Archive for heinäkuu 2011

ilmoitusluontoista! – for your information!

perjantaina 29. heinäkuuta 2011

 

Handussa on nyt lunastettavissa Ilun Ylellisyysseura! Pelkkiä luksuslankoja, erityistä ylellisyyttä, syksynne pimeisiin iltoihin.

Ei muuta. Hajaantukaa.

 

Ilu´s Luxary Club is now availabile. Some shine for your dark autumn evenings!

That´s all, folks.


käspaikka

torstaina 28. heinäkuuta 2011

Tänään ilmestyneessä Taito-lehdessä julkaistiin uusin sukkaohjeeni. Tai siis neuleeni, koska ohjeen on jälleen nikkaroinut uskollinen työparini Jenni. Kiitokseni sinne! Ja upeille, upeille koeneulojilleni! Ja folklorekuvausmalleilleni!

Alun perin tilattiin folkloresukat. Mietin ja pähkäilin ja kääntelin. Alkuun oli tarkoitus tehdä modernit homosukat, siis sellaiset, joissa on kuviona kaksi tikku-ukkoa käsikkäin. (Tiedättehän, sellainen perinnekuvio). Mieltäni on kuitenkin kauan jo kutitelleet Kulttuurien museossa ja pari vuotta sitten ihailemani karjalaiset käspaikat. Niinpä Käspaikat sääriin! -sukat syntyivät. Ja ohjeen saa halutessan Taito-lehden lunastamalla.

This is my new pattern, released today on Taito-magazine. This pattern is based on traditional Carelian handtowel called ”käspaikka” (literally almost ”place for hands”) and it´s embroidery patterns. I was orded folklore sock pattern and this is what came into my mind. I´m sorry, the pattern is still availabile only in Finnish.

(Outovaloiset kuvat on otettu Sibelius-Akatemian konserttisalin lavalla. Siitä myös outo rekvisiitta ja tunnelma).

 

 

jotain kuitenkin – something anyway

maanantaina 25. heinäkuuta 2011

Loman aikaan käsityörintama on hiljainen. Olen kuitenkin kuunnellut Majacraftin Suzien ihanaa laulua ja hurautellut pari sataa grammaa BFL:iä paksuhkoksi langaksi. Mutta katsokaa, mitkä värit! Värjäys täältä.

It has been lazy summerholiday. But something: I have spinned couple of houdreds grams BFL. But look at these shades!

* * * * *

Meillä on vietetty ihanan Tytärlapsen kuusivuotiaita. Isolla joukolla ystäviä tuhottiin 4.5 kiloa saslikia, kasvisvartaita, perunasalaattiallas, lohipiirakka, monta isoa hiivaleipää, grillimakkaraa, muutama meloni, graavilohta, oliivileipää, kaikkea sekalaista hyvää suolaista, 1 täytekakku, ainakin 9 erilaista makeaa torttua ja piirakkaa sekä puoli kiloa tikkareita. Juomia mainitsematta. Ja juhlakalu näytti nauttivan olostaan. Samalla vietettiin myös Koppiksen tulevia kaksivuotisia, mutta niitä juhlitaan pienemmästi sitten syksyllä.

She turned six. Our lovely lovely daghter, here dancing. Yesterday we had about 35 guests and lots of food was served. I just love it!

* * * * *

Handussa vietetään alea, teemalla kauppa tyhjäksi syksyn riemuja varten.

Kaikki kaupassa (paitsi lahjakortit!!) on nyt alessa -15%. Alen saat käyttöösi koodilla HEINÄALE.

There is sale in Handu! Use code HEINÄALE (”Julysale”) to get  15% off!

 

 

kato, äiti, mitä mä sain! – look, mom, what I´ve got!

maanantaina 11. heinäkuuta 2011

Kyllä! Kaikki nämä liittyvät käsitöihin, vaikka ovatkin tämmöisiä kivoja objekteja. Kaikki nimittäin on tehty käsin ja hankittu tässä kesän korvalla, tavalla tai toisella.

I have got and bought lovely old and handmade furniture lately. They´re just like candies! The first mushroom is from unemplyed´s store in forgotten part of Finland. The old couch is from flea market and the last one is from Sibelius Academy´s ofiice and I got it about 10 years ago, but now it has a new fabric instead of the old turguoise and riped one. Kids just love these! And me too.

Kauan himoitsemani kärpässienipalli. Löytyi Rautavaaran työttömien Sattuman Kaapasta jonkun tekemänä pilkkahintaan.
Sanomattakin on kai selvää, että lapset rakastavat tätä.

Talonpoikaissohva, pilkkahintaan, bränikkään Musiikkitaloon muuttavien osastojen huutokaupasta.

Lapset ottivat omakseen senkin.
Viimeisen kuvan nojatuolin olen sosialisoinut opinahjoni lopetetusta opintotoimistosta jo yli 15 vuotta sitten. Tuoli on varmasti ainakin 50-vuotias ja takuulla puusepän tekemä. Päällä oli turkoosi vankka kangas, joka kuitenkin oli repeillyt. Naapurini verhoili tuolin uudelleen, kankaaksi valitsin epätyypillisen Amy Butlerin. Nyt se on ihana. Kuin karkki!

huudeilla

perjantaina 8. heinäkuuta 2011

Reissasin tytärteni kanssa kolmin pari viikkoa. On sanottava, että reissuolosuhteet veivät mehut meistä kaikista ja parin päivän keikkareissu ilman lapsukaisia tähän perään tuntuu kepeältä.

Reissun päätteeksi pistäydyin katsomassa koneita.

Pirtin kehräämöllä.

Ja mikä hienointa – suurinta – sain nähdä omien lankojeni tilanteen. Siinä ne vielä kertaamattomina pötköttilevät, työnimeltää HarmIlut. Kainuunharmaan ohuenohuet sukkalangat, jotka saapuvat Handuun kunhan kerkiävät. Ihanaiset.

Sillä aikaa, kun olin poissa, lähetti Herra Moo mulle pikkuruisia käyntikortteja ulkomailta asti. Kauniita ja ihastuttavia, lankaisia tietty. (Jos ikinä tarvitset tuommoisia tai muunlaisia tai vaikka tarroja, käytä tätä linkkiä, niin saan boonusta.)

Kun tokenen, palaan neuleteemaan. Sillä aikaa, tulkaa kaikki sunnuntaina Helsigin Alppipuistoon, Puistokarkeloihin, kuuntelemaan Kaarinaa! Sisäpiiritietona kerrottakoon, että huomenna saatamme ilmiintyä Porvoon vanhaan kaupunkiin. HIP!

loma! – holiday!

keskiviikkona 6. heinäkuuta 2011

Kierrän yhä tytärten kanssa maata. Palaan asiaan viikon päästä.

Touring Finland with daughters. Back in a week.