Archive for huhtikuu 2011

Onnellisenvihreä rötkylä

tiistaina 26. huhtikuuta 2011

Kun kesäinen yö oli kirkkain
ja tyyninä valvoivat veet
ja helisi soittimet sirkkain
kuin viulut ja kanteleet.

 

Nyt kylläkin keväinen päivä oli kirkkain, kun tätä rötkylää kuvattiin. Ystävä tuli kylään ja joutui töihin. Kevään kunniaksi malli oli niin eläväinen, että melkein joka kuva vähän tärähti. Kevään kunniaksi.

Neule on Onnellisenvihreä rötkylä, jonka neulomisen aloitin jo talvella. Halusin lämmikettä ja väriä. Lanka on Dropsin Alpacaa, kaksinkertaisena. Kaikilta osin tämä rötkylä ei ole suunnittelun kukkanen, mutta täytyy olla tyytyväinen siihen, mitä saa, eikö? Se, mikä on oikein onnistunut idea, on tuo selkämyksen palmikko: se vetää sopivasti ylhäältä kasaan ja istuu selässä hienosti.

This is really the green I love and very soon we will have green spring time! And this hoodie I started to knit on wintertime, I wanted something easy to pull on. But this is actually very practical garment for unstable spring winds. Yarn is Drops Alpaca, double. Somehow I like the idea of cables on back part, it shapes the hoodie well. Some other details I´m not so proud of. Except buttons! Aren´t they gorgeus!

Nappeihin olen kuitenkin täydellisen tyytyväinen! Hienot, eikö!? Menitasta.

 

meite muhu mustrid

torstaina 21. huhtikuuta 2011

Innostuin virolaisista käsityökirjoista niin, että menin tilaamaan vielä Anu Kaburin, Anu Pinkin ja Mai Meristen Meite Muhu Mustrid-kirjan.

Kyseessä ei ole mikään pikkuvihkonen vaan painava, suuri ja kerrassan upea kirja. Kun sain sen käteeni ensi kerran, haukoin henkeäni ja taisin sanoa Ladakuskille: ”Jumankauta. Tää on hienoin kirja, jonka oon ikinä nähny!” Olen oikeastaan vieläkin samaa mieltä. Paitsi ulkoasultaan, myös sisällöltään: mallipiirroksia, kuvia asusteista ja vaatteista, historiaa ja tekniikkaa. Kerrassaan upeaa!

 

Olen hulluna hyvin suunniteltuihin detaljeihin ja tässäkin suhteessa kirja tyydyttää janoni:

 

I orded this fantastic Estonian book, Meite Muhu Mustrid couple of weeks ago. This book is most likely the finest book I´ve ever seen.  It is… gorgeus! And inspired by it I have also started to fairisle again.

* * * * *

Tästä innostuneena olen alkanut kirjoneulehtia. Tietenkin PukkIlusta, kuinkas muuten!?

pieni – small

perjantaina 8. huhtikuuta 2011

Lupailin kuvan kanervaisesta takistani Koppis sen sisäpuolella. Puolitoistavuotiaan kuvaaminen kuumassa villatakissa ei ole helppoa, voin kertoa. Jokin kiinnostava esine helpottaa. Ensin valaistuksen kaukosäädin.

Seuraavasta kuvasta puuttuu puhekupla: ”Töllöntöissä? Kuka? Minä vai?”

Se siitä. Taaperon kuvaamisesta. Heitän sikseen toistaiseksi.

This is promiced pics of last posts jacket with Beetle in. Now we have two. Not an easy busines to photoshoot 18 mths old. So – I´ll leave it this time. But the last pic in this post: if you guess, which is the name of the game, you´ll have a sekin of yarn from me. You´ll have a hint in a previous one.

* * * * *

Lifestyleosuus alkoi nyt.

Äitin paikka on pöllöjen vieressä. Neuleen ikkunalaudalla. Pöllöt ovat useammin hujan hajan lattialla. Äitikin.

Se, joka arvaa, mitä seuraavassa kuvassa on leikitty, saa multa lankavyyhdin. Vihje on edellisessä kuvassa. Ja kakkoskuvassa.

mukaan? – join?

keskiviikkona 6. huhtikuuta 2011

Ja tähän väliin jotain piristävää:

Heinäkuussa (11.-12.7.) Taito-lehti järjestää lukijamatkan Mikkeliin. Luvassa on pari päivää kaikenlaisen hauskan käsityöaiheisen parissa, matkaohjelma on tosi inspiroiva ja käyntejä on jos jonkinlaisiin kohteisiin. Mikä olisi hauskempaa kukkeimmassa kesä-Suomessa?! Ja mikä kaikista hauskinta: oppaana olen minä! Hah! Tulkaa mukaan! Pidetään hauskaa! Lisätietoja ohjelmasta Taiton sivuilta.

* * * * *

Sain pientä valmista.

Se on Koppiksen kevätvillis; perusneule perustarpeeseen. Kohta on niin lämmin, että villatakilla pärjää. Ainakin toivottavasti.

Lanka on aivan upeaa Rihivillan Aarnia, kokenillilla värjättyä, eri sävyjä. Erityisen paljon hauskuuttavat itseäni tässä erilaiset hihat. Pitää sitä nyt vähän huvitella! Myös ikisuosikkini nypykkäreuna (jolle varmana on oikeakin nimi) on helmassa, hihoissa ja kauluksessa.

Yritän saada Koppiksen tänne sisään ja losauttaa pari kuvaa, että näette käytössäkin.

This is a new spring jacket for my 18 mths old Beetle! (I hope the spring will arrive soon and she needs no outerware, more than this.) The yarn is Riihivilla´s handdyed (cochenil) Aarni Finnsheep yarn and really lovely and soft, however it is quite robust. I hope I´ll get some photos the baby inside also, so you can see if it works or not!