Archive for the ‘kauppalopo – shopkeeper’ Category

Handun Hellyyskerho tulee!

sunnuntaina 5. helmikuuta 2017

Handun Hellyyskerho tulee!

Hellyyskerhossa vastaanotat kolme pakettia, jotka saattavat aiheuttaa yllättäviä hellyydenpuuskia. Kaikki langat sisältävät jotain erityisluksua, esim. babyalpakkaa, silkkiä tai kashmiria.

Kussakin paketissa on 200 grammaa yllätyksekästä, erikoisenihanaa luksuslankaa, Ilun värjäämänä, tottakai! Yksi paketeista sisältää huivilankaa, toinen fingering- ja kolmas DK-vahvuista lankaa. Näistähän neuloo vaikka mitä!

Valittavanasi on kaksi erilaista sävymaailmaa: Ilun hartaan sumuiset sävyt ja Ilun kevään iloittelu. Yksi paketeista on värjätty moniväriseksi, muut ovat semisolideja.

Halutessasi voit lunastaa myös Tuplaonnen, jolloin saat kutakin lankaa 400 grammaa. Tämä tulee luonnollisestikin hieman edullisemmaksi.

Ensimmäinen paketti lähetetään helmikuun-maaliskuun vaihteessa, toinen maaliskuussa ja kolmas huhtikuun loppuun mennessä. Hinta sisältää kaikkien pakettien postikulut kotimaassa.

 

HUOM! Hellyyskerho on myytävänä vain 6.-9.2.!

 

ongelmia – problems

tiistaina 20. joulukuuta 2016

Kuten kaikki Handun ystävät ovat huomanneet, on Handun verkkokauppa ollut jo viikkoja suljettuna. Valitettavasti koko kauppa (ja samalla hetkellisesti myös tämä blogi) romahti, kun se operaattori siirsi sen uudelle palvelimelle. Kaupan pystytys on ollut hermoja raastavaa, ainakin kauppalopo-polon ja webmasterin, joka on ahkerasti taiteillut hässäkän kanssa. Sen nyt saattaa arvata, kun kaksikielisen kaupan kielivalinnat menevät solmuun, tuoteryhmät menevät solmuun ja kaikki menee solmuun, solmun avaamisessa menee hermot ja paljon aikaa.

Laitoin joitain lankoja myyntiin Etsyyn. Autatte kauppalopoparkaa ostamalla väliaikaisesti sieltä.

Pahoittelen ja kiitän kärsivällisyydestä, toivotan samalla myös hyvää joulua, sillä ennen joulua ongelma ei ratkea.

* * * *  *   *     *      *

I’m sorry, Handu webshop is still down, as you can see. My webmaster is doing her best to get it back online again.

It got broken while my operator changed the server, I know actually not too much about it. I know it’s badly messed.

I put some yarn in Etsy, please use it to help me while this is over.

I’m sorry. Anyway I wish you all lovely and knitfull Christmas time.

 

neuletapahtumia – knit occassions

lauantaina 10. syyskuuta 2016

Koko kesän on tapahtnut: ihania, erilaisia, virkistäviä, hupaisia, inspiroivia, kauniita, harmonisia ja repäiseviä käsityötapahtumia pitkin Suomennientä. Olen ollut mukana vaikka missä, tietenkin itse järjestämilläni (maailman parhailla) Pukkilan Puikkopäivillä, mutta myös Jyväskylän upeilla Knitfesteillä, Puikkomaisterin Neulebaarissa Helsingissä ja kaikenlaisissa pienemmpissä tapahtumissa. Ja tietenkin ilman kameraa.

Kun Lentävän Lapasen Pop Up Porvoon tunnelmallisella Paahtimolla kaksi viikkoa sitten ensimmäisen kerran ilmiintyi, lupasin itselleni kuvata kunnolla. Ja kuinkas kävikään: kamera jäi kotio. Tänään toinen kolmesta Pop Upista popuppailtiin ja kas! Muistin kameran. Ja hyvä edes näin, tänään hyvässä seurassa Lapas-Tainan ja Puikkomaisteris-Tiinan kanssa jututettiin neulehikasta kansaa. Tässä teille vähän herkkuja.

Finland is full of lovely summerish knitting happenings of all shapes. Today we were popupping in Porvoo, beautiful old town.

 

 

 

 

 

Vielä kerran popuppaillaan kahden viikon päästä. Porvoon lähimaastosta kaikki neulojat, kaivautukaa koloistanne!

kuvaus lähti lapasesta – photos from lapanen

maanantaina 20. kesäkuuta 2016

 

En tiedä, mistä se tuli, mutta huvitti kamalasti kokeilla Atelier Alfan 3 in 1 -ohjetta. Se varmaan alkoi kiinnostuksesta Tiinan omaa kohtaan. Ja sitten tämän Tiinan oli varmaan niitti lankalaatikon kanteen.

Tässä mallissa on paljon kaikkea nokkelaa ja huomasinpa senkin, että olen omassa ohjeessani nimeltä Solido käyttänyt täsmälleen samaa tekniikkaa ja ideaa. Langaksi nappasin hyllystä – mitäpä muutakaan – kuin Ilun Sinkkua. Ohje oli todella selkeä ja tämmöinen neulehepreasokeakin sai hyvin tolkun, mitä olisi tehtävä. Koko ajan oli jotain kivaa näperrettävää tehtävänä ja suoran vartalo-osan tylsä osuus oli tosi lyhyt. Heti helmakerrosten jälkeen alkoi pääntien rakentaminen ja siinä se sitten melkein olikin. Samoin hihoissa oli vähän muutakin kuin tylsää suoraa. Tein sellaisen pikkuisen modauksen, että en neulonut päällikerrosta raidalliseksi vaan alimman. En ole niin raitaneuleiden ystävä, mutta raidat toivat hauskuutta kokonaisuuteen.

Näin se sitten valmistui, aika reippaanlaisesti.

Tänään käväsin lempikaupassani Lentävässä Lapasessa, joka on muuten handulaisten superhyberkybervirallinen ykkös- ja lähijakelija. Sinne siis! Sain kaffetta ja seuraa, lisäksi kuvausapua ensimmäistä kertaa kävelyllä käyneelle uudelle puserolleni. Kuvat siis otti Lapasen Taina. Yleensä en mene itse kuviin, mutta näettepä nyt tämänkin ihmeen.

I was quite inspired of two versions of 3 in 1 (Atelier Alfa) my knitting friends had knitted. First Tiina’s own. And then other Tiina’s! I just crabbed some Ilus Single from my shelf. It was a perfect choise for this pullover! And I started. This pattern was well written and even me, patternblind person, understood what to do. And it was fun. There was not too much dull parts to knit ”k only”.

Today I visited my favoriten LYS, Lentävä Lapanen, and Taina helped me to photoshoot. This time I am in the pics myself, which is not often.

 

 

Löysin hengenheimolaisenkin! Päättömällä kaverillani oli yllään samasta langasta mutkiteltua Veera Välimäkeä ja Janina Kalliota.

I found a soulmate! My new headless friend wore Veera Välimäki’s and Janina Kallio’s designs of same yarn!

 

 

Paikallaan on vaikeaa…

It´s hard to stand still…

 

 

No niinpä tietysti, aurinko heräsi ja tämä joutui sitten jäähylle. Toivottavasti pysyy syksyyn saakka!

 

P.S. Pukkilan puikkopäivä on varasijojaan myöten täys. Pahoitteluni, ensi vuosi tulee taas yllättävän pian!

 

kevät, kevät! – spring! spring!

maanantaina 11. toukokuuta 2015

Ihan pieni välipäivitys, vaikka kaikkea kivaa onkin tapahtunut.

Mainitaanpa tässä vaikka Lentävän Lapasen järjestämä oman neulekevääni kohokohta, Studio Lapanen. Muutakin mukavaa on mielessä, kuten Iloisen veronmaksajan mielenilmaus käsityöyrittämisen puolesta. Ja tämä huomio Kotivinkissä. On mitä odotella.

We will have an event on August. This is about it. In Finnish magazine.

 

 

Yksi tosi nasta juttu oli, että sain naapurin lampaista keritystä villasta kehruuttamani langat. Erityisen ekologiset ja robustit. Nappasin puikoille suoraan kuormasta ja ah, tykkään!

I ordered from nearest spinnery some Finnsheep yarn, and the flock has been flocking in my neighbourhood. I picked up some straight from box, when they arrived. And I like, like! These socks I saw in Facebook group of Finnish sock knitters, and I just wanted to understand (without a pattern) how they were made. Now I almost know, only the pink part should have been wider than white. But no problem!

 

Malli taas oli toinen juttu. Näin Facebookin sukkaryhmässä näitä balleriinasukkia ja aivoissani naksahti, piti kokeilla ihan ilman ohjeita, kuinka ne tehdään. En mä ihan loppuun asti miettinyt, pinkki osahan pitää olla valkeaa leveämpi jalkaterässä. Mutta lapselle meni täydestä. Lanka on siis ihana PukkIlu suoraan Suomen Pukkilasta. Sitä on tulossa puotiin myöhemmin lisää.

handun kuulumisia – handu news

torstaina 25. syyskuuta 2014

 

Pahoitteluni niille, jotka eivät halua kuulla Handun uutisia. Tässä niitä kuitenkin on.

 

Syksyn pimeiden Ylellisyyskerho on nyt täällä!

Kerho on myytävänä vain viikon ajan, 25.9.-2.10.   Tässä kerhossa vastaanotat kolme pakettia:

*Ensimmäisessä paketissa vastaanotat 200gr. DK-vahvuista lankaa. Näistä voit neuloa esim. päähineen ja käsineet tai vastaavan setin.

*Toisessa paketissa luoksesi saapuu 100 grammaa sukkavahvuista hienostelulankaa. Tästä voit neuloa sukat tai vaikka säärystimet.

*Kolmas paketti sisältää 200 grammaa huivivahvuista lankaa, saat näistä suuren huivin.

Kussakin paketissa on Handun perusvalikoimaan toistaiseksi kuulumatonta, ylellistä lankaa, joissa jokaisessa on mukana jotain spesiaalia: kashmiria, silkkiä, vauva-alpakkaa… yhteensä siis 500 gr. Kaikki langat värjätään siten, että näistä kolmesta paketista tulee yhteensopiva setti.   Kerhossa on kolme värivaihtoehtoa: syysvärit, talvisävyt ja kesävärit.

Paketit postitetaan loka-, marras- ja joulukuun lopulla.

Kerhon hinta sisältää postimaksut EU:n alueella.

 

*****

Luxary Club! NOW Here.

This club will be in stock only for a week 25.9.-2.10.

In this club you´ll receive three packages:

* in first package you´ll get 200 grams of DK yarn, you can knit for example mittens and hat

* in second one you´ll get 100 grams of fingering yarn, for socks

* the third one is 200 gr. lace yarn, in which you can knit a big luxarious shawl.

 

All together 500 gr. of luxarious yarns, every package includes silk, cashmer, baby alpaca or something luxarious. All packages are dyed to form a complete set.   You can choose the colorway: summer shades, winter colors of autumn shades.  Price includes shipping in EU. Outside EU, please contact me: ilu@handu.fi

K

Yhdessä, yhdessä!

tiistaina 25. helmikuuta 2014

En mä paljoa ehdi laakereillani lepäillä. Siitä pitää huolen tämä kotisirkus ja freelancerius, kun pitkä ja onnellinen rahoituskausi oikeissa töissä päättyi. Nyt mennään työ ja päivä kerrallaan, euro kerrallaan. Ja silmukka kerrallaan.

Sukkahulluus.
Nyt, kun ei ole ehtinyt isompia neuleita aloitella, niin sukkahulluus on tilalla. Se alkoi vaivihkaa tapahtumaketjuna:
äitini sisar aloitti äitini henkilökohtaisena avustajana ja vein aloitusviikolla hänelle kiitollisuudesta ison kasan sukkalankoja viihdykkeeksi. Neuleihmisiä.
Kävin ostamassa ne Porvoon Tekstiiliteollisuuden liikkeestä ja siellä olikin Sandnesin Sisusta sopivasti hurja lankavalmistajanvaihtoale. Ostin siis Sisua säkillisen. Kun katselin niitä Sisuja sitten tätini handuissa, iski kateus. Haluan kanssa noita! Ja olihan se sitten pistäydyttävä alella, pariinkin otteeseeen.

Ensin neuloin pitkät polvisukat Koppikselle. Niistä ei ole kuvaa, mutta ovat kovassa käytössä jo.

Sitten. Tuo Ladakuski ei ole mikään pekka perusinsinööri, enemmänkin vähän pimee. Se on semmoinen kreisisukkamies.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ihmettelen muutenkin miesihmisten innostusta synkkiin sinisiin ja vihreisiin, mustiin. Joskus joku värikin vois olla ihan paikallaan, eikä punainen ole tyttöjen väri.

Sitten vielä muistin sisarentyttären synttärit. Mitäpä tietenkään köyhä ensimmäisen vuoden muotoilijaopiskelija enemmän kaipaisi, kuin villasukkia? (Ei varmaan rahaa eikä suklaatakaan?) No eipä mitään! Laitoin kuitenkin päärynäjäätelövärit.

 

 

Ja lisää on tulossa.

 

 

* * * *

 

Nyt meinaa mennä välineurheilun puolelle, mutta tilasin itselleni tuollaiset viileet hiilikuitupuikot, muutamaa kokoa heti kärkeen.

Olin aluksi innoissani, kun ne olivat niin sileät ja jotenkin tosi jämäkät, kaikkien bambuisten ja koivuisten jälkeen. Mutta näiden ongelma on paino ja liukkaus: halusin aikoinani metallipuikoista eroon, näissä on sama ongelma. Eivät nämä hukkaan mene. Mutta ei joka neuleeseen.

Palatkaamme bambuun.

* * * *

 

Suunnittelen tulevaa. Handuun on tulossa jotain hauskaa, uutta. Halusin keksiä jotain kivaa ja yhteisöllistä, ei pelkästään yksin nyhrättävää, mutta kun tää Handu on täällä kaukana. Nyt se tulee:

Handun perinnekirjoneulesukkakerho tulee myyntiin ensi maanantaina.

Kerhossa lähetetään kaksi pakettia:

1) Loistavat niityt; uusi, ennennäkemätön yllätyssukkaohje + 450 gr. sukkalankaa. Maaliskuun lopussa.

2) Onnellinen apila; ennennäkemätön yllätyssukkaohje + 200 gr. sukkalankaa. Huhtikuun lopussa.

Ohjeet suunnittelee kirjoneulespesialisti ja ne ovat nk. perinnemalleja, mutta uusin kiertein ja voltein.

Värivaihtoehtoina: Elämän keveys tai Harmaana loistava arki

Molemmista sukista järjestetään KAL (yhteisneulonta) Fesessä ja Ravelryssä.

Paketteja on myynnissä rajoitettu määrä. Nyt tarkkana!

Oma pääpainopisteeni sijoitan tuonne KALiin. Yhdessä, ystävät, yhdessä!

* * * *

Ja seuraavaksi vielä sitten jotain ihan muuta.

Ensi kerralla tätä.

ipopipopipopopopipopoipolollipop

lauantaina 2. marraskuuta 2013

Sain kuningasajatuksen hankkia styroksipäitä ja neuloa jokaiseen päähän Handun eri langasta samanlaisen pipon. Kyllä!

Olen menossa lankoineni ensimmäistä kertaa isommille messuille ja ajattelin, että jostainhan se on saatava käsitystä, millainen jälki kussakin langassa on. Nyt olen neulonut jo neljä. Koska styrokspäitä ei vielä ole, oli hankittava malli. Mallipoika ei ollut kovin innokas, mutta suostui kuitenkin, koska on jo ominut ruskean itselleen. Se onkin prototyyppi, neulottu langasta, jota ei normaalisti ole mulla valikoimissa, löyhäkierteisestä 100% Merino Sportista. Ilmeisesti tää on siis tarpeeksi hipsteri ja lötkö, koska kelpasi; peittää niskasta isommankin nutturan.

Pipon malli on ihan täysin piposta vedetty, muttei kylläkään omaa keksintöäni. Ostin pari talvea sitten saksalaisesta ekokaupasta tällä mallilla tehdyn, mutta teollisesti neulotun. Se oli ihana, kunnes pesin sen koneessa…

 I have been knitting some hats. The idea is to have some plastic heads to wear these in my first big crafts market in Helsinki in December. I hope customers to get the feeling of the yarn and how it feel knitted. The pattern is my own, but not originally my idea: I bought one this kind of, but machine knitted in Germany, Eco Market,  couple of years ago. It was perfect until I accidentally machine washed it… In first pic is one Odds&Sods-yarn, next is Merino DK, third is my favorite Thick Sock Yarn and last is ecological and near grown Texilu.

 

Toinen on Handun 100% merino DK:sta. Mallille liian pieni, mutta myhäilyn kera sain sen vetämään senkin päähänsä. Koppikselle se olisi täydellinen, mutta tyttöä on melko vaikea houkutella kuviin.

 

Yksi on neulottu Handun Paksukkiksesta, siitä pidän itse eniten.

 

Ja viimeisenä matskultaan suloisin, lähilangastani Texilusta neulottu yksilö. Ehkä kutittaa, ehkä ei.

 

En ole paljoa elämästäni täällä paljastanut, mutta sanottakoon, että tuo on se toinen aikuinen, joka tässä talossa asuu.

 

* * * * *

Muutenkin tapahtuu, niin elämässä kuin neulerintamallakin. Eilen saattelin armaan isäni viimeiselle leposijalleen ja isän tuonilmaisiin lähtö ottaa koville. Toisaalta loppuviikosta sain viimeisetkin kuvat Neulekirja kakkoseen (Neuleita lapsille, julkaistaan tammikuussa) ladatuksi taittajalle. Sinne ja tänne tämä elämä vie.

*

 

*

Paistakoon aurinko kirkkaasti,
tuulkoon tuuli, sade langetkoon,
kasvakoon ruoho ja lakastukoon.

Kallion tumma juova pysyy.

Kun sitä katsoo
aamu aamun jälkeen, tietää:
kaikki on hyvin.

Menkööt ystävät,
kadotkoon, minkä kerran omistin.
Tuhkaksi muuttukoon sekin,
mitä minuksi kutsutaan.

Kallion tumma juova pysyy.

– Kaarina Korhonen

*

*

handun uutisia – news from handu

perjantaina 26. huhtikuuta 2013

Kauppakin on vähän lepäillyt laakereillaan. Vaikka en olisi millään uskonut, kapineiden rosvous oli melko lamauttava kokemus: innostus on ollut nollassa ja koska työolosuhteet ovat hankalammat (ei kunnon välineitä), ei into oikein löydykään. Mutta älkääs mitä! Handuun on rantutunut kolme uutuutta!

Ensimmäinen niistä on jo aiemmin kauppaan lataamani TexIlu. Ystävän miehen sukutilalta Kärkölästä haetut 50 kiloa texel-lampaan villaa muuttui lähimmässä kehräämössä ohueksi ja ihanasti vielä rasvaiseksi langaksi. Yllättäen langasta tuli paljon odottamaani pehmeämpää ja kuohkeampaa! Lähetin sitä vyyhdillisen yhteen helsinkiläiseen lankakauppaan ihan vain lahjonta- ja piristysmielessä ja sain sileltäkin kommentin: ”ei uskoisi texeliksi, kun on niin pehmeää”. Itse näkisin tämän parhaimmillaan kirjoneuleissa ja perinneneuleissa, mutta miksei myös ihan missä tahansa. Texilusta on kaksi versiota, nylonvahvisteinen, joka vasta on tulossa kauppaan ja tämä jo kaupassa nähty vahvistamaton.

I have been little depressed after my study was robbed two montshs ago. It is not easy to find motivation to do anything with little lousy equipment and dark thoughts. Anyway I have now released three new yarns in Handu. The first one is TexIlu, my own Texel-sheep yarn, which has been breeded almost next door and spun in nearest spinnery and dyed in my ”pit”. I really like the feeling of it: it is greasy and robust, but too soft for Texel, which is concidered quite raw material.

 

 

Toisen uutuuden sain markkinoille tänään. Se on ihastuttavan pyöreämuotoinen, tiukkakierteinen, DK-vahvuinen (200m/100gr) 100% merino. Suosittelen sitä ehdottomasti paita- ja takkilangaksi ja asusteisiin tietenkin, erikoisesti päähineisiin. OIkeastaan ihan mihin vaan! Niin on kaunis ja jouheva tämä uutuus!

This novelty is lovely for pullovers and gardis. It is soft and tightly twisted 100% DK merino. Veeeery nice!

 

Lähipäivinä saan vielä kolmannen ihmeen kauppaan, 100% kashmirhuivilangan. Kasmir on lämmin ja kevyt, tämä lanka vähän löyhäkierteinen, mutta uskomattoman pehmeä. Kashmirin kohdalla olen aina vähän ns. öönä. En haluaisi ostaa sitä Kiinasta, sillä kiinalaisista työolosuhteista ei voi olla aivan varma. Lisäksi maailman suurin kashmirin tuottaja on Tiibet, ja Kiinan ja Tiibetin suhteet eivät ole kaikkein terveimmästä päästä. Tämän nyt saapuneen koe-erän tuottaja on kuitenkin nyt minulle vakuuttanut, että tämä lanka on eettisesti kestävää ja turvallista. Minulla ei ole muita mahdollisuuksia kuin luottaa. Summa summarum: ihana lanka höyhenenkeveisiin neuleisiin (800m/100gr.).

 

The third new yarn in Handu is 100% cashmere lace yarn, soft and light yarn for soft and light accessories.

 

 

talvisia iloja – wintery joys

torstaina 27. joulukuuta 2012

Lupasin kertoa, mitä alakerrassamme tapahtuu. Siellä on pidetty koko joulukuun Tontupajaa. Juu, ovessa lukee tontu-. Ihan kuulemma vain ”just siks”. Tontupajalla askarrellaan, kudotaan, huovutetaan, ommellaan, painetaan kangasta ja tehdään kaikkea, mitä huvittaa.

Meinasin aluksi, että Handu voisi muuttaa alakertaamme, jossa on aiemmin pidetty pitopalvelua. En kuitenkaan millään halua luopua mukavasta pesästäni Kohisevan alakerrassa, ja sattuipa yksillä Piialla ja Virpillä olevan halua yhteiseksi pajaksi sopivaan tilaan, joten meillä yhdistyivät ideat. Mukavaa tietää, että joku on talossa, vaikka olisimme poissa – vaikka tarvittaessa lyömässä pölliä keskuslämmityspannuun. Pajalla hommat jatkuvat ilman ”tontua” tästä eteenpäin ja sinne saavat halukkaat pistäytyä, jos joku paikalla on!

 We have had a Christmas-workshop at the basement of our new house. Two craftsladies wanted to rent our two free basement rooms and why not!? They are here when we are away and it is also nice for our kids and for heating the house if needed. This house warms up only by burnig wood at central owen and if we are away the house gets cold quite quickly, specially if it is minus degrees outside.

Mulla oli sisäkuviakin, mutta niin huonoja, että en kehtaa tähän laittaa.

* * * * *

Yläkerrassa on yritetty saada kaikki asuttavaan kuntoon.

Otherwise we have tried to get everything ok here in upstairs. At daughters’ room is a very bad wallpaper, maybe the only one we are about to change. It is just perfect for bocking knits!

Tyttöjen huoneen seinässä on auringon laikulliseksi imeskelemä tapetti ja se lienee ainoa, joka alakerrasta vaihdetaan. Tässä vaiheessa se on omiaan neuleiden pingottamiseen. Tässä on Lindalle lähtevä huivi, vaihdan tämän olkkarin hienoon lamppuun. Lanka on Handun luomuhuivilankaa ja neule ihan päästä huitastu. Silti minusta kiva. Nuppasin huivin kiinni maailman jyhkeimmillä ja näteimmillä nuppineuloilla.

 

 

 

* * * * *

Lumistiina. Tyttöjen taidonnäyte. Kummallisen paljon anoppini – lasten mummon – näköinen.

 

Ja ah, talvea! Joulupukki toi potkukelkan, joka onkin nopea ja oiva peli. Kauppareissutkin naurattavat!

Santa brought kids kicking sledge, Ladakuski kicking kids and shoppings from food store this time.