Archive for tammikuu 2011

rokettirollia

maanantaina 31. tammikuuta 2011

Heti kärkeen pahoitteluni herkkähipiäisille lukijoilleni siitä, että seuraavan esitellyn neuleen kuvat on räppästy tupakkitauolla. Mutta, tässä tapauksessa, näin sen kuuluu olla.

Paikallinen soittoruokala on paikka, joka on pitänyt huolta sosiaalisen elämäni tarpeesta aina niinä aikoina, kun ei yksinkertaisesti ehdi tai pääse Isolle Kirkolle elämää pitämään.

Monta vuotta sitten paikan Niilo pyysi minulta villapaitaa, jossa olisi paikan logo. Kauan meni ennen kuin innostuin. Ja sain valmista tänään. Olimme yhteistuumin vähän sitä mieltä, että paidasta tuli vähän reilu. Siis huonolla tavalla vähän reilu. Niilo ei varauksetta tykännyt logotaskusta, jonka olin ajatellut tupakkitaskuksi, mutta sen kyllä saa helposti raksittua pois ja korvattua muulla logolla. Jätin paidan kuitenkin sinne ja käskin kattella pari päivää, miltä se sitten tuntuu. Lankaa jäi.

I was asked to knit a pullover for the guy from our neigbourhood cafe. It took for a while. Years, but today I finished it. He wanted the kettle logo in it but actually he didn´t like it too much, but luckily it is loosely sewn and I can rip it off. Also we both thought this is little too loose, but we deicided to check for a while how it will be. Yarn was Cascade 220 and I´m not sure of how it wears. The last pic is which I would publish if this were kind of rock’n’roll blog.

Cascade 220 oli ihana neulottava, se on uusia lempilankojani. Puikot vissiin 4.5 ja aikaa meni muutama päivä, niin soljuvaa tämä neulominen nyt oli.

Kauheaa on se, että Ladakuski haluaa kanssa. Se on sentään Iso Mies. Mutta se haluaa okrankeltaisen. Apua.

Jos tämä olisi enempi rokkenrolliblogi, julkaisisin tämän kuvan:

aika – time

torstaina 27. tammikuuta 2011

Aikaa on liian vähän. Joskus sitä on liikaa, eikä jaksaisi millään odottaa sen kulumista. Esimerkiksi muistelen raskausajan loppumetrejä. Nyt aikaa puolestaan on taas liian vähän. Haluaisin neuloa enemmän. Ja koska en ehdi, unelmoin ja yritän saada unelmista totta hankkimalla lankaa.

Sorruin eilen Menitassa.

Because I have not time enogh to knit as much I wanted to, I try to make my dreams come true by buying fancy yarn. Yesterday…

Onnellisenvihreälle Dropsin alpakalle on suunnitelma. Valkoinen oli heräte, jotenkin näen jonkun pienen ihmisen tepastelevan onnellisena valkeassa hupparissa.

raitraitrallallei -stripe(s)

maanantaina 24. tammikuuta 2011

Noro-raidat eivät ole mikään uusi ilmiö. Eivät enää millään tavalla. Mutta minä halusin neuloa tämän takin juuri Noro Silk Garden Sockista, koska tykkään siitä. Toisen prototyypin aion neuloa jostain muusta, kahdesta yksivärisestä.

Noro-stripes are not a new innovation, but I wanted to knit this of Noro Silk Garden Sock. Next time I´ll use some semisolid or solid yarn in two shades to knit the stripes. This is a prototype anyway.

Olen ennenkin pyöritellyt ideaa olkapäälipareesta, mutta en oikein ole jaksanut ajatella sitä loppuun saakka. Tuo on tuommoinen semi-raglan: erikoinen, mutta ihan hauskasti istuva. Syy, miksi kuvissa ei ole ketään sisällä on se, että meillä ei ole ketään sopivankokoista täällä; koko on noin kolmevuotiaan. Mutta tämän ongelmanhan ratkaisee aika.

I have been thinking of this kind of shouder seam before too, but now I really did it. There is no one in, because we have no one that size, which is about three yrs. But time will fix that. But tme is not going to fix the fact that neck line is not well yet, I need to knit it again with shortened rows. I´ll go on developing this idea.

Sitä ongelmaa, joka tällä hetkellä on niskassa, ei ratkaise pelkästään aika, sitä pitää vähän kehitellä. Aion lyhennetyillä kerroksilla neuloa takaosan vähemmän lieputtavaksi. Mutta menettelee tämä nyt näin prototyyppinä!

Erityisen kauniit tulivat minusta hihansuista ja muista reunuksista.

Jatkamme kehittelyä.

uusi paikka – new place

lauantaina 22. tammikuuta 2011

Olen pikkuhiljaa kyllästynyt kaikkeen ylimääräiseen nettisivujen asettelussa ja siksipä lähdin hakemaan ulkoasua, jossa kaikki härpätys olisi tuolla ylhäällä linkkien takana. WordPress oli ainoa pohja, jossa pääsin vapaasti muokkaamaan sivun asetuksia. Siksi Ilun Handu Duunaa siirtyy piakkoin tänne. Kokonaan.

Toivon saavani pian myös blogiarkiston tänne. Näin ollen mitään ei mene hukkaan tai jää eri paikkaan. Toivon.

Tervetuloa tänne, niinkuin ennen sinne.

Welcome to my new blog. New but old. I really woul´d like to get also my archives here, so nothing is going to be wasted or left to the old place. I have got tired to all extra visual elements, only the basics is what I want here. That´s why everything is found before links in the header.