Archive for helmikuu 2012

jännää – exciting

tiistaina 28. helmikuuta 2012

Koska elän urani jännittävimpiä aikoja, en ehdi paljoa blogata. Neulon kyllä. Kerron myöhemmin.

Because I really have something going on, I have no time to blog.

* * * * *

 

Mutta ylpeänä äitinä bloggaan kuitenkin tämän. Esikoisen oli nypertänyt eskarissa sen perinteisen jumppapussin. Ja minäkö luulin, ettei hän niin ole kiinnostunut käsitöistä!? Suvun naisia!

Was it me, who thought my daughter (6) was not interested in crafts? This is what she had done in pre-school. Traditional gym-bag. I´m so proud!

taito arpoo! ja tarjoo! tule mukaan!

torstaina 9. helmikuuta 2012

 

Taitoarvontaa!

Nyt ei luvata tilpehöörejä, eikä Ruattin risteilyitä vaan aitoa asiaa.

*

Taito-lehti järjestää bloggaajille ja facebookkaajille arvonnan, josta voi voittaa vain järkeviä asioita, kuten

lahjakortit Ilun Handuun (100 euroa),
Titityyhyn (50 euroa),
Villavyyhtiin (50 euroa)
sekä kaksi Taito-lehden vuosikertaa.

*
Arpajaisiin voit osallistua jakamalla tämän ilmoituksen blogissasi tai Facebook-sivuillasi ja ilmoittamalla siitä sitten osoitteeseen: toimitus(at)taito.fi. Yhdestä julkaisusta saat yhden arpalipun ja jos joku mainitsee tilauksen tehdessään lukeneensa tästä kampanjasta blogistasi, saat peräti 10 arpalipuketta! Arvonta on voimassa 2.3. asti.

*

Huipputarjous Sinulle: tutustumisjakso (6kk/3kpl) supersome-hintaan 20 euroa!
(Norm. 27 €)
(http://www.taito.fi/some)

Suomalaisen käsityötaidon puolestapuhuja, 105-vuotias klassikko elää tätä päivää jalat tukevasti juurissa ja tukka tuulessa tuivertaen. Kuusi kertaa vuodessa asiaa käsityön ilmiöistä, tekijöistä ja tekniikoista. Tule mukaan värikkäiden tekijöiden matkaan!

Note

keskiviikkona 8. helmikuuta 2012

Muistattko, kun neuloin keväällä tytärlapselle Neumin? No ei se mitään, se on tässä.

You remember this?

Jostain syystä tuo reunakuvio jäi kummittelemaan ja halusin kokeilla sitä uudelleen. Siispä neuloin itselleni aikuisten Neumin ja aloin kutsua sitä Noteksi. Neumikirjoitushan on nuottikirjoituksen kantamuoto. Lanka on ihanaista Felted Tweed Arania, paksua sukkelasti neulottavaa. Halusin eteen nappien sijaan soljet, mutta omani ovat ehkä aavistuksen liian painavat. Aika näyttää, miten ne toimivat käytössä. Pääntiestä halusin avaran ja antavan, rintavalle se kun sopii.

Tänään pistäytyi pahaa-aavistamaton ystävä, joka joutui yhtäkkiä mallintöihin. Malli on vähemmän yläpainotteinen kuin itse olen ja siksi pelästyin, että pääntie on ihan liian suuri kellekään, mutta uskokaa tai älkää, omaa yläosaani verhoamassa se on paljon sopivampi!

I just love this edge pattern and I decided to knit it again. This is now Note, next generation of Neum. This fits me very well, but the friend in photos is much smaller from upper parts, so I was afraid this will not fit no one. But me! Yarn is Rowan Felted Tweed aran.

rukkijuttuja – wheel talk

maanantaina 6. helmikuuta 2012

Hankin aikoinaan itselleni modernin rukin siinä vaiheessa, kun hermostuin Antti-pappani rakentamaan ns. perinnerukkiin.  Siinä ei sinänsä ole mitään vikaa, päinvastoin: se toimii hienosti! Eipä se tosin ihme olekaan, pappa rakensi niitä sodan jälkeen paljonkin ja myi hyvin.
Hermot menivät siihen, että saatavilla oli tasan kaksi rullaa. Molemmat nekin yksilöitä. Kuuluttelin sitten sorvaajaa siellä sun täällä ja piirsipä maan johtava soitinrakentaja rullasta työpiirroksetkin. Sorvaajaa vaan ei löytynyt.

Edellisen Taito-lehden Puntarini (, jossa asiasta mainitsin) jälkeen sain viehättävän yhteydenoton taitavalta sorvaajalta, joka lupasi mallista sorvata uusia rullia. Olipa se mukavaa! Nyt minulla on prototyyppi koekäytössä ja hyvin pyörii! Kaksi käyttökelpoista rukkia ei ole huono asia: yksi työhuoneella ja yksi yläkerrassa kotona!

I have bought my modern spinning wheel couple years ago, while I was frustrated with the fact I had only two poppins in my old wheel. I have a wheel made my my grandpa and it works very well, but only the missing parts were a real problem! I tried to find a special carpentier to make me couple, but I didn´t find. Lately, after I wrote this problem in Taito Magazine, in which I write every now and then, I got email from a gentleman who promiced to try to make me couple. Now I have this first prototype and it works absolutely perfect!

Olen muutenkin purkanut energiaa rukin äärellä. Tytärlapsen puserolangat odottavat vapautuvia puikkoja. Lenkkikerrattua käsinvärjättyä merinoa.

This is Navajo-pled handdyed merino for BlogKids pullover. Waiting for some needles to be released.

 

* * * * *

Nappasin Pata-Noidan Ilseltä markkinoilla Langin Alpaca Superlightiä kolme kerää. Lanka on nimensä mukaista, pehmoista, keveää ja vähän pörröistä,  ja ihmeekseni sen pörröisyys pikemminkin houkuttelee kuin työntää luotaan. Yleensä en ole karvan yhtävä, mutta alpakka on joka tapauksessa karvaista. Ja tämä oli sopivasti lyhyenpörröistä, kuinka sitä kuvailisin. Neuloin kolmiohuivin pimeässä elokuvia katsellen, yritys-erehdys-hyväksyntä -tekniikalla; nurjaa, oikeaa, edestakas, ja röyhelöö. Semmoinen siitä tuli.

This is a shawl knitted in dark while watching movies. Just anything. But I like the yarn, Lang Alpaca Superlight, which is just like it is called: superlight, soft and little hairy.