uutisia

8.1.2020

 

Uusi vuosi on alkanut uusine kujeineen. Alkuvuoden suuri ponnistus on suuri Iki-Turso -ryhmän 20-vuotisjuhlarunolauluviikko, joka lauletaan upealla joukolla helmikuussa, Kalevalanpäivän ympärillä. Esiintymispaikkoja ovat Helsingin keskustassa mm. Keskustakirjasto Oodi, Musiikkitalo ja Kansallismuseo. Iki-Tursossa esiintyvät lisäkseni Eila Hartikainen, Taito Hoffrén, Maari Kallberg, Heikki Laitinen, Anna-Kaisa Liedes, Outi Pulkkinen ja Juha Valkeapää. Sumen kulttuurirahasto on myöntänyt viime vuonna tätä viikkoa varten hyvän työskentelyapurahan.

Lue lisää Iki-Tursosta uusilta sivuilta www.ikiturso.fi ja lehdistötiedotteen voit lukea tästä linkistä.

Lisäksi alkukeväästä kuvataan naamatauluani mm. televisioon, siitä myöhemmin lisää.

*

Koneen Säätiö myönsi Suomen Romanimuseolle suuren apurahan romanimusiikin ja -kulttuurin tallentamiseen ja nuotinnustyöhön. Olen ilokseni mukana tässä hankeessa ja Hilja Grönforsin musiikin muistiinpanotyö jatkuu vuoden 2021 alussa.

Jos vielä kaipaat runolaulu- tai kansanlaululusikallista tai asiantuntijaa, ota ihmeessä yhteyttä! ilona@aania.fi

ilona

3.8.2019

Keikka Promseilla oli menestys. Timo Alakotilan sovittamat preludit Sibeliuksen viulukonsertolle ja 5. sinfonialle johdattelivat yleisön Sibeliuksen mielenmaisemaan. Timo Alakotilan kansanmusiikkiremmin mukana olivat Taito Hoffrén, Ilona Korhonen ja Minna-Liisa Tammela (laulu), Vilma Timonen (kantele) sekä Alakotila itse. Porukkaa täydensi Pekka Kuusisto viuluineen. Katso hauska BBC:n tallenne konsertin kansanlauluencoresta!

 

Syyskaudelle mahtuu vielä inspiroivia proggiksia ja keikkoja, otapa yhteyttä! ilona@aania.fi

4.3.2019

Hiljaisempi työvaihe sävellystöiden parissa alkaa avautua myös keikkarintaman osalta, tosin tulevat keikat ovat pääosin ulkomailla. Lähiaikoina keikkapaikkakuntia ovat mm. Rotterdam, Lontoo, Brugge ja Nurmes!

 

Ääni- ja runolauluteatteri Iki-Turso vastaanotti mojovan apurahan 28.2. Suomen Kulttuurirahaston päärahaston vuosijuhlassa. Apurahalla esitetään syksyllä Iki-Turson 20-vuotisjuhlakonserttipöhinät. Iki-Tursossa esiintyvät Eila Hartikainen, Taito Hoffrén, Maari Kallberg, Ilona Korhonen, Heikki Laitinen, Anna-Kaisa Liedes, Outi Pulkkinen ja Juha Valkeapää. Suurta runolaulutaidetta siis on luvassa syyskaudella, pysy kuulolla!

Alkukalevala-produktion ensimmäistä konserttia, Sammon ryöstöä, esitettiin viime vuonna. Tänä vuonna enskariin saadaan toinen Kullervo! Tästäkin lisää myöhemmin.

Soololevystä kuulette pian lisää. Suunnitelmat ovat jalostuneet matkalla ja jotain yllättävääkin on tuloillaan.
Pysykää kanavalla!

ilona