Archive for the ‘ohjeet’ Category

kirjasta – about the book

keskiviikkona 29. tammikuuta 2014

Olen saanut paljon kysymyksiä kirjan malleista. Laitan tähän kuvakavalkadia tutustuttavaksi. Neuleisiin pääsee tutustumaan myös Ravelryssä, jos sinne on rekisteröitynyt, mutta kaikkipa eivät ole! Vaikka nyt vaikka kyllä voisi, koska se on ilmaista ja mukavaa.

Ja kirjahan julkaistaan tällä viikolla ja odotamme kaikki sitä painosta jännittyneinä. Sitä painosta, painosta jännittyneinä ja sitä tiettyä painosta, kyllä!

I have got several questions about the patterns in our book, which will be published very soon. You can of course check the patterns out in Ravelry here, but not everyone uses Ravelry yet (now it is about a time to start). Unfortunately this book is in Finnish only, but maybe feedback to our publisher´s, Gummerus Kustannus, might help to get it also in English.

 

(Ja jos joku vielä haluaa kirjan kiireenvilkkaa, uunituoreena painosta, sen voi tilata ilman välikäsiä ja omistuskirjoituksella täältä).

(And it is availabile, in Finnish, here).

 

 

käspaikka

torstaina 28. heinäkuuta 2011

Tänään ilmestyneessä Taito-lehdessä julkaistiin uusin sukkaohjeeni. Tai siis neuleeni, koska ohjeen on jälleen nikkaroinut uskollinen työparini Jenni. Kiitokseni sinne! Ja upeille, upeille koeneulojilleni! Ja folklorekuvausmalleilleni!

Alun perin tilattiin folkloresukat. Mietin ja pähkäilin ja kääntelin. Alkuun oli tarkoitus tehdä modernit homosukat, siis sellaiset, joissa on kuviona kaksi tikku-ukkoa käsikkäin. (Tiedättehän, sellainen perinnekuvio). Mieltäni on kuitenkin kauan jo kutitelleet Kulttuurien museossa ja pari vuotta sitten ihailemani karjalaiset käspaikat. Niinpä Käspaikat sääriin! -sukat syntyivät. Ja ohjeen saa halutessan Taito-lehden lunastamalla.

This is my new pattern, released today on Taito-magazine. This pattern is based on traditional Carelian handtowel called ”käspaikka” (literally almost ”place for hands”) and it´s embroidery patterns. I was orded folklore sock pattern and this is what came into my mind. I´m sorry, the pattern is still availabile only in Finnish.

(Outovaloiset kuvat on otettu Sibelius-Akatemian konserttisalin lavalla. Siitä myös outo rekvisiitta ja tunnelma).