Archive for heinäkuu 2012

pikkusen puutarhurointia – little gardening

tiistaina 10. heinäkuuta 2012

Minähän en kylläkään ole mikään puutarhuri. Ymmärrän kyllä, jos kukka on soma tai kasvis herkku, mutta jos mitään valmista ihailtavaa tai syötävää ei ole näkösällä, kyseessä saattaa olla ihan hyvin rikkaruoho tai arvokas istutus. Talossa, jossa asumme, on kaunis puutarha. En ymmärrä oikein hoitaa sitä.

Pihassa oli melko mitäänsanomattomia puutarhalaatikoita.

Sain idean. Levitin lootiin hasardilla erilaisia niittykukkien siemeniä. Nyt, kerrostuma kerrallaan, laatikoista tunkee kukkia. Vaikka idea on niin simppeli ja lopputulos kuitenkin verrattain köyhä, tämä tuottaa minulle suurensuurta iloa. Lähinnä jännitystä: tuleeko kukkia, mitä kukkia ja missä järjestyksessä. Salaatit ja semmoiset tuolla viljelylaatikoissa ovat niin ennlta-arvattavia. Tämä on hidas ilotulitus.

I´m a really bad gardener: I simply understand nothing of gardenig. But I planted without planning some wild flowers into those plain, empty boxes and I kind of like waiting for new flowers to grow up.

* * * * *

Kesälapset. Ihanasti kesannolla.

kaksivuotiaan kanssa

tiistaina 3. heinäkuuta 2012

Tai onhan se jo kaksi ja puoli. Mutta yritäpä saada se tekemään, mitä pyydetään.

Neuloin sille pipon, naapurikuningsaskunnan pikkuprinsessan syntymän kunniaksi. Siinä on kruunu. Yritin saada lapsen laittamaan sen kuvaa varten päähänsä. Ei onnistunut. Ei sitten millään, ei pakolla, ei houkuttelulla, vaikka lupasin rusinoitakin. Uhkailu toimi: ”annan tämän sitten ensi viikolla Iirikselle.” ”Eikä!” Sitten se halusi ne luvatut rusinatkin.

This is a story of photoshooting the 2.5 years old. First I asked nicely. Then promiced raisins for calary. She did not want to. Then I told I will give the hat for her best friend. That was it, she defenetly wanted to wear it. And the raisins too. Then she did not want to take it off, but who cares. Except the sunshine was extremely powerful.

*

*

 

Lopulta en saanut pipoa sen päästä pois, vaikka aurinko porotti helakasti. Villa kyllä eristää kivasti.

 

*

*

*

*

*

 

(Lanka on Villavyyhdistä, mutta eipä muistu päähän, mitä merkkiä. Mutta paksuhkoa, tiukkakierteistä merinoa.)