Archive for kesäkuu 2012

pukkilan puikkopäivä 2012 on täällä!

tiistaina 19. kesäkuuta 2012

Paidattomia miehiä

Paidattomia miehiä from Ilu Handusta on Vimeo.

 

Pukkilan Puikkopäivä järjestetään kolmannen kerran 11.8.2012 Ruokapaikka ja Galleria Kohisevassa, Itä-Uudenmaan Pukkilan keskustassa. Ohjelmassa on luentoja, workshoppeja ja tietenkin käsitöitä. Mukaan on tulossa myös käsityökauppoja!

Tule neulomaan, virkkaamaan, kehräämään, syömään, kakulle, kuoharille ja ennen kaikkea hyvään seuraan! Tämänvuotisen Puikkopäivän teemaksi on nostettu väri!

Kohisevan runsaat antimet ovat osallistujien käytettävissä koko päivän ajan. (eis. sis. osallistumismaksuun). Kuohuviini on tarjouksessa. Kohisevan Vintillä on samaan aikaan Hannu Rönkkösen retrospektiivinäyttely sekä kadun toisella puolella Galleria Koivulinnassa Riiko Sakkisen näyttely ”Turbokapitalismin kehitysselvitys”.

Paikalla ovat ainakin seuraavat neuletarvikekaupat: Villavyyhti, Pata-Noita, Succaplokki accessories ja Peikonpoika. Handun uusi puoti Kohisevan alakerrassa on auki aina luentojen välissä sekä ennen ja jälkeen.

Koko päivän osallistumismaksu 20 € sisältäen avajaiskahvitukset sekä kaiken ohjelman. Osallistumismaksu maksetaan tullessa Kohisevaan.

HUOM! Lisäohjelma erikseen.**

 

Ilmoittautuminen alkaa 20.6. klo 10.00.
Lähetä nimesi ja puhelinnumerosi sähköpostitse osoitteeseen: ilu@handu.fi niin pääset mukaan! (viestin otsikoksi: ilmoittautuminen). Ilmoittautuminen on sitova.

Omat rukit, puikot, projektit, kamerat ja intomieli mukaan!

 

OHJELMA  (oikeudet muutoksiin pidätetään)

klo 11             Avajaiskahvit ja esittelykierros

klo 12             Ulla Lapiolahti: Pyöritään väriympyröissä – epäteoreettista ja käytännönläheistä värioppia

  Tekstiilisuunnittelija ja kuositaiteilija Ulla Lapiolahti valottaa värien yhdistelemisen taikaa.

*

Ruokaa nälkäisille, vapaata käsitöimistä, tutustumista ja vinkkien  jakamista. Kauppiaat avoimina.

*

klo 13.30            Ilse Palmunoksa: Kasvivärjäyksen salaisuuksia

Pata-Noita kertoo kasvivärjäyksestä kuvin ja esimerkein.

*

klo 15            Ulla Lapiolahti: Hevi-osastolla tavataan! Tutustutaan roskisvärjäykseen.

Nyt niin ajankohtainen roskisvärjäys esittelyssä ja kokeilussa. Ulla näyttää, kertoo ja kokeiluttaa! www.suloisiavareja.wordpress.com

*

klo 16.30        Päätöskahvit ja -voivottelut
(Huom! Kahvit omakustanteisesti) Kahvin jälkeen vapaata seurustelua ja improvisoitua ohjelmaa, mikäli intoa ja jaksua on.

** LISÄOHJELMA HALUKKAILLE:

klo 17.30             Yhteislähtö opastetulle kierrokselle Galleria Koivulinnaan

klo 18.30            Slaavilainen ilta Kohisevan tapaan:

esiintymässä kasakkayhtye Grajte muzyki -yhtye (kannattaa kuunnella! suoraan Slavyanskista Ukrainasta ja Kohisevan chef panee parasta pöytään. Slaavilaisen illan konserttilipun hinta on puikkopäiväläisille 10 € (norm 12 €) ja konsertissa tarjoillaan erilaisia illallisvaihtoehtoja (hintahaarukassa 12-17 €).

Puikkopäivään ja Slaavilaiseen iltaan on ilmoittauduttava etukäteen, sillä tilojen kantokyky on rajallinen. Puikottelemaan otetaan 50 ensimmäistä ilmoittautujaa, joitakin kiintiöpaikkoja varataan paikallisille osallistujille.

* Vapaata seurustelua saa harjoittaa koko ajan, Kohisevan isossa salissa pyörivät esitelmät, mutta muissa tiloissa saa vapaasti oleilla, jollei halua kuunnella esityksiä.

 

MUUTA:

Linja-auto Helsingistä Porvoon kautta Pukkilaan lähtee Kampista klo 9.00 ja sillä ehtii juuri sopivasti aloituskahville Kohisevaan. Helsinkiin lähtee linja-auto jo klo 14.50, joten sovitelkaamme yhteiskyytejä.  Pukkilaan on Helsingistä autolla noin tunnin ajomatka (n.80 km), Lahdesta n. 40 min., Porvoosta n. 30 min. Myös kyyti Mäntsälän rautatieasemalta/lle on järjestettävissä pientä lisämaksua vastaan. Kysy kyydeistä ilulta!

 

moni kakku päältä

perjantaina 15. kesäkuuta 2012

Ne, jotka tuntevat minut livenä tietävät, että minulle voi myydä melkein mitä tahansa, kunhan se on kauniissa paketissa tai rasiassa.
Siinä on sortumiseni ydin: loppuun asti hallittu kokonaisuus.

Siispä saan kaikenlaista lahjaksi, purkkien varjolla. Hienot, vanhaa henkivät peltipurkit:

I just love all kinds of beautiful containers or packages. Man can sell me almost anything, if they have beautiful boxes.

 

 

Sain hihittelyä osakseni Brysselinmatkalla, kun ehdottelin ihmisille esim. suklaakaupassa: ”Osta tuo, mä maksan sulle siitä purkista vitosen”. Ei ne ikinä lähteneet mun kelkkaan.

Säilytän Handussa myytäviä sukkapuikkoja ranskalaisessa salkussa:

 

 

Ja sitten ovat langat. Voi pojat! Eilen saapui Alankomaista näitä kaunottaria, oikeastaan vain ulkomuodon ja vyötteen vuoksi:

An then, yarn. Can´t resist their beautiful looks again.

 

*

 

 

Ei mulla muuta.

tema com variazione

maanantaina 11. kesäkuuta 2012

Ensin tuli Seedsit:

First there were Seeds:

Sitten kun lankaa, siis Handun kashmirsukkista värissä Piaf jäi vielä jäljelle, tein Koppiksen koossa variaation.

And because I had a small ball yarn left, I knitted a small variation.

 

parisien

torstaina 7. kesäkuuta 2012

Lupasin ennen Koppiksen (2.5.) syntymää Tytärlapselle (6) vieväni hänet Pariisiin ennen hänen kouluunmenoaan. Syksyllä alkaa koulu. Matka oli siis toteutettava. Vietimme elämykselliset 4 päivää Pariisin taivaan alla.6-vuotias on vielä ihanan pieni, mutta jo tarpeeksi iso ymmärtääkseen ilojen ja huikaisevaisuuksien päälle. Tasapuolisuuden nimissä Koppiskin pääsee 4 vuoden päästä äidin kanssa kaksin reissuun. Paikkaa ei ole vielä valittu.

Tytärlaps on kuin syntynyt Pariisittareksi. Nautimme täysin siemauksin. Sovimme muutamien vuosien päästä tulevamme uudelleen.

I visited unbelievable Paris with my lovely six years old daughter. She enjoyded it totally, I did also. We promiced to do this trip again. She seems to be born as Parisien, she fits in very well!

* * * * *

Minua on vaivannut viime aikoina armoton rumasukkamojo; kaikista sukista meinaa väkisin tulla kammotuksia. Syykin on selvillä: haen epätoivoisesti erilaisia tapoja käyttää monivärisiä lankoja niin, että lopputulos arvostaisi sekä lankaa että koipea.

Matkalla oli aikaa neuloa. Tässä syntyvät Seedsit tänään kauppaan päivittämästäni Piaf-värjäyserän kashmirsukkalangasta. Onko mojo väistymässä?

I have had an unfortunate ugly-sock-mojo lately. But I know the reason too: I have been trying to find new patterns for multicolored handdyed yarns and it is not easy. Here are socks I call Seeds. The yarn is colorway Piaf, Handu Cashmere Sock Yarn I updated in Handu today.