvitaan huonon tukan pipoa. Mulla on niitä jo muutama, mutta kun Jyväskylänreissulla Titityyssä tarrauduin kirkkaanvihreään Allinoon (puuvilla/pellava), tarkoitukseni oli selvä: löysä pipo loppukesän huonoille tukille sekä huivi viluisille kauloille. (Käyn Jyväskylässä muutaman kerran töissä Kaupunginteatterilla, jossa muuten on tulossa enskariin perin suositeltava musiikkinäytelmä!)

Neuloin molemmat ihan perinteistä hevosenkenkäpitsiä käyttäen ja huivin päättelin lenkiksi, että sen voin kiepauttaa kahdesti kurkkuni suojaksi. So simple!

Kuvaus olikin sitten eri tapaus. Assistenttini Vertti (11 v.) otti ensimmäiset muotokuvansa, kun käskin kamerani varteen. Ei se nyt niin hullummin mennyt! Tosin neuleet eivät kuvassa juuri näykään, voitte nyt sitten arvata loput. Vaikka oman naamani kuvat ovat tässä blogissa olleet vähemmistössä, menköön nyt!

I just needed a bad hair day hat and here it is! And a loop-shaped scarf too. I visit Jyväskylä this autumn couple of times for working, and there is also one great yarn shop where I bought this Allino cotton linen yarn. It was perfect for this kind of projects!

puikkopäivä

maanantaina 13. elokuuta 2012

Vietimme jälleen viime lauantaina Pukkilan Puikkopäivää.

Pörrö Sahlbergin ja Ilse Palmunoksan valaisevista luennoista lämmin kiitos!
Myös kaikille kauppiaille kiitokset!

Ja tietenkin, ihan jokaiselle osanottajalle! Olipa mukavaa, kun kävitte Handun kulmilla!

VIIME HETKEN OHJELMANMUUTOS PUIKKOPÄIVILLE!

tiistaina 7. elokuuta 2012

OHJELMANMUUTOS!

Ulla Lapiolahti on joutunut perumaan sukuhautajaisten vuoksi, mikä suuri harmi ja suru!
Mutta mikä suuri ilo on tämä!
Sain muutaman sydämentykytyksen ja paniikkitunnin jälkeen tuuraajaksi Ihanaisen Pörrö Sahlbergin, joka opettaa siis edellisestä ohjelmasta poiketen. Toivon ymmärrystä ja kannustusta ohjelmanmuutoksen vuoksi. Kiitos ja anteeksi!

Uusi ohjelma kulkee tähän tapaan:

 

OHJELMA  (oikeudet muutoksiin pidätetään)

klo 11             Avajaiskahvit ja esittelykierros

klo 12             Pörrö Sahlberg:
Käytännönläheistä värioppia neulojille, värjäreille ja nappientekijöille – miten käytät värejä niin, että ne toimivat yhdessä

*

Ruokaa nälkäisille, vapaata käsitöimistä, tutustumista ja vinkkien  jakamista. Kauppiaat avoimina.

*

klo 13.30            Ilse Palmunoksa: Kasvivärjäyksen salaisuuksia

Pata-Noita kertoo kasvivärjäyksestä kuvin ja esimerkein.

*

klo 14.30-15.30         Pörrö Sahlberg: Nappityöpaja: tee omiin lankaväreihisi sopivia nappeja
Värien sekoittaminen käytännössä. Teemme nappeja neuleisiin askartelumassoista. Tuo mukaan neule tai lanka   jonka väreihin haluat sovittaa nappiesi värin.

Jos sinulla on massailuvälineitä itselläsi, ota ne mukaan. Muuten työpajan tarvikemaksu on aktiiviosallistujille 7 e (sis. massat + veitsi). Pörrön työpajaa voi seurata myös passiiviosallistujana.

*

klo 16.30        Päätöskahvit ja -voivottelut
(Huom! Kahvit omakustanteisesti) Kahvin jälkeen vapaata seurustelua ja improvisoitua ohjelmaa, mikäli intoa ja jaksua on.

** LISÄOHJELMA HALUKKAILLE:

klo 17.30             Yhteislähtö opastetulle kierrokselle Galleria Koivulinnaan

klo 18.30            Slaavilainen ilta Kohisevan tapaan:

esiintymässä kasakkayhtye Grajte muzyki -yhtye (kannattaa kuunnella! suoraan Slavyanskista Ukrainasta ja Kohisevan chef panee parasta pöytään. Slaavilaisen illan konserttilipun hinta on puikkopäiväläisille 10 € (norm 12 €) ja konsertissa tarjoillaan erilaisia illallisvaihtoehtoja (hintahaarukassa 12-17 €).

Puikkopäivään ja Slaavilaiseen iltaan on ilmoittauduttava etukäteen, sillä tilojen kantokyky on rajallinen. Puikottelemaan otetaan 50 ensimmäistä ilmoittautujaa, joitakin kiintiöpaikkoja varataan paikallisille osallistujille.

* Vapaata seurustelua saa harjoittaa koko ajan, Kohisevan isossa salissa pyörivät esitelmät, mutta muissa tiloissa saa vapaasti oleilla, jollei halua kuunnella esityksiä.

* * * * *

 

Koska kuvattomat postit on tylsiä.

Niittykukkakokeilussani on meneillään koristeherneitten vuoro.

ompeluksia – sewing

maanantaina 6. elokuuta 2012

Tiedättehän, että en ole mikään ompelija. Olen kuitenkin päättänyt ottaa asiasta selvää ja oppia jonain päivänä hyväksi siinäkin. Olen tänä kesänä ommellut Tytärlapsen koossa Ottobren kesänumeron kannesta kanteen – harmi, ettei Koppiksen koossa ollut kuin vauvanvaatteita.

I´m not a good at sewing, not at all. But I have promiced myself that someday I can! So – I need to practice. This summer I have been sewing and sewing, the new Ottobre Kids -magazine totally.

 

 

Siinä ovat laihan lapsen farkut ja Punahilkkapaita. Farkkujen vetskari ei  mennyt nappiin lainkaan, tein sitten ihan oman avoversioni aiheesta. Paita on kiva: takana sienikuosi, edessä Punahilkkaa.

Seitsenvuotiaan Tytärlapsen kohdalla vaatteiden löytäminen kaupasta alkaa olla jo hankalaa, sillä tyttö on melkein 135-senttinen, vaatekoon pitäisi olla jo 140! Suurin osa tuonkokoisista vaatteista on tehty jo teineille. Siksi ompelukoneeni surinaa on kuuluva iltaisin jatkossakin.

 

 

Sillä aikaa kun Tytärlapsen kanssa napsimme kuvia, Koppis keksi muuta tekemistä. Eläköön lapsuus!

While we were photoshooting, Beetlebaby had something else to do. Hoorray, childhood!

 

päin strömsötä

lauantaina 4. elokuuta 2012

Se oli ihan tylsä sisäovi. Tylsä, likainen ja ennenkaikkea harmaa.

 

Yhtenä päivänä päätin lasten kanssa tehdä asialle jotain. Ja eikun töihin.

Heti alussa kaikki alkoi mennä päin strömsötä: lapset lättäsivät maalia vähän sinne sun tänne, vähän liikaa, valutellen ja pöllöillen. Vähän kaduin, että otin lapset ”avuksi”. No, mutta mieleni muuttui, kun Koppis sai päähänsä, että nappeja olisi liimattava myös. Ensin sanoin, että ääh, menehän nyt siitä, mutta tajusin heti tyhmyyteni. Sehän oli loistava idea! Siitä se sitten lähti.

 

 

 

Aion lisätä nappeja vielä, mutta tältä erää liima ehtyi. Tässä kohdassa harkitsen.

It was a dull and grey, dirty door. One day I decided to do something: me and kids started to paint. I didn´t think of it properly: kids were not too good helpers…. paint started to find new spots around the door and the room. I thought it was a bad idea. Until the 2-year-old insisted to glue buttons tooNow I ran out of glue, but I will defenetly go on glueing.

* * * * *

Välillä ihminen yllättyy. Sain pari päivää sitten nettineulojatoverilta yllätyspaketin, jonka inspiraationa oli edellinen kirjoitukseni pakkauksista ja peltirasioista. Kiitos, niin ihana paketti!

 

I got a lovely surprise from blogfriend. Thank you!

* * * * *

Meillä on myös juhlittu. Blogi on ollut hiljaa, mutta elämä suorastaan karjuu. Ihana Tytärlaps täytti 7 vuotta ja samalla juhlittiin Koppiksen syksyllä tulevia kolmevuotissynttäreitä. Minun maailman parhaimmat tyttäreni!

She´s seven now and we had a huge party, celebrateing also her to be 3 at October.

 

Siinä ne yrittävät olla vakavana.

 

P.S. Olen halunnut aina kokeilla pyöristettyjä kuvia. Nyt se on kokeiltu ja saa arvoida.