Archive for helmikuu 2011

cupcake

lauantaina 26. helmikuuta 2011

Vaikka olenkin aina vähän näreissäni, kun Ladakuski sopii itselleen viikonlopuiksi täysiä työpäiviä, ovat vapaat pitkät päivät tyttöjen kanssa korvaamattomia. Kun saan itseni siihen vireeseen, että en ajattele työtä enkä tekemättömiä kotitöitä, päivät ovat täynnä ihmeitä.

Tänään leivottiin ensimmäiset kuppikakkumme ikinä. Siihen nähden meni hienosti. Päivän saldo monta hyvää leivosta, täydet masut ja yksi iso mustelma Koppiksen poskipäässä.

Pikku Paakari, Koppis (1v4kk), leipoo uudessa mekossa, jonka sain juuri valmiiksi. Se on neulottu herätteenä ostetusta Sublimen Baby Cashmerinosta ja omasta päästä. Kuvissa näkyy vähän huonosti se, että kukin lemmikinvärinen raita on vihreitä kapeampi, jolloin helmassa on tavallaan kevyet frillat.

I have been baking cupcakes with kids today. Beetle (16mths) is baking a new dress on, which I finished lately. The yarn in Cashmerino Baby aran and the idea is quite basic, but the lavender stripes are decreased heavily from the green ones, so the make some slight layered form, which is not actually seen at photos at all.

Välillä on huilattava. Paakarinkin.

Even the baker must rest.

Jaa, mitä se paakari sitten paakasi? Porkkanarusinamuffinseja kinuskireemipäällisin.

And what was the little baker baking? Some carrot and raisin cupcakes with caramel cream. Our first cupcakes ever!

kerhot – clubs

keskiviikkona 16. helmikuuta 2011

Handussa alkaa muutama uusi kerho:

Sukkalankakerho, jossa osallistuja saa 100 gr. sukkalankapaketin maalis-, touko- ja heinäkuussa sekä samaan aikaan postitettava Supersukkalankakerho, jossa joka paketissa on 200 gr. sukkalankaa, kaksi vyyhtiä toisiinsa sointuvasti värjättyinä.

Mikä idea tässä nyt sitten on? Eikö niitä lankoja voi ostaa sieltä kaupasta ihan ilman lupia vaan? No, ensinnäkin, metsästän maailmalta jatkuvasti uusia lankahoukutuksia, mitä laadukkaimpia lankoja ja vain näitä klubeja varten. Mukana on siis erikoisuuksia ja harvinaisuuksia, joita ei tavalllisesti Handusta saa. Nehän ovat suorastaan keräilyharvinaisuuksia! Toiseksi kerhossa tulee hiukka halvemmaksi.

Eli pikapikaa nyt mukaan kerhoihin, jos mielii ehtiä. Menevät nimittäin tavallisesti hyvinkin nopeasti nämä kerhojäsenyydet.

There will start couple of new sock yarn clubs in Handu. Spring Sock Yarn Club and Spring Super Sock Yarn Club. In the first one will be shipped three 100 grams sock yarn packages and in Super Club three 200 grams packages. And now I hear you asking Why? Why not buy yarns straight from the shop? Because you will get something, which in not sold in Handu normally. And even cheaper!

* * * * *

Voihan talvi ja pakkanen! Lähtökohtaisesti tykkään pakkasesta ja ääri-ilmiöistä. Mutta kyllä kesänkaipuu on jo kova. Löysin tänään koneeltani kansiollisen viime kesän kuvia. Kuvia ajalta, jolloin tyttäret juoksevat vähän multaisina, hikisinä, melkein alastomina, tukat suhrussa ja suupielet jäätelössä sisään ja ulos. Tule jo, aika huoleton!

This morning the other car was dead. It was -28 C and totally freezing. Later I found some summer photos from my iPhoto. Last summer, when my daughters were running in and out the house little sweaty, almost naked, little dirty and hair messed, with ice cream cheeks and dirt in toes. Please, arrive soon, summertime!

marikki, part two

maanantaina 14. helmikuuta 2011

Lupailin kuvia Marikki-sorokan itse neulomastani versiosta. Niinpä siis toteutan lupaukseni, kun kerran uskaltauduin tänään iltapäivällä Tytärlapsen, Marikin ja kameran kanssa portaille pakkasilmaa haistelemaan. Väri on tyttömäisen imelänsöpö, mutta jotenkin valkoinen saa sen näyttämään ihan somalta.

I promiced to have here also pics of original Marikki. This is the one I have knitted, and yes, there is a mistake. Today we had only -15°C, now at evening -26°C. At daytime me, daughter, Marikki and my camera dared to step outside house.

Ja kyllä, toden totta, siinä on virhe. Löytäjä saa pitää.

* * * * *

Lisäksi muutama kuva uusista välineistä. Fiskarsin vastustamattomia uutuuksia. Onneksi oli myös tarve. Ja uusista Handun kiitoslappunapeista. Ihan vain iloksi ja muistoksi.

Stuff. Novelties from Fiskars. And buttons from Handu.

Kauniita pakkaspäiviä kaikille!

marikki

tiistaina 1. helmikuuta 2011

Taito-lehdestä soitettiin: ”Haloo, tee joku kiva juttu lapselle, vaikea. Vaikka jotain vähän folklorea.”

Siinä sitä sitten oltiin. Olin jo aiemmin kyllä ajatellut sekä steekkaamista että kirjoneulesorokkaa, mutta en ihan tosissani. Sitten oli ajateltava.

Eilen postilaatikkoon tipahtaneessa lehdessä oli sitten Marikki. Päähine on tyyppiä one size, fits all, mutta itse pidän sitä söpöimpänä just tollaisen tenavan päässä. Aikuisella se on rohkea ja persoonallinen!

Taito Magazine calling. Please, design something hard to knit for kids. For example like folklore.

OK, I have to think about it. Yesterday the magazine came out. It is steeked fair-isled scarf-type hat for kids, size fits all, even adults. I call it Marikki.

Ja juu, huomasin sitä Ravelryn ohjeisiin lisätessäni, että Toveri Titityy on tehnyt sennimisen lierihatun. Harmi, että sattui sama nimi! Mutta sattuma korjaa satoa. Myöhemmin saanen tämänkin ohjeen myyntiin Handuun.
Lisäksi haluan huomauttaa, että kuvissa oleva päähine ei ole omatekemäni vaan ohjeen koeneule (neulojalle KIITOS!), yritän saada omanikin, erivärisen, tänne.