Archive for the ‘kauppalopo – shopkeeper’ Category

Pitkästä aikaa! Rauhalassa!

perjantaina 12. tammikuuta 2018

Rauhalassa, koiran hihna poikki. from Ilu Handusta on Vimeo.

Silmä, pisto…

tiistaina 26. helmikuuta 2013

Hyvät, rakkaat, ihanat ystävät! Tikkitakkiset tulevat jälleen!

*

*

2.3.2013 Helsingissä, Kiseleffin entisessä basaarissa, ovet ovat auki klo 10-17

Keittiöperäyrittäjien Käsityötarvikemarkkinat tulevat taas! Jo ilmiöksi muodostunut tapahtuma järjestetään nyt viidettä kertaa, tällä kertaa Helsingissä Kiseleffin talossa, Unioninkadun ja Aleksanterinkadun kulmassa.Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Markkinoita on järjestämässä pienyrittäjien joukko, jonka tavoitteena on järjestää vuosittain tapahtumia, joissa aloittelevatkin käsityöalan yrittäjät saavat tuotteensa esiin ilman kohtuuttomia kustannuksia.

Silmä, pisto, tikki, takki -markkinoilla myydään laadukkaita käsityölankoja ja -tarvikkeita sekä hyvää kotimaista muotoilua ja taidekäsityötä. Tällä kertaa markkinoilla on myynnissä käsinvärjättyjä ja kasvivärjättyjä neulelankoja, kehräyskuituja, neulojan ja kehrääjän apuvälineitä, kankaita, nappeja, tarvikepaketteja, second hand –neulelankoja ja –kankaita, sisustustekstiilejä, koruja, laukkuja ja asusteita. Joukossa on paljon myyjiä, joiden tuotteita saa lähinnä käsityöalan pientapahtumista tai yrittäjien omista nettikaupoista. Tule ihastumaan ja tekemään ainutlaatuisia löytöjä!

Käsityöalan pienyrittäjien markkinat on tapaamispaikka kädentaidoista ja käsitöistä kiinnostuneille. Kiseleffin talossa palvelee kaksi kahvilaa markkinoiden aikaan.

Varaathan mukaan käteistä, pienyrittäjillä ei useimmiten ole maksupäätettä korttimaksua varten.

Lisätietoja: www.kasityotarvikemarkkinat.com
Lisätietoja tapahtumasta antaa: Tiina Kaarela (tiina.kaarela@ziamaria.fi ja puhelin 0400467195)

Mukana markkinoilla myymässä:
Handu www.handu.fi
Head Over Heels www.headoverheels.fi
Heli Kuosa Käsinkudottuja sisustustekstiilejä
Johanna Koski www.meeri.etsy.com
Kirjava kerä www.kirjavakera.fi
Lanitium ex Machina www.lanitiumexmachina.etsy.com
Mari Voipio www.lucet.fi
Mielitty www.mielitty.com
Pata-Noita www.pata-noita.fi
Pioni ja Parakiitti www.peonyandparakeet.com
Puputsin puoti www.puputsinpuoti.com
Riihivilla www.riihivilla.com
Tuuni: www.tuuni.fi/
Villavyyhti www.villavyyhti.fi
Zakka Works http://beloved.fi/ ja http://peikonpoika.fi/

* * * * *

Olen värjännyt Tikkitakkisille valtavan määrän ennennäkemättömiä lankoja ja myyn niitä sitten markkinahinnoilla. Tervetuloa katsastamaan sekä höpöttelemään. Olen myös antanut itselleni kylillä kertoa, että klo 13 on pyrkimässä ilmoille pienimuotoista neuletapaamista Kiseleffin yläkerran kahviloissa. Tulkaas rohkeasti mukaan!

* * * * *

Ja sitten. Päätin säästää teidät kaikki tämän, blogini lukijat, piinaavilta remonttipäivityksiltä. Perustin niitä varten uuden blogin, johon lähinnä laitan itselleni muistiin, mitä kaikkea on tehty ja tehdään. Tervemenoa Kunnantalon taa! (Pahoittelen huonoja kuvia siellä. Olen vähän raporttitunnelmissa siellä, en yritäkään saada remontista irti mitään kaunista. Ainakaan vielä).

I´m sorry, this posting is mostly in Finnish and about crafts market I´m attending with my yarns. This last link is for my renovation blog, in which I report all that´s happening in our house now… but in Finnish also.

parisien

torstaina 7. kesäkuuta 2012

Lupasin ennen Koppiksen (2.5.) syntymää Tytärlapselle (6) vieväni hänet Pariisiin ennen hänen kouluunmenoaan. Syksyllä alkaa koulu. Matka oli siis toteutettava. Vietimme elämykselliset 4 päivää Pariisin taivaan alla.6-vuotias on vielä ihanan pieni, mutta jo tarpeeksi iso ymmärtääkseen ilojen ja huikaisevaisuuksien päälle. Tasapuolisuuden nimissä Koppiskin pääsee 4 vuoden päästä äidin kanssa kaksin reissuun. Paikkaa ei ole vielä valittu.

Tytärlaps on kuin syntynyt Pariisittareksi. Nautimme täysin siemauksin. Sovimme muutamien vuosien päästä tulevamme uudelleen.

I visited unbelievable Paris with my lovely six years old daughter. She enjoyded it totally, I did also. We promiced to do this trip again. She seems to be born as Parisien, she fits in very well!

* * * * *

Minua on vaivannut viime aikoina armoton rumasukkamojo; kaikista sukista meinaa väkisin tulla kammotuksia. Syykin on selvillä: haen epätoivoisesti erilaisia tapoja käyttää monivärisiä lankoja niin, että lopputulos arvostaisi sekä lankaa että koipea.

Matkalla oli aikaa neuloa. Tässä syntyvät Seedsit tänään kauppaan päivittämästäni Piaf-värjäyserän kashmirsukkalangasta. Onko mojo väistymässä?

I have had an unfortunate ugly-sock-mojo lately. But I know the reason too: I have been trying to find new patterns for multicolored handdyed yarns and it is not easy. Here are socks I call Seeds. The yarn is colorway Piaf, Handu Cashmere Sock Yarn I updated in Handu today.