Archive for marraskuu 2011

wollmeiselassa – at wollmeise´s

tiistaina 29. marraskuuta 2011

Münchenissä oli ihanaa. Tyttäret jaksoivat hienosti. Ja vanhemmat myös.
Ladakuski oli ensin viikon Spielart-teatterifestivaaleilla keikalla ja me likat sitten lomalle perästä.

Koko kaupunki juhli jo joulunalusta ja hehkuviiniä ja jouluherkkuja myytiin pienissä kojuissa. Karuselli pyöri hotellimme nurkalla ja se lienee ollut Koppisen suurin elämys. Vielä kotimatkalla, silmän painuessa kiinni, pienoinen vaati: ”Haluan kalutelliin!”.
Uhmaikäisen kanssa matkustaminen ei aina ole yksinkertaista. Tytärlaps sen sijaan nautti matkan antimista täysin siemauksin.

Deutches Museum oli meille kaikille suuri elämys. Samoin yllätysretkemme Prinzregententheateriin, jossa pääsimme teatterin teknisen johtajan opastuksella pukuvarastoihin, kulisseihin, balettisaleihin, lavalle ja lapsille kaiken huipuksi istumaan kuninkaan aitioon. Meneillään oli espanjalaisen, loistavan falmencokitarabändin tsekki ja saimme hetken nauttia yksityiskonsertista. Se näissä meidän retkissä on spesiaalia, että koskaan ei voi tietää, mihin matka käy. Ja nämä teatterit, konserttisalit ja tapahtumat järjestäjien johdolla ovat jotain sellaista, mihin toivonkin tyttärieni mukanamme kulkevan. Avartuu tuo taidenäkemys. Itse kullakin.

Mutta sen sanon, että ikinä en enää herää neljältä ja lennä aamun ensimmäisellä koneella minnekään, ainakaan kolmistaan kahden hypertilaisen lapsukaisen kanssa.

Kuvasarjassa pikkusen lisää.

 

 

* * * * *

We were visiting Munchen last week. The whole family. Girls loved it and we parents too. Watch the slide show to get the impression. Amyway, Deutches Museum and Prinzregententheater were the most impressive trips for us, except Beetle, who lovet most the carousel. I wisited Pfaffenhofen, Wollmeise´s. That was really something! But I have to say I was not as excited as last year, this was my second time! Of course I had to buy some yarn too… and leave my bookmark in toilet wall. Ilu was here too.

Minun oma retkeni suuntautui Pfaffenhofeniin, kuinkas ollakaan, Wollmeiselle. Retki oli jo omalta kohdaltani toinen, joten minkäänlaista erikoista jännitystä ei matkaan sisältynyt. Ostin pikkuisen lankaa, ehkä kilon. Upea paikka on silti ja langat… valtavan houkuttelevia! Yritän myöhemmin lisätä tänne vielä kuvia hankinnoista.

 

Merkkasin itseni myös vessanseinään. Jos vierailette, etsikää erotiikkamerkki.

 

time

maanantaina 28. marraskuuta 2011

Olen palannut. Loma teki hyvää, mutta väsytti. Kahden pienen lapsen kanssa lomakin käy työstä. Raportoin kuvin pian.

* * * * *

 

Handulaan saapui kasa odotettuja Handun vuosikalentereita. Kyseessä ei ole mikään seinäkalenteri vaan sellainen melkein A5-kokoinen suomenkielinen, pehmeäkantinen agenda, jossa kunkin kuukauden kohdalla on värikäs lankakuva ja jokaiseen viikkoon sisältyy yksi neulontai! Kotimaiset juhlapäivät on painettu punaisella. Ja mikä parasta, suunnittelin ja kuvasin sen ihan itse!

Nämä tulevat menemään hujauksessa, vaikka hinta onkin pääätähuimaava ja liian kallis kalenteriksi. Otin tosin vertailukohdaksi vähemmän uniikin Ordning&Reda-merkin kalenterin, niin ei se nyt niin kallis olekaan. Jos tämä pieni erä nyt katoaa muutamassa minuutissa, voin tilata niitä lisää ja ottaa vaikka ennakkovarauksia vastaan.

 

 

* * * * *

Ja lisää puuhaa Handussa:

 

Toista kertaa järjestettävät markkinat tarjoavat tällä kertaa kauniita käsitöitä sekä inspiroivia tarvikkeita. Iloinen yrittäjäjoukko on kasvanut ja sama tunnelma löytyy täläkin kertaa.

Lauantai 3.12.  klo 10-17
Tieteiden talolla neljännessä kerroksessa. Kirkkokatu 6, Kruunuhaka. raitiovaunut 4 ja 7, bussi 16.

Entisen tyttökoulun neljännessä kerroksessa pidetään lauantai-tapahtuma, jossa myydään kasvivärjättyjä ja käsinvärjättyjä lankoja, italialaisia klassikkolankoja, toisen käden lankoja, käsityötarvikkeita, käsitöitä, silmukkamerkkejä ja muita neulonnan apuvälineitä, kässäkassseja, koruja, nappeja…

Mukana ovat Handu, Heli Kuosa Pukkilasta, Helmipuikko, Ihan Kiva Kauppa, Johanna Koski, Kirjava Kerä, Pata-Noita, Peikonpoika, Puputsin Puoti, Riihivilla, Succaplokki, Sysimetsä Design ja Titityy.

Kaikille käsitöistä kiinnostuneille! Löydä persoonallisia itsetehtyjä joululahjoja!

Tilaisuuteen on vapaa pääsy! Ja samalla läimäyksellä Wanhan Sataman messut!

 

 

 

 

kipari

sunnuntaina 13. marraskuuta 2011

Luulin, että pipo on jo keksitty. Ai joo, siis että kaikki pipot on jo keksitty. Ja sitten menin keksimään vielä yhden.

Tästä tulee vielä trendi, kaikki hipsterit kulkevat kohta Kipari päässään.

Kutsun sitä Kipariksi, koska muoto on melkein identtinen lapsuudenmaisemieni Lähi-Lapin Kiparin kanssa. Ja onhan meillä myös kipa, joka toki viittaa päähineeseen.

Ruskearaidallinen on neulottu vähän huolellisemmin, BC Garnin Semillasta. Ensimmäinen, proto, oli hellämielisenvärisistä Lornas Laces Shepherd Sporteista, jotka nappasin mukaani Villavyyhdistä. Kiparin idea on yksinkertainen sekä saumaton ja se on parin tunnin neulontarupeamalla valmis. Hipsteri neuloo pituutta semmoisen 10 cm enemmän, että lötköttää kunnolla.

Yrittäisinkö järjestää tähän ohjeen?

I thought all hats has been invented. But I just happened to knit on new! Wow! This is very plain and simple, quite quick and requires just a little yarn. The brown one is of BC Garn Semilla, the girlish one is of Lornas Laces Shepherd Sport. I named it after hill at my childhood summer home, the shape is exactily the same.

 

 

 

 

 

Koppikselle passaa myös. One size fits all.

 

* * * * *

Paparatsasin Tytärlapsen (6) ”ulkoilupuuhissa”. Nykyään se on tätä. Pitkänhuiskea lukutoukka siitä tuli.

 

 

puhetta – speech

perjantaina 11. marraskuuta 2011

Istuimme Yle Puheen Anu Packalenin kanssa alas eilissäpäivänä ja juttelimme niitä näitä. Käsitöistä, bloggaamisesta ja semmoista. Nyt se on jo kuunneltavissa Yle Puheen verkossa. Tämä on ollut varsinainen mediaviikko, sillä maanantaina Yle 1:n kansanmusiikin isommassa illassa olin äänessä myös, silloin suorana lähetyksenä, mikä tuo tietenkin omaa pientä hermoistuneisuuttaan tilanteeseen. Kivaa oli silti! Puhuminen on kivaa tämän pitkän kirjoittamisen lomassa.

I was interviewed twice by Finnish Broacast company this week. First in a huge folk music concert as an expert and later of blogging and knitting as my hobby. Speaking in nice, every now and then, after this long writing….

* * * * *

Handulassa on niin kivoja kortteja, että ihastuisitte kun näkisitte. Niiden kuvaaminen oli vaikeaa. Uskotteko!?

beauty

keskiviikkona 2. marraskuuta 2011

Kauniiden asioiden edessä on vaikeaa vastustaa kiusausta.

Yksi kauneimmista käsityöasioista pitkiin aikoihin saapui eilen. Tämä meinaa kyllä kiilata kaikkien kuitujen edelle kehruujonossa. 50%/50% merinosilkkiä, käsinvärjättyä, Zebisis Designsiltä.

Something really juicy and lovely arrived yesterday. Maybe the most beautiful top I´ve ever seen! Merino/Silk from Zebisis Design. Love it!

 

* * * * *

Handulassa vietettiin syntymäpäiviäni viime kuussa. Suurempia lahjuksia ei ilmestynyt, mutta kahvikikkailijalle sopiva paketti veljipojalta kuitenkin saapui. Kaunista. Laitan sen nappikätköksi, toivottavasti lapset eivät osaa etsiä aarteitani kahvipurkista. Kahvi on toki jo jauhettu ja juotu.

This is beautiful too. Some coffee for my birthday from my brother. I will use it as a hide for my buttons, I hope kids will not find them…

 

* * * * *

Nikkarioin sijaistoimintoina uusia mainosbannereita Handulle. Se on kivaa.

I have new Handu-banners. In Ravelry mostly.

 

Ei mulla muuta.